15/8 Måndag - Full rulle...

Flexade ut lite tidigare idag och var hemma till kl 16. Efter lite om och men fick jag in pållarna i stalet och Oktawia fick en dos Sedan släckte jag stallet och inväntade hovis.

Kl 16.30 så var det dags för hovisbesöket och Oktawia var först ut. Idag var damen lite bökig att sko. Trots att hon var drogad så hon knappt kunde stå på 3 ben, så orkade hon minsann att hålla på och rycka med den hoven som skulle skos. Tur att hovis har bra tålamod och tar den tid det tar. Oktawia tycker det är för träligt att behöva hålla upp en ben för länge... när det var dags för sista hoven såblev hon lite väl bökig - alltså fick matte ta fram bremsen och även sista hoven fixades iordning.

Nu så är Oktawia snygg och fin om sina fossingar och nya fina skor sitter som de ska :-)



När hovis var klar med Oktawia så blev det en liten paus och sedan var det Biancas tur. Hon är ju lite mer av behändig storlek och tidigare har verkningen inte varit det minsta lilla problem. Idag så tyckte hon dock att det var lite onödigt att lyfta bakbenen... men efter lite övertalning så stod fröken stilla :-).

När hovisbesöket var avklarat så fixade jag snabbt mockningen. Borstade Bianca och så hakades trailern på bilen. Dags att åka till ridhuset och idag var det faktiskt Bianca som skulle få ut och åka. Oktawia har vilodag idag och fick stå kvar i sin box med lite hö som sällskap. Hon gnäggade en gång när jag lastade Bianca, men i övrigt så var hon lugn.

Kom in till ÖFK vid 19.30-snåret och där mötte T upp. Jag satte på träns på Bianca och så vi lastade ur fröken och gick till ridhuset.

Bianca tyckte det var spännande värre att få komma till ridhuset. Detsamma tyckte ridskolehästarna som gick lektion. I princip alla hästarna stannade och glodde på lilla Bianca när vi började röra oss i ridhuset, de trodde nog inte sina ögon... det rörde sig som en häst, luktade som en häst... men var det verkligen en häst... ;-)

På privatryttardelen av ridhuset så var det tomt. Jag promenerade runt med Bianca en stund i ridhuset så hon slappnade av lite. Sedan så var det dags för lite träning. T fick leda fröken med grimskaftet fastsatt i grimman som satt över tränset. Vi gick sedan i serpentinbågar och när vi gjort det ett tag så testade vi med att ta bort grimskaftet och jag testade själv med Bianca.

Idag verkade det som om poletten trillat ner lite på fröken. Stora svängar fick vi ta, men Bianca börjar förstå detta med svängande tygeltag. Start och stopp funkade också - en duktig lite ponny :-D.



Avslutade ridpasset med att träna inför utställningen. Sprang med fröken så hon fick trava - jag blev flåsigare än ponnyn... ;-)

Tränade också på att ställa upp Bianca och kan jag få henne att stå lika bra på utställninge så är det bra :-)



Avslutade passet med att skritta fröken lite och så blev det dags att lasta och åka hem. Arbetspasset varade i 40 min och det var riktigt bra jobbat av Bianca. Men det var en mycket trött liten ponny som kom hem. Nöjd blev hon i alla fall över att få komma in i sin nybäddade box och det väntande kvällshöt :-)



Oktawia hade varit lugn i alla fall, och hon hade käkat upp höt hon fått. Skönt att hon inte blir tokstressad när jag åker iväg med Bianca.

Pållarna blev således serverade sin kvällsmat och jag plockade undan alla prylar. Avslutade med att mocka ur trailern och så var jag klar med stallet för idag och jag förpassade mig in till soffan. Lillan var också nöjd över att slippa vara ute i regnet och få förpassa sig till soffan hon också ;-).

Kvällen avslutas med en omgång av CSI NY och snart är det dags att förpassa oss till sängen och detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0