18/2 Fredag - Dags för fredagsmyset...

Äntligen fredag! Var riktigt, riktigt trött i morse. Lyckades i alla fall släpa mig ur sängen och jag hann till och med bussen. Det var -12 grader och blåste isvindar ute, alltså inte speciellt skönt att vänta på bussen. Som tur var kom den hyfsat i tid, men det tog ett tag innan jag tinad upp i alla fall.


Fullt ös på jobbet idag. På lunchen så var vi ett gäng som gick iväg till Virginska skolan och käkade buffelunch. De serverade biff med lök som var hur god som helst. På väg tillbaka till jobbet så blev det ett besök i deras lilla butik och jag fick med mig lite bullar hem. Eftersom jag inte kan käka upp 10 bullar själv så bjöd jag mina närmaste kollegor till em-kaffet - det uppskattades ;-).

Åkte hem med 16-bussen så jag var hemma 16.45. M1 och P skulle komma vid 19-snåret så jag hade dryga 2 timmar på mig fram tills dess.

Alltså hann jag käka lite mat i lugn och ro. Passade på att bläddra igenom 2 tidningar som kom med posten idag. En fototidning och Måbra-tidningen. Jag hann också vattna blommorna i huset och tömma diskmaskinen på rendisk och fylla på med smutsig. Den här veckan har ju försvunnit i ett hysterisk ttempo så jag har i princip bara jobbat och så fixat stallet. Huset slammar ju lätt igen då ;-)

Innan jag hoppade i stallkläderna och tog itu med stallsysslorna hann jag leka lite med kameran också. Nalle har ju några favoritplatser i huset. Ovan på rampen till akvariet är ett av dem.  Varmt och skönt av lysrören och så blåser det varm luft från luftvärmepumpen ;-)



Lilla Nalle verkar rätt nöjd med tillvaron eller hur ;-)



Tussan och Minna satt i fönstret i mitt kontor och var väldigt intresserade av nåt utanför... det visade sig vara Lisa som ville in i huset. Tycker nog att Tussan och Minna är lite retsamma över att vara på "rätt" sida glaset ;-)



Vid 18-snåret blev det så dags att ta itu med stallsysslorna. Mockade, på med nytt spån och så fixade jag hästmaten. Gick sedan ut och hämtade pållarna så allt var klart när M1 och P kom strax efter 19-snåret. Jag vämrde upp mig en kort stund och sedan fixade jag trailern så vi kunde fara in till ÖFK.

Ikväll blev det lite träning i gamla ridhuset. Miljöträning inför morgondagens tävling och det var skönt att vara i gamla ridhuset - Varmt ;-)

Lillan var med och hon tyckte det var lite lätt tråkigt och gnölade mer eller mindre hela tiden. Passade på att träna henne lite, då var hon tyst för då hände det ju nåt. Fick sedan lite hästgodis av en av tjejerna som red. Det funkade att muta Lillan med. Slängde ut lite i sanden som hon fick nosa rätt på, då hade hon att göra ett tag i alla fall.

Pållan skötte sig rätt bra idag. Var på lite "bushumör" även om det kom lite protester när det blev jobbigt. Vid 21-snåret var vi klara i alla fall och ut i kylan igen för att åka hemåt. Väl hemma så fick Lillan följa med in i stallet under tiden som jag fixar iordning pållan. Hon har lärt sig att hon får sitta bland höpåsarna bakom en grind för att vara ur vägen för tunga hovar. Lillan är ju en fryslort och det blir kallt av betonggolvet, men Lillan kom på en lysande idé ikväll.

Hon klättrade upp på en höbal, rev och bäddade runt, till sist så hade hon fått till en lite grop som hon la sig i. Har Lillan blivit stallhund på riktigt nu ;-)



Uppenbarligen tyckte hon att det var skönt att ligga på höbalen, för hon brydde sig inte om att gå ner från den trots att jag var innte i sadelkammaren och grejade. Det var inte förrändet var dags att gå in i huset och på en direkt tillsägelse från mig som hon lämnade höbalen. Varmt och skönt tydligen ;-).

Väl inne i huset så förpassade hon sig snabbtill soffan och intog sovställning där istället ;-).

Jag avslutar denna fredagkväll med att kolla på Mord i sinne på TV4+ och roligare än så blir det inte denna kväll.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0