2/8 Tisdag - Ännu varmare

Denna veckan ville jag verkligen ha svalt väder... vad händer - hur varmt som helst *pust*. Jag skulle verkligen behöva sätta igång och träna lilla Bianca, men att ge mig ut och motionera henne på dan - det är inte ens att tänka på. Ridlägret är ju kvällar hela veckan så då hinner jag inte. Får väl hoppas det kommer lite svalare väder framöver...

Tillbringade fm i stallet. Mockade och utförde lite lärdervård. Tvättade även svettiga schabrak - de torkade i alla fall snabbt i värmen.

När jag var klar i stallet och gick in för att fixa lite mat åt mig, så kollade jag vad kattungarna hittade på. De hade tagit lunch de också ;-)





Efter att ha fått i mig lite mat så satte jag mig i skuggan och skördade lite oregano. Skulle verkligen behöva komma regn nu, min örtagård håller på att torka bort :-O!!!

Tog en stund att pilla med oreganon och när jag var klar fick det bli kaffe och frukt tillsammans med boken från igår. Satt där i skuggan och svettades trots att jag satt helt stilla. Fundera verkligen ifall vovven är helt frisk.... hur hon fixar värmen är för mig en gåta...  men hon väljer själv... ;-)




Jag tillbringade resten av em med att sitta under äppleträdets skulle och läsa min bok. Det var ungefär vad jag orkade med att göra i värmen. Vid 16-snåret så plockade jag in pållarna och själv så käkade jag lite a-fil och müsli innan jag krälade ner i ridbyxorna. Ridbyxor är inget skönt klädesplagg när det är varmt ute.

Inne i huset så hade Lisa tröttnat på sina bebisar och hittat en annan "bekväm" plats att sova på ;-). Kittisarna låg i klätterställningen och sov.



T kom strax efter 16-snåret för att hålla Lillan sällskap och klippa lite gräs åt mig. Vid 17-snåret så var det dags att fixa iordning pållan för trippen in till ridlägret. Var på plats strax innan kl 18 och Oktawia blev installerad i samma box som i går.

Damen verkade allmänt trött och sur... Allt annat än taggad för träning i alla fall ;-)



När det var dags för vår grupp att rida så visade det sig att Oktawia var på ALLT annat än bra humör. Totala motsatsen var det... Damen var så där riktigt märrigt istadig som enbart ston kan vara! Skulle absolut inte röra sig framåt över huvud taget. Jag blev fruktansvärt frustrerad och arg. Det var förbannat länge sedan damen var så fruktansvärt istadig. Gick på rejält med skänklar, smakning och till och med spöt. Men skulle inte skritta framåt. Jag fick avbryta övningen vi skulle göra och trava runt damen istället. Efter att slitit som djur under första halvan av ridpasset så blev det dags för galoppjobbet och då lossnade äntligen hästen och motorn vaknade till liv.

Så andra halvan av ridpasset var pållan en helt annan häst och det gick kalasbra. Tur man är grymt envis... ;-). Och det var himla skönt att jag fick loss hästen. Framför att var det bra för instruktören att se min häst när hon är som allra värst ;-)

Vi var klara kl 22 idag och det gick bra att lasta pållan och fara hemåt. Väl hemma så blev det hagen direkt för pållarna och jag plockade rätt på utrustningen. När jag var klar i stallet så var nästa anhalt duschen. Det är inte klokt hur mycket man kan svettas under ett ridpass ;-).

Avslutade kvällen med soffhäng och det var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0