1/8 Måndag - Varmt...

Första dagen på sista semesterveckan börjar med strålande sol och hur mycket värme som helst!

Jag har ju lite svårt att sitta stilla hur länge som helst ;-). Så efter frukost och lite datorsurf så bestämde jag mig för att det fick bli trädgården i dag. Egentligen behöver jag städa huset... men jag väntar på en regnig dag till det jobbet... ;-)

I min trädgård finns det 15 st äppleträd - en rest från den tiden då min gammelmorfar hade handelsträdgård på gården. I våras så blommade alla träden helt överdådigt och man levde i en värld fylld av äppelblomsdoft.

Nu är min värld fylld av en doft av icke så trevliga äpplen.... äpplen som dråsar ner  backen och som ligger där och ruttnar....

Så även idag blev det grepen och skottkärran och så tillbringade jag ett par timmar med att plocka upp nedfallna äpplen... det blev ett par kärror kan jag säga... ;-)





Tyvärr är detta inte ett engångsjobb... det kommer fortsätta dråsa äpplen ett tag till och det är dags att klippa gräsmattan. Alltså måste äpplena bort från backen. Bara att gilla läget när träder ser ut som nedan ;-)



Det var varmt att knata runt i trädgården, men samtidigt väldigt rofyllt. Grannen är inte hemma och det är alltså en totalt ljuvlig tystnad :-D. Enbart lite fågelkvitter, enstaka dunsar när äpplen dråsar ner och så nån katt som pratar mellan varven. Alltså helt underbart att var ute och pyssla i trädgården.

När jag var klar med äppelplockningen så möblerade jag om lite i trädgården. De tre sittplatserna blev fyra. Samlade ihop två sittgrupper till en plats i samband med min trädgårdsfest. Det lite mindre trädgårdsbordet var i stort behov av inoljning. Så det flyttades till en trevlig plats i trädgården och så oljade jag in bordet och 2 trästolar.

Kände mig tämligen nöjd med min arbetsinsats i dag - trots värmen ;-). Så jag hämtade kameran och här ser ni mina platser i trädgården :-)

Utan för kökstrappan under ett äppleträd - här sitter jag när jag vill läsa...



Favoritplatsen är dock vid stora bordet under partytältet. Eftersom jag bor på en kulle är detta enda platsen som partytältet och stora sittgruppen får plats - där marken är plan hela ytan...




Den största anledningen till att detta är favoritplatsen är helt enkelt pga den kilometervida utsikten över Tysslingeslätten :-)



I förgrunden står grillen och det gröna i mitten är min syrénberså. Den ska hållas på en meters höjd så jag behåller utsikten.

Sittplats nr 3 är således min syrénberså. Ingången är som vanligt nästan helt igenväxt av min klematis - summer snow. Den växer helt enormt och tar över hela syrénbersån ;-). Till nästa år ska T göra en ny portal åt mig, behöver en högre och bredare ;-).



Till sist så har jag min fjärde sittplats. Lite undanskymt nere vid syrénhäcken.



Jag passade också på att inspektera mina rabatter idag. Bland allt det görna växer denna lilla röda klöver som får små gula blommor. Har fått den av en bekant, en har ingen aning om vad plantan heter. Jag gillar dock färgen ;-).



På Tysslingedagen så var jag i väg till en av utställarna och köpte plantor, bl a Temynta - den är i full blom nu och det visade sig vara helt rätt färg på den. Jag gillar rosa, vita,  lila och blå blommor i min trädgård :-).



Efter denna inspektion av trädgården blev det faktiskt vila. I sällskap av en cappucino, ett par av mina goda marängkakor och en bra bok, förpassade jag mig till min "läshörna". Här tillbringade jag resten av em...



Boken är himla bra och det var svårt att slita sig... men denna vecka ska jag och Oktawia gå på kvällsridläger. Vid 16-snåret så blev det dags för mig att få i mig lite fil och müsli. Orkade inte laga i ordning varm mat en gång till i värmen. Fick räcka med lunchmaten. Dock läste jag i boken samtidigt som jag käkade ;-).

Vid 17-snåret så var det dags att plocka in pållarna. Gjorde iordning utrustningen som skulle med, och så fixade jag iordning pållan. In med damen i trailern och så in till ÖFK...

Var på plats strax innan kl 18 - då ridlägret ska börja. Fick hänvisning till en box där jag så placerade Oktawia. Inge konstigt alls - vi var ju med på samma ridläger förra sommaren :-)

De övriga deltagarna på ridlägret är ridskoleryttare, förutom jag och en ryttare till. Jag har ju varit med i klubben ett tag så jag kände igen några utav de övriga deltagarna. Verkade i alla fall vara ett glatt och trevligt gäng :-).

Vi blev uppdelade i 2 grupper, jag ingår i "tantgruppen" - Vi som vägrar hoppa ;-). Vi är fyra stycken och vi var först ut.


Första ridpasset så här på ridlägret var lite "känna efter ridning". Ridskolehästarna har gått på bete och så fick deltagarna känna efter ifall hästen passade. Alla verkade dock nöjda.

Ridpasset gick rätt bra - även om Oktawia var lite seg och off... Vi fick träna på grundern, att start och stopp funkar, att hästen svara för sidförande skänkel osv och att det var lite reaktion från hästens sida. Lite si och så med den saken från pållans sida... Jag svettades floder i alla fall för luften var som ett våtvarmt omslag - så jag förstår att pållan tyckte det var måttligt kul att röra på sig.

Ridlägret funkar som så att när första gruppen rider så mockar grupp nr två. Och när grupp nr två rider så fodrar och sopar grupp nr ett. Och så turas man om de följande dagarna. Så idag föll sopning på min lott efter att jag hade tagit hand om Oktawia efter ridpasset. Långa stallgångar är det på ridskolan ;-).

Vi avslutade kvällen med fika och teorisnack uppe i cafeterian och vid 22.20 var det dags att åka hemåt. Då hade personalen släckt och låst stallet... men jag ville ha med mig min häst hem så det blev till att låsa upp och tända. Oktawia tyckte att det var måttligt kul att bli utsläpad i mörkret. Hon trodde säkert att jag skulle servera henne kvällsmat ;-). Så det var inte alls självklart för damen att kliva in i trailern, men efter lite övertalningsförsök från min sida (veva med grimskaftet ett tag) så smög hon in och vi kunde åka hemåt.

Väl hemma så var ju pållan klar så det blev direkt utsläpp i hagen - mums med gräs. Bianca blev glad åt att återse sin kompis :-). Och jag gjorde ett sista ryck med att mocka ur trailern (att hästen ALLTID ska baja i trailern!!), plockade rätt på utrustningen och så in i duschen!

Lagom till kl 23 så blev det soffhäng och lite TV en stund och så var denna dagen slut :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0