2/4 Lördag - Lite städning

Idag har det varit fullt ös. Efter att pållarna blivit utsläppta och jag själv fått i mig frukost så var det full fart. Dags att städa huset igen ;-).

Märkligt hur mycket dammråtterna kan växa till på ett par veckor, men nu skulle de väck. Nackdelen med blötan ute är Lillan och katterna drar in en hel del smuts. För att inte tala om mina stallkängor! Lera högt och lågt!

Så fm gick till att damma och dammsuga. Var ute mitt på dagen för pållarna skulle ju ha sin lunch och jag passade på att fixa mockningen. Skönt att vara ute en stund och det var rätt varmt även om regnet hängde i luften. När jag var klar istallet så passade jag på att gå ner med lite sopor till soptunnan. Lillan satt då kvar vid huset och väntade på mig.

Innan jag gick in så skakade jag av filtar och mattor - skönt att ha det klart och bara lägga på när jag var klar med moppning av golven.

Till sist var det dags för mig och Lillan att gå in. In med hund och matte, tar av mig skorna och går till mitt skrivbord för att lägga av mig mobilen. Ve och fasa! Vad får jag syn på. Jo, grannens lilla mops, Zlatan, går precis upp på min trapp!!!!

Jag fick fullständig panik och var så nära hjärtattack man kan komma - om jag och Lillan gått in några sekunder senare - ja, då hade det blivit slakt av stackars lilla Zlatan. Lillan är aggressiv  mot andra hundar och småhundar på sin egen tomt, då hade hon blivit helt galen. Det är min skräck att någon av grannens småhundar ska komma knallandes rakt in i munnen på Lillan *hu*.

Slängde mig på telefonen och försökte nå grannen på mobil och hemtelefon. Inget svar någonstans. Zlatan visade inga tecken på att vilja gå hem. Så jag stängde in Lillan och knallade ut och fångade in den lilla krabaten. Han blev ju jättelycklig över lite sällskap ;-).

Återbördade Zlatan till sin egen tomt och så hoppades att han stannade kvar där. Stängde också grinden till min tomt, men småhundarna kan ju krypa under... Jag vet att det är mitt ansvar att se till att Lillan inte biter någon annan hund, men det är skitjobbigt att inte vara säker på sin egen tomt :-(.

Efter chocken var jag trött, fick i mig lite mat för att få lite energi. Fortsatte sedan med städningen. Kvar att fixa var ju toaletterna och moppning av golvet. Var klar till 14.30 så jag hann få i mig lite mellanmål och pusta en stund. M1 och P kom vid 15-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset.

Hästarna fäller ju för fullt nu så jag passade på att raka av lite päls på Bianca. Det tyckte hon var skönt ;-)

Vi var inne till ÖFK vid 16-snåret. M1 skrittade fram ute för att passa på att njuta av vårvädret. Jag såg att T's bil var på plats, och mycket riktigt så var han ute med Lexi och vi mötte honom när vi var ute.

Efter framskrittningen blev det ridhuset och pållan jobbade på idag. Lite åsikter om när hon ska göra vad har hon ju, men inga större protester utan jobbade på dukigt. I morgon står det ju programridning på schemat, så M1 red igenom programmet 2 gånger idag. Nu hoppas vi att pållan sköter sig bra i morgon.

När ridpasset var avklarat så tog jag en snabb sväng till Ica-affären innan jag åkte hem. Shoppa med lite ost och kex hem :-)

Väl hemma så tog jag hand om pållan. Hästarna fick sedan gå ut i hagen och käka sitt em-ha. Jag mockade boxarna igen och fixade klart allt i stallet inkl pållarnas mat. Upptäckte också att jag fått besök av 2 främmande katter. Verkade vara mor och dotter som hittat till min höskulle. Här gör jag allt för att sälja av de katter jag ha och så hittar andra katter hit *suck*. Blir de kvar här så får jag väl lägga lappar i grannarns brevlåda. Så kelsjuk som en katten var så är det uppenbarligen en tamkatt.

Resten av kvällen har jag inte gjort så mycket. Slösurfat lite, käkat ost och kex och kollat på Morden i Midsommer på 8:an. Och roligare än så blir det inte ikväll :-)

Det var alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0