21/8 Söndag - Ponnyutställning...

Idag var det dags för utställning med den lilla ponnyn :-). Behövde inte gå upp så vansinnigt tidigt eftersom utställningen var på vår hemmaklubb ÖFK - gäller att passa på när det är nära och bra :-). Men 7.30 kravlade jag mig ur sängen och gick ut för att ge pållarna frukost. T hade också vaknat till liv och fixade med vovvarna. Jag fixade sedan iordning mig själv och det som skulle med innan jag gick ut till stallet för att utföra en sista putsning på Bianca. Vid 9.30 var det så dags att lasta ponnyn och först så släppte jag ut Oktawia i hagen. Hon började beta på en gång och saknade inte sin kompis utan vi lastade Bianca. När lastningen var avklarad så gick jag in och bytte om till mer representabla kläder. På utställning ska man ha ljust nertill och mörkt upptill på sig. Helst VITA byxor! Himla praktiskt när man håller på med hästar *not* För min del blev det ljusgrå byxor och en svart t-shirt. Solen sken och det verkade kunna bli varmt idag :-).

Så styrde vi kosan till ÖFK. På plats gick jag iväg till sekretariatet vid gröna banan och anmälde vår ankomst. Skrev under hästägarförsäkringen och så stannade vi kvar och kollade läget lite grann. Utställningen började kl 10 och vår klass skulle preliminärt börja kl 11. Så vi var kvar vid utställningsringen och kollade på några klasser. Ville få en uppfattning om hur domaren ville ha det i ringen.

Vid 10.30 var det dags att plocka ut ponnyn ur trailern och putsa bort lite damm och så ner till gröna banan. En liten "fan-club" som bestod av kamraterna KN, S JL och I C-E hade dykt upp också - alla tyckte Bianca var jättesöt ;-). Även M1 dök upp för att heja :-).

Bianca skötte sig bra - lite förundrad var hon över vad som var på gång. Det var ju massor av shettisar runtomkring oss - inte varje dag hon träffar på kamrater i samma storlek ;-).

Så blev det vår tur. Startade i klass 8, 3-åriga ston och det var 3 ekipage som deltog i denna klass. Jag och Bianca var först ut. Domaren tittade på "sidan" av ponnyn. Fick sedan skritta fram och tillbaka på rakt spår och därefter är det till att visa traven. Traven är Biancas svaghet och inte helt lätt att träna heller eftersom matte är dålig på att springa ;-). Men jag kutade på så gott jag kunde och Bianca följde med bra och försökte inte busa eller galoppera.

Stilstudie i trav :-)



När domaren var klara med mig och Bianca så fick vi stå vid sidan av ringen och vänta på bedömningen av de andra två ponnisarna. När domaren sedan var klar med alla så blev vi inropade i ringen i den ordningen som vi blivit placerade. Döm om min förvåning när jag och Bianca blev inropade FÖRST!!! Det trodde jag aldrig eftersom jag oroade mig över att Bianca var för fet!!!

Bianca blev alltså klassvinnare :-) och vi gick vidare till BIR-uttagningen. Det där med att åka hem kunde vi alltså glömma. Detta var första gången som vi blivit klassvinnare och jag var lite förvirrad ett tag innan jag fick klart för mig hur när och var BIR skulle utses. Det visade sig att det skulle dröja ett par timmar. BIR skulle utses när alla shettisarna blivit bedömda. Alltså blev ponnyn instoppad i trailern igen, fick hö och vatten. Bianca var jättetrött så det var bra för henne att få vila en stund. Jag, T och fan-cluben förpassade oss till cafeterian där vi intog mat/fika/macka - alla behövde få i sig nåt i magen och det var skönt att vila en stund.

Efter lunch så var det dags att hämta Bianca igen. Den coola lilla ponnyn stod och halvsov i trailern ;-). På med träns och ner till gröna banan igen. Där var T med skötselväskan - en snabb borstning för att få bort lite damm och mjäll. Nackdelen med svart häst... som stressreaktion kommer det vita mjäll... ;-).

Helt plötsligt så var shettisklasserna avslutade och det var dags för alla klassvinnarna att gå in i ringen för uttagningen till BIR. Vi vandrade runt ett tag under tiden som domaren gjorde sin sista bedömning.




