8/12 Torsdag - Full rulle...

Arbetsdag har idag varit fylld av möten - så därför fick T åka iväg och hämta Lillan och fara iväg till till Rehab med henne. Jag hade inte en chans att åka hem och hämta lilla vovven efter jobbet och då vara på Rehab i tid. Lillan hade ju tid för behandling samtidigt som jag avslutade min arbetstag. Tur att T hade tid att åka och hämta henne.

Idag fick Lillan sin 5:e vibrationsbehandling och jag tycker nog att hon mår bra av behandlingen. Hon har inte lika ont i ryggen längre och är inte heller lika stel på morgonen. Själva behandlingspasset tar cirka 20 minuter, så jag mötte upp T och  Lillan vid Willys.

När vovven var upphämtad så blev det full fart hemåt. Käkade bara lite fil och müsli när jag kom hem. På lunchen så hade administratörsgänget varit ute och käkat buffélunch = proppmätt. Alltså behövdes inte så mycket mera mat idag ;-)

På med stallkläder och så full fart ut till stallet. Idag var det lite kallare så det behövdes underställ under ridbyxorna för att inte frysa rumpan av sig. Fixade mockningen, på med nytt strö, fixade hästmat och vatten. Var lagom klar med allt i stallet lagom när M1 och P kom. Pållarna lev inplockade och så fixade M1 iordning damen för ett dressyrpass i ridhuset.

Under tiden som M1 fixade iordning pållan så skulle jag haka på trailern på bilen. Det visade sig vara lättare sagt än gjort. Igår var det blött och snöigt, idag hade hela skiten frusit ihop...

Fick slita som ett djur för att få på trailern på draget och sedan kom nästa problem... att få upp bakluckan...

Jag fick hämta en hammare för att dunka loss låsanordningarna... på med 5-56 i förhoppning om att isbildningen skulle lossna. Hittade ingen annan spray så 5-56 fick duga. Efter lite slit med hammaren så fick jag till sist upp luckan. Vilket var tur så vi kunde stoppa i pållan i trailern och fara iväg till ridhuset ;-)

Väl framme vid ridhuset så gick jag först en snabb promis med Lillan och sedan blev det ridhuset. För dagen hade jag med mig videokameran och filmade lite småsnuttar av ekipaget.

Pållan var på lite bättre humör idag än vad hon varit de senaste tillfällena vi varit i ridhuset. M1 hade fått fart på pållan redan under framskrittningen och damen höll uppe tempot under hela passet. M1 fick dock jobba för att få damen att röra sig framåt, men det var inget bensprattel eller piskande svans idag - och det är ju positivt ;-)

Vi på läktaren tyckte i alla fall att ekipaget skötte sig alldeles utmärkt :-).

Galoppjobb.





Galoppjobb



Travjobb med övergånger



Travjobb åt andra hållet...



En duktig liten pålla fick efter avslutat ridpass åter förpassa sig in i trailern och vi for hemåt. Väl hemma så blev det vanliga pysslet. Pållan blev omhändertagen, kvällsmaten servades och jag plockade undan alla prylar. Trailern parkerade på sin plats och nu gick det lättare att få loss den från draget än vad det gjorde när den hakades på ;-).

Var klar i med allt i stallet strax innan klockan 22 och kvällen avslutade med en mugg varm glögg framför sena nyheterna. Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0