10/8 Onsdag - Hemmakväll...


Idag var det segt att komma ur sängen måste jag erkänna... var riktigt trött och seg under dagen också, men det är väl sviterna att ställa om efter semestern ;-).

Vid lunchsnåret så åkte jag iväg till Viktväktarna för veckans invägning. Idag gick det inte så bra, + 1,3 kg, men samtidigt inte så konstigt eftersom "det är den där tiden" i månaden... Förhoppningsvis är vätskeansamligen borta till nästa vecka :-).

Efter besöket vid Viktväktarna så passade jag på att käka lunch med T när jag ändå var ute och åkte. Vi käkade i matsalen vid hans jobb och det serverades stekt fläsk med löksås - smakade helt OK. Efter lunchutflyckten så var jag lite piggare ett tag. När det var dags att åka hem så kände jag mig i alla fall rejält trött, så det var full fart hemåt. Jag var fortfarande mätt när jag kom hem, så det räckte med lite fil och müsli. Sedan blev det stallkläder på och jag gick ut för att kolla till pållarna. Det har ju regnat rätt bra idag, men de var torra så det fick vara kvar ute ett tag till. Behövde inte heller fixa nåt med mockning så jag gick in och satte på lite kaffe. T var på ingång och han kom lagom när kaffet var klart.

Det blev alltså lite kaffe innan vi tog en tur ut i trädgården och T hjälpte mig att plocka upp nedfallna äpplen. Det var uppehåll ute och lite lagomt skönt ute. Höll på och plockade äpplen för fullt när M1 och P kom - det var dags för pållans motion och idag var det inbokat liten uteritt med M1. P följer med på min cykel.

Var lagom klar med upplockningen av äpplena när M1 och P gav sig iväg med Oktawia. Dags för mig att ta itu med Bianca.

Borstade lilla fröken, på med träns och så ut i hagen med longerlina. T hjälpte mig att lägga rätt några bommar och efter att skrittat runt med Bianca som lite uppvärmning. Fick fröken bekanta sig med bommarna i skritt först och sedan få fick hon trava lite utan bommarna och till sist så blev det trav över.

Bianca fattade på en gång vad hon skulle göra och hon verkade tyckta det var lattjo lajbans värre. Jag behövde inte tvinga henne på bommarna direkt ;-)










Jättebra övning för lilla fröken som behöver få igång sin lilla trav :-)

Avslutade passet med att träna lite galopp på linan också, dock inte över bommar då. Sedan fick det bli ett stunds avskrittning tills fröken slåtsat av sig. Kondisen är ju inte den bästa, men det är bra för den lilla tjockisen att få röra på sig ;-).

Det blev totalt 30 in arbete för lilla Bianca inkl skrittpassen. Och hon var så trött, så trött när hon fick komma in i sin box igen. Det blir fullt i lilla ponnyhjärnan illa kvickt ;-).

Var klar med Bianca i god tid innan M1 och P kom tillbaka från uteritten, så T och jag hann vila en stund. Lexi fick vara lös och kutade runt i trädgården som en tok som vanligt en stund innan det var dags för dem att åka tillbaka till lägenheten.

Oktawia hade skött sig bra på uteritten och blev ompysslad innan det serverades lite havre till damen. Pållarna fick stå inne en stund till och vid 21-snåret var jag ute igen och släppte ut pållarna i hagen igen och resten av kvällen får det bli TV:n en liten stund innan det är dags för sängen. Det börjar bli dags att inta horisontalt läge så man inte är så sabla trött i morgon bitti ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0