31/8 Onsdag - Hemmakväll...

Fullt ös på jobbet även idag. På lunchen så tog jag en långlunch, åkte först iväg till Viktväktarna för veckans invägning. Vågen visade -0,6 kg och det är jag mycket nöjd med. Förra veckan så pratade vi mål och jag satte upp målet -5 kg på 8 veckor. Med en viktnedgång på 0,6 kg i veckan så ligger jag helt i fas med min plan :-). Mycket nöjd med andra ord. Efter vägningen så åkte jag iväg till T's jobb och vi käkade lunch ihop vid personalmatsalen vid hans jobb. Där serverades raggmunk och fläsk. Inte nåt som jag lagar själv, men gott var det :-).

Tillbaka till jobbet för att göra lite nytta innan det var dags att åka hemåt.

Planen för kvällen var en hemmakväll. Oktawia har vilodag och jag passar alltså på att grejja hemma ;-). Började med att laga mat, baconlindan kyckling in i ugnen och en kastrull med fullkornsris på spisen. Under tiden som detta tillagades så passade jag på att gå igenom en omgång med höst/vinterkläder. Dags att byta säsong i garderoben... Eftersom icke säsongskläder förvaras i en vindsgarderob så får de "vindslukt" - bara att tvätta alla kläderna en vända alltså.

När jag höll på och plockade med kläderna som bäst så dök T upp. Han och Lexi hade varit ute en sväng i Egerstaskogen, men ingen svamp med hem idag. Det hade varit för blött för att klafsa runt med tennisskor tydligen...

Han ville inte ha någe mat, så jag fick ha min kyckling för mig själv ;-). Smakade mums och så fick jag ihop ett gäng matlådor :-).

Efter maten var det dags att gå ut en vända. Det var meningen att jag skulle ta itu med stallet, men T hade med sig fruklådor - perfekt att lägga äpplen. Jag har två stycken gamla Åkerö äppleträd. Dessa träden är planterade cirka 1910 - alltså är de cirka 100 år gamla och planterade av min gammelmorfar. I år är det jättemycket äpplen och alla är hur fina som helst. Har bott i huset sedan -94, men i år är det första gången som jag fått så fina Åkeröäpplen så jag vill ta rätt på dem... Tyvärr sitter de väldigt högt upp, men med hjälp av en trappstege och T's långa armar fick jag ner några stycken idag :-). Ska nu lagras i några månader innan det är dags att käka upp dem :-)




Även övriga äppletträd dignar av frukt... dessa Rosenhäger är väldigt vackra - och goda!



Efter äppleplocket så åkte T och Lexi till lägenheten och jag tog itu med mockningen. Lite höstruggigt är det nu och Lillan ville helst gå in... måste nog skaffa ett fleecetäcke åt den gamla damen...

Fixade allt i stallet när jag ändå var ute, mockade båda boxarna. Skurade Biancas vattenhink för hon hade lyckats bajsa i vattenhinken *urk*, fyllde på fräscht vatten, fixade höpåsar och Oktawias kraftfoder. Matade stallkatterna och fixade deras sandlåda. När dessa kvällsysslor var avklarade så var det dags att gå in och göra lite nytta.

Hängde tvätt, fixade med diskmaskinen. Satte igång en brasa i gjutjärnskaminen för det var bara 18 grader inne och lite råkallt. Såg att en råkall och fuktig dimma rullade in över gärderna runt huset. Kändes väldigt skönt att sitta i mitt kontor med en sprakande kamin bakom ryggen. Varmt och skönt blev det också ;-).

Har nu tillbringat ett par timmar med att jobba åt Gränsbrytning och ska nu avsluta kvällen med att kolla på lite nyheter innan det blir sängläge.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0