3/7 Onsdag - Uppnådda delmål...


Fortfarande fortsatt värmebölja, men idag så blev det inte så mycket till att slappa i trädgården. En stund på fm, men vid 12-snåret så for jag in till stan. Dags för veckans besök hos viktväktarna. Besöket visade sig vara oväntat positivt. Lyckats med kontststycket att gå ner 1,1 kg - slitet på ridlägret har nog hjälpt till ;-). Hur som helst så har jag då lyckats med att uppnå 2 mål på en gång. För det första har jag lyckats med det stora delmålet - att tappa 10 % av min vikt :-). Hade även lyckats med ett mindre delmål - att få en guldstjärna för att ha tappat ytterligare 3 kg. Fick en penna och en nyckelring som uppmuntran :-).

Glad och nöjd åkte jag sedan vidare till Eurostop. Mötte upp T vid restaurangen där och så käkade vi lunch. Spansk fisk med ris - riktigt gått var det.

När lunchen var avklarad så blev det ett besök på Maxi - jag behövde fylla på förrådet hemma ;-). T åkte tillbaka till jobbet och jag tillbringade dryga timmen med att strosa runt inne på Maxi. Behövde få hem mer grönsaker, kylvaror, skafferivaror och hygienprodukter. När jag var klar med handlingen så var det in i en knallhet bil och så full fart hemåt.

Förstår inte att det måste vara så fruktansvärt varmt... ;-). Väl hemma så packade jag först upp det jag handlat. Sedan fick det bli min sittplats under äppleträden framför kökstrappan med en mugg kaffe och min bok. Hade precis satt mig tillrätta och börjat slappna av när en cocker spaniel kom uppfarandes på gården och började skälla!!!

Jag fick nästan panik och for upp med en sabla fart - som tur var så hade Lillan hoppat in i skuffen på min bil och låg där och sov som en gris. Jag kunde alltså snabbt slå igen luckan till skuffen och inte cocker spaniel skulle bli mos. Hunden vände och sprang iväg, uppenbarligen har den lyckats tråckla sig igenom mitt elstaket utan att få någon stöt och lyckats tråckla sig tillbaka och sprungit hem igen.

Djävla förbannade hunddjälvar som absolut inte kan låta mig och mina hundar få vara i fred. När jag sitter vid uteplatsen under partytältet - ja då ska de stå och skälla vid staketet 5 meter ifrån mig. Om jag placerar mig på andra sidan huset så de inte ser mig - ja, då ska de absolut in på min tomt och springa... Vad hade hänt ifallt Lillan INTE hade legat i bilen??! Utan istället hunnit reagerat över att en främmande hund var inne på hennes revir och bitit ihjäl den! Skulle nog bli ett sabla liv kan jag tänka mig *morr, morr*.

Vågade i alla fall inte sitta kvar den sidan huset. Utan det fick bli partytältet så jag hade koll på att ingen annan hund obevakat traskade över till Lillans gap.

När blodtrycket hade gått ner så kunde jag också koncentrera mig på min bok. Satt och läste tills det var dags att göra mig i ordning för att åka in till ridhuset. Gjorde bara en paus i läsandet för att ta in pållarna vid 15-snåret. Får se ifall det gör någon skillnad på pålla. Det är ju grymt varmt ute för hästarna - så förhoppningsvis är det behagligare att få stå och sova inne i stallet ett par timmar.


Vid 16.30-snåret så var det i alla fall dags att dra på sig ridkläder och göra iordning pållan för att åka in för kvällens pass på ridlägret.

T kom lagom när jag var klar för att åka iväg. Bra att Lillan får lite sällskap och röjde lite gräs åt mig också - skadar ju inte ;-).

Kvällens ridlägerpass började med ett teoripass där våra instruktörer satt upp på varsin ridskolehäst och visade lite hur man som ryttaren kan påverka hästen.

Jag rider ju inte på ridskolan och har noll koll på ridskolehästarna, men dessa två var ungefär varandras motsatser... ;-)



AE visar vad man kan åstadkomma under travarbetet genom att använda stöd, eftergift, förhållning...



CJ visade hur hon red sin kuse i travjobbet.



Och så lite galoppjobb!







Det var himla nyttigt och bra att se instruktörerna rida dessa kusar, och var som händer om man som ryttare blir passiv i sina hjälper - mycket bra teoripass :-)

När teorin var avklarad så var det dags att fixa iordning pållan för kvällens ridpass. Min kamrat K dök upp för att spana lite, även M1 kom för att titta på när jag och Oktawia svettades ;-).

Jag var inställd på att Oktawia skulle vara lika tjurig och motsträvig som igår, var helt beredd på att lämna över henne till instruktören ifall så var fallet.

Instruktörens förhoppning var att jag skulle kunna ta vid idag där vi avslutade igår. Döm om min förvåning att det faktiskt blev så :-O. Ridpasset gick riktigt bra - pållan skötte sig kalas och jag hade inte så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha :-). Himla trevligt att ha lite flyt i ridningen :-) 

Nöjd pålla blev efter ridpasset avsvampad och åter placerad i en box. Vi som ridit fodrade i stallet och sopade rent stallgångarna. Hann fika en stund och kolla på de andra som red. När de sedan var klara med ridning och tagit hand sina pållar så leddes ridskolans hästar ut på betet. Jag passade på att lasta Oktawia när de andra var på väg till betet, damen klev snällt in trailern på en gång :-).

När de andra kom tillbaka så var vi klara för den här kvällen och vi kunde åka hemåt. Var hemma vid 22.30 och pållarna var snart ute i sin hage och jag plockade rätt på utrustningen.

När jag var klar med allt så blev det duschen och sedan TV:n. Avslutade kvällen med att titta på Navy CSI - och det var allt för idag :-)

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: Ingrid "Tinka" Carlsson

Det låter så roligt det där med ridläger på ridskolan. Jag vill också! Just nu har jag ingen ridbar häst. För bägge mina ston går med föl. Men i höstas fick jag vara med på ridlektioner. Med min egen häst, på min ridskola. Både hon, Vienna, och jag tyckte det var jätteskoj. Men sen kom vintern och fölmagen i vägen. Nu längtar jag efter att kunna börja rida igen. Jag har satt upp ett mål 2012 = start i LB dressyr. Jag måste också gå ner i vikt för att kunna fixa det. Vi hörs!

2011-08-07 @ 11:15:28
URL: http://www.stalllt.n.nu
Postat av: Lizzie

Vad kul med fölis! Ridlägret var himla nyttigt. Bra att få sig 5 träningspass på raken för intstruktör. Nu får jag vänta till nästa år :-).

Jag gick med i Viktväktarna i maj och den här gången tänker jag inte ge mig förrän jag är nere i målvikten och klarat av jämviktsfasen. Så får det ta den tid det tar... Jag rider MYCKET bättre när jag är normalviktigt...

2011-08-07 @ 22:37:26
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0