12/8 Fredag - Lite hoppning...

Idag så stämplade jag ut strax innan kl 16. Mötte upp T vid Willys och så handlade vi lite. Jag behövde får hem lite mer grönsaker och så shoppade vi kräftor och tillbehör tills i morgon. När vi var klara så var det full fart hemåt. T skulle åka en sväng med Lexi så han skulle komma förbi en sväng lite senare.

När jag kom hem så blev det lite mat. Fixade sedan stallet och när det var var gjort så hann jag sitta i trädgården och fika en stund. T kom lagom när jag fikat klart så han fick dricka sitt kaffe under tiden som jag tog itu med att aktivtera Bianca.

När jag tog in Bianca från hagen så följde Otkawia snabbt med. När jag lämnar stallet med Otkawia så är Bianca hur cool som helst. Hon tar det lugnt och passar på att sova under tiden som vi är borta. Men Oktawia... vad gör hon under tiden som jag jobbar med Bianca?? Gnäggar helt hysteriskt utan uppehåll och springer runt som en tok i sin box ;-). Att lämna Oktawia i hagen och gå in med Bianca är inga problem - men att vara själv i stallet - det var jobbigt ;-).

Nåja, bara för damen att överleva. Bianca tyckte det var hur kul som helst att vi hittade på lite aktiviteter och brydde sig inte ett dugg om att Oktawia stod och skrek efter henne.

Idag fick det bli lite träning i hagen. Skrittade först en stund och kollade av att fröken skrittade på ordentligt och förstod när vi skulle stanna. När vi sedan kom till travjobbet så fick Bianca trava över bommar för att lära siga tt lyfta på fossingarna - det tyckte hon var så kul att hon inte ville sluta. Passade också på att träna lite på att springa rakt fram med fröken. Det är ju snart dags för utställning... ;-).

Det blev totalt 20 min aktivering för fröken och det fick räcka för idag. Var lagom klar när P och M1 dök upp. Så in med fröken i sin box och M1 fixade iordning Oktawia.

Idag så stod det lite hoppning på schemat, var lite osäker ifall vi skulle kunna hoppa idag eftersom pållans bakskor glappar. Men de satt kvar idag så det blev några småskutt. Vi har hovistid på måndag - så då blir det verkning och nya skor.

Vid 19-snåret åkte vi så iväg. Idag så följde T med in till ÖFK, men tog en promis under tiden som vi var på banan. Han kom och kollade lite på slutet.

P byggde upp en liten serie om två hinder med ett galoppsprång emellan. Pållan har ju inte den mest gnistrande hoppteknik - men tycker det är kul.

Så också idag!

Efter uppvärmning, skritt och trav över bommar, blev det äntligen till att skutta lite...

Tjohoo - full fart över hindret...




och så full fart mot nästa...



Hinder nr 2 blev till sist typ en oxer... inga problem för pållan ;-)



Ekipaget avslutade passet med att skritta runt SM-banan innan damen nästan sprang in i trailern och vi kunde åka hemåt.

Var hemma igen strax efter kl 20. Pållan blev omskött och sedan var det hagen igen. Mockade både boxar och trailer, plockade undan all utrustning, fyllde på vattentunnan och så var jag klar i stallet för idag.

Var klar vid 21-snåret - inte så sent med andra ord. När jag kom in så hittade jag Alfons lite halvtrött på min skrivare...


Lilla Alfons vaknade till liv och så var det full fart på honom och mamma katt. Jag gäntade på att CL och S skulle dyka upp för att hämta lilla Alfons och vid 22-snåret kom de. Alfons blev avmaskad och så instoppad i en liten transportbur. Dags att följa med sin nya matte hem :-)

Nu har jag kvar mamma katt som går runt och jamar och letar efter sina kittens. Nu har hon minsann modersinstinkter... när kittens var nyfödda tyckte hon de var tämligen jobbiga ;-). Mamma katt kommer snart vänja sig och vi önskar de nya mattarna lycka till med kittisarna :-). Jag kommer också vänja mig, men just nu är det tomt, tyst och stilla... men efter att ha ställt upp samma krukväxt 5 gånger ikväll... så är det rätt skönt att kittisarna flyttat  ;-)

Nu ska jag i alla fall kolla klart på Tyst Vittne på TV4 plus, och mycket mer än så kommer inte hända ikväll :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0