Efter att ha gått runt några varv och några ponnysar fått lämna ringen så blev det vår tur att lämna ringen. Alltså inget BIR för Bianca - men jag är lika glad för det :-). Damen fick jättefina poäng och hon skötte sig jättebra idag.

En blågul rosett som det står klassvinnare på blev det :-) och visst ser fröken rätt nöjd ut ;-)



Nu var det en mycket trött liten ponny som T gick iväg med till trailern. Jag stod och väntade på protokollet. Det dröjde... och därför gick jag upp till bilen med lite utrustning jag bar på och för att hjälpa T lasta Bianca. Det visade sig att T lyckats lasta Bianca själv och hon stod och mumsade på sitt hö. Jag lämnade av mina prylar och vandrade ner till gröna banan igen - mycket gående blev det idag!

Fick vänta länge på protokollet... det hade fastnat ute hos domarsekreteraren.... Till sist fick jag protokollet och så fick jag välja pris från prisbordet. Det fick bli en säck med 10 kg salt - sånt som behövs ;-).

Vid 14-snåret så var vi äntligen på väg hemåt och när vi kom hem så lastade vi ur Bianca. Oktawia gick i hagen och tog ingen notis om att vi kom med hennes kompis. Bianca blev utsläppt i hagen direkt och det var inte förrän hon gnällade som Oktawia kom på att hon hade en kompis ;-). Efter hälsningsprocedur så blev det en repa i hagen innan pållarna började beta :-).

Är mycket nöjd med dagen - rosett, pris och protokoll :-)



Biancas Resultat:

Typ: Feminin, harmonisk av mycket bra typ. 9 p
Huvud, hals och bål: Vacker huvud, välansatt hals, djup, väl sluten i sin bål, välutvecklat kors. 8 p
Extremiteter och rörelsernas korrekthet: Harmoniskt benad från sidan, relativt korrekt. 8 p
Rörelsemekanik i skritt: Taktmässig naturlig skritt, något kort. 8 p
Rörelsemekanik i trav: Energnis men något markbunden bak. 7 p
Summa: 40  poäng och Guld


När ponnyn var placerad i hagen så kände jag mig extremt trött. Fikade och vilade en stund innan jag tog itu med stallet. Mockade boxar och trailer. Fixade iordning på alla prylar och gjorde iordning pållarnas mat. Hämtade mer vatten och fyllde på vatten både ute och inne.

När stallet var klar så var det dags att fixa lite mat. T gjorde det under tiden som jag jobbade lite för Gränsbrytning. Till middag blev det gratinerad kyckling som smakade mums. Satt ute och käkade för det var fortfarande varmt ute.

Avslutade med varsin mugg latte Macchiato - bra avslutning på middagen.

M1 och P kom vid 17.40-snåret och pållan blev iordningfixad för en uteritt och vid 18-snåret gav de sig iväg.

Det var en solig och skönt kväll så jag och T passade på att gå runt i trädgården och plocka upp fallfrukt. Mängder med äpplen som rasat...  så vi hade att göra ett tag :-).

T åkte till lägenheten vid 19-snåret och i samma veva kom P och M1 tillbaka med pållan.

Pållarna fick gå ut i hagen en stund till när M1 hade pysslat om henne. Ett par timmar till hinner de vara ute innan det är dags att komma in igen och få kvällsmat ;-).

Jag passade på att plocka lite hemma, hade blöt tvätt som skulle hängas och torr tvätt att vika. Passade på att stryka lite så jag har klart med kläder i morgon bitti.

Snart hade var det dags att plocka in pållarna för kvällen och det var inge svårt. De var längst nere i hagen, men kom farandes i full galopp när jag ropade på dem - duktiga pållar :-). Kvällsmaten serverades och jag själv förpassade mig in till TV:n för att kolla på Wallander-filmen och det får avsluta denna braiga dag :-)

/Lizzie - stolt ponnyägare :-)

Kommentarer
Postat av: margaretha

Grattis! Vad kul för er att bli både bäst i rasen OCH få guld!

2011-08-22 @ 19:28:43
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Tack! Bianca blev klassvinnare och fick Guld, men blev inte BIR. Det får vi satsa på nästa gång ;-).

2011-08-22 @ 21:43:41
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0