23/8 Tisdag - Sol...

Hade tänkt cykla till jobbet, men tidigt i morse så var det riktigt tjock dimma där jag bor. Inte så kul att cykla i och så blir man blöt. Så det fick bli bilen.

Fram på dagen så blev det riktigt fint väder - dimman lättade och en strålande sol började skina. På lunchen så cyklade min avdelning hem till vår chef och käkade lunch - hur varmt och skönt som helst. Riktigt skönt att få sig en cykeltur i det vackra vädret.

Solen höll i sig hela dagen och kvällen. Så när arbetsdagen var slut så var det full fart hemåt och det blev trädgårdshäng en stund med mat och kaffe innan jag drog på mig stallkläderna. Riktigt varmt och skönt var det att sitta där under äppleträden. Men till sist så var jag tvungen att sätta lite fart.

Innan jag tog itu med stallsysslorna så fixade jag lite inne i huset först. Plockade ur rena disken och fyllde diskmaskinen igen. Lyckades fylla den så det var bara att sätta på den direkt. Plockade iordning på den torra tvätten coh vek ihop den. Har helt plötsligt en stor hög med stryktvätt igen - förstår inte hur det gick till ;-).

När jag var klar med plocket inne så var det full fart ut i stallet och fixade klart med mockning och hästmaten. Var klar med stallet lagom när M1 och P kom. Dags för pållans motion och planen för dagen var ett pass i ridhuset. Alltså på med rent schabrak under dressyrsadeln och trailern hakades på bilen.

Strax efter 19-snåret så var vi klara och färden gick mot ÖFK. Eftersom det var en vacker kväll så valde M1 att skritta fram ute.

Ett varv runt SM-banan blev det och Pållan undvek duktigt att gå i vattenpölar ;-)



Själva arbetspasset skedde i ridhuset och först så var pållan lite spänd/motsträvig, men det släppte och damen skötte sig riktigt bra. När M1 tränade på lite övningar i öppna så märktes det skillnad i damens ork. Tidigare så har hon dragit upp huvudet när man försökt sig på att träna lite öppna. Det gjorde hon inte idag, trots att hon tyckte det var lite jobbigt. Går framåt alltså - sakta men säkert :-)

Den som inte var direkt imponerad över pållans utveckling var Lillan... vovven var uttråkad ;-)



Deärför var det tur att träningspasset avslutades med att skritta av pållan runt SM-banan - till Lillans stora glädje - promenad igen ;-).

Duktig liten häst klev snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Var hemma igen strax efter kl 21. Pållan blev ompysslad och sedan placerad i sin box där kvällsmaten serverades. Jag plockade undan alla prylar. Mockade ur trailern och så var allt klart med hästar och stall för idag.

Nu blir det soffan en stund framför Nyheterna innan jag intar horisontalläge, så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0