6/8 Lördag - Trädgårdspyssel...

Hade klockan på ringning i dag också. Här gäller det att få fart på gamla kroppen, så den inte blir totalt chockad på måndag :-). Så 8.30 kom jag ur sängen - riktigt tidigt jämfört med övriga mornar under denna semester...

Vaknade upp till en liten gråmulen morgon - inget regn, men det hade regnat under natten. Jag fixade iordning mig själv och käkade frukost framför datorn och slösurfade ett tag. Vid 10-snåret kom M1 och P. Det var dags för pållans motion och idag fick det bli uteritt. Så när damen blivit borstad och fått på sig utrustning så var det full fart iväg. M1 på pållan och P på min cykel. Jag själv satte tog itu med lilla Bianca. Den lilla fröken blev borstad och så på med lilla tränset. Bianca var jätteduktigt idag. Det är typ 4:e gången hon får bett i munnen och idag så började hon suga på bettet istället för att försöka spotta ut det  ;-).

Jag utrustade mig med handskar, hjälm, spö och långt grimskaft. Dags för lite aktivtering för Biancas del :-).

Blev promenad på gatan upp till allmän väg och så tillbaka till min vändplan. Där blev det lite jobb. Bianca fick träna på start och stopp, komma igång i trav på smackning, avsaktning till skritt för kommande prooo. Bianca var jätteduktig och fattade snabbt vad hon skulle göra. Hon klarade också av att koncentrera sig på mig och vad jag ville att hon skulle göra. Efter 10 minuters jobb så fick det räcka för idag. En skrittur upp till allmänna vägen och så hem till stallet igen. Fröken såg rätt nöjd ut när vi var tillbaka i stallet igen ;-). Det fick bli lite mer borstning och pyssel. Var precis klart med Bianca när M1 och P kom tillbaka. Oktawia hade skött sig bra och verkade nöjd över att få komma ut på en liten tur ;-). Damen blev avborstad av M1 och så serverades lite havre till Oktawia innan det blev hagen igen. Jag passade på att göra rent träns och sadelgjorden till sadeln under tiden som pållan käkade sin havre. Skönt att få det fixat på en gång.

När vi var klara i stallet så åkte M1 och P vidare. Jag fick tag på T och han var på väg. Så under tiden som jag väntade gick jag in i huset och fixade lite inne. Hängde lite tvätt, gjorde rent alla kattlådorna, fixade diskmaskinen osv. Blev sedan hungrig och det fick bli lite a-fil och müsli.

T dök upp så småningom. Han hade cyklat för en gång skull :-O. Därför var han trött och var tvungen och vila... ;-).

Så han fick väl vila då och jag passade på att hämta skottkärran och grepen... gräsmattan var täckt av nedfallna äpplen igen. Så jag plocka upp äpplena efter de 4 träd som står närmast huset på södra sidan. Det tog en stund och kärran blev överfull.

T och jag skulle idag köra iväg säckarna med det gamla höt från min höskulle. Men innan vi åkte iväg så blev det lite kaffe. När fikastunden var avklarad så stoppade vi in alla säckarna i trailern och åkte iväg. När vi slängt hösäckarna så åkte vi till T's lägenhet. T ville ha med sig bilen... fick tydligen räcka med att cykla ut till mig ;-). Lexi var ju kvar i lägenheten så hon blev ju glad över sällskapet. När vi var klara hos T så åkte jag iväg och tankade min bil och fyllde även på dunken till åkklipparen. T åkte iväg till Willys för att shoppa lite. Vi skulle träffas hemma hos mig sedan så han kunde leka lite med åkklipparen.

Jag kom hem först och jag hade med mig Lexi så hon fick rusa runt i trädgården en stund och springa av sig. Jag passade på att kolla till pållarna i hagen och det gick ingen nöd på dem...

Det finns ju mat och de blev mest förvånad över att jag dök upp helt plötsligt ;-)




Men Bianca är ju sällskaplig av sig och kom genas fram för att hälsa..






Blev ingen mer bild för fröken satt snart i mitt knä ;-).

T kom strax efter mig och innan han kunde sätta igång med åkklipparen så var vi tvungna att plocka upp äpplena under de resterande äppleträden.

Man ser här fallfrukt från två träd... lika mycket äpplen låg även under de övriga restande 11 träden som inte syns i bild ;-).





Så vi tillbringade resterande em med att plocka upp all fallfrukt och lägga på komposten. Det tog en stund och kärran fick tömmas några gånger. Men till sist så var äpplena upplockade - det faller ner nya, men de är ett annat problem ;-).



Under tiden som vi grejjat ute så har vovvarna fått vara med - bundna på varsitt håll. Ingen av dem är nöjda med arrangemanget, men ingen blir heller biten ;-).  Full aktivitet i min trädgård när T är igång med åkklipparen ;-)



Jag passade på att pausa lite. Går in för att hämta min dator. Inne blir det kameran först...

En extremt söt liten Sixten vill ha lite uppmärksamhet ;-)



Alfons däremot - han är trött efter att ha busat.



Jag tar i alla fall med mig datorn ut och sysslar med slösurfning under tiden som T leker med min åkklippare. Han klippte klart gräsmattan åt mig. Han klippte ena halvan i veckan och nu fixade han klart resten. Det tog drygt någon timme.

Vi var klara med pysslet i trädgården framåt 20-snåret. Då var vi hungriga. Jag letade i frysen efter lite korv att grilla - men icke. Fanns inget. Så det blev en snabb tur till närmaste butik och köpte lite frankfurterkorv och potatissallad. Snabbt hem igen och igång med grillan. Jag fixade sallad under tiden som T lekte grillmästare ;-).

Vid 21-snåret var korvarna klara och vi käkade med god aptil - eller också så var vi väldigt hungriga ;-). Det var i alla fall en strålande kväll, om än lite kallt. Men det var bara att dra på sig lite mer kläder ;-).

När vi käkat klart så var det dags för T och Lexi att fara tillbaka till lägenheten. Jag själv förpassade mig in i huset och placerade mig i soffan resten av kvällen och slötittade lite på TV4 fakta.

Och det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0