19/2 Lördag - Vackert väder och tävlingsdags...

Vaknade till en strålande vinterdag - men termometern visade -20 grader!!!! Totalt svinkallt med andra ord! Så när pållarna väl blivit utsläppta så var det jag som parkerade mig framför kaminen och såg till att det blev fart på en brasa. Hade 15 grader i huset men efter en timmes eldande så var det varmt och skönt i kontoret - hela 20 plusgrader.

Efter att softat en stund i soffan framför TV:n och käkat frukost i lugn och ro, så var det dags att ta tag i saker och ting. Behövde städa.

Så jag tillbringade fm med att i sakta mak damma och dammsuga. Tyvärr så hade jag grannens hund stående utanför mitt fönster under några timmar - skällandes konstant. Eftersom jag är lite ljudkänslig pga min trigeminusneuralgi så till slut så fick neuralgin totalt spunk pga skällande. Ett rejält smärtgenombrott med andra ord :-(.

Fattar inte vad det är för fel på hunden. Han kan hålla på i timmar med att stå och skälla 2 meter från mitt hus. Skulle lika gärna ha hunden stå inne i huset och skälla. När jag gick ut för att lunchfodra pållarna så stod han vid min husknut och skällde. Lite lätt genomträngande ljus liksom.

Hade med mig kameran ut eftersom det var vacker väder ute, så jag fick mig en fin vinterbild, men det känns otroligt avlägset till nåt som liknar vår för tillfället...



När jag fixat klart med städningen, som gick väldigt långtsamt eftersom jag hade ont i skallen, så försökte jag vila en stund. Inte helt lätt med en skällande hund utanför huset...Till sist gick jag ut och fixade med mockningen, M1 och P var i alla fall på intågande. Jag var precis klar med mockningen när de dök upp vid 15-snåret.

Idag var det dags för 3:e och sista omgången av ÖFK's dressyrcup, men pga kylan så skippade vi knoppningen av pållans man. Det var -16 grader i stallet på em och då är det inte snack om att stå och pyssla någon längre stund med pållan. Hon blev borstad i alla fall och så på med utrustningen innan vi for iväg till ÖFK.

När vi kom in till ÖFK så visade det sig att tävlingen var försenad, så vi behövde inte stressa det minsta. Träffade trevliga kamrater att prata med, tråkigast hade nog Oktawia som leddes runt i ridhuset ;-).

En timme senare än beräknat blev det i all fall dags för Oktawia och M1 att ge sig in på banan. Denna omgång så var programmet ett dressyrryttartest - något som inte direkt lockat deltagare. Det var en hel del av de som startat i omgång 1 och 2 som INTE var med på denna omgången. Med tankte på hur mycket snack det är om att det inte ska spela någon roll vilken häst man har när det gäller låga klasser, så var det synd att inte fler tog chansen att rida dressyrryttartestet.

Oktawia skötte sig bra idag ialla fall. M1 var jättduktig och ekipaget red ihop 71,5 % och slutade på en 3:e plats i dagens omgång :-D. Ett stort grattis är på sin plats :-)




Några som jag inte avundades i kylan var de som dömde klassen... Även om det var hyfsat varmt i ridhuset så blir  man helt sönderfrusen efter några timmar...




Efter ritten så fick pållan täcken på sig och skrittades för hand en stund. Sedan blev det in i trailern med pållan och så for vi iväg. Åkte iväg en snabb sväng till närmaste affär för att shoppa lite mjöl och a-fil innan vi åkte hemåt.

Väl hemma så blev pållan omhändertagen och hö serverades. Pållarna fick stå inne resten av kvällen. Pga förseningen så var jag inte hemma och klar förrän kl 19.30. Då kunde de lika gärna stå inne och käka sitt hö.

När jag kom in i huset så var det dags att tända kaminen igenj för att få upp lite värme. Sedan ringde syster yster från England och berättade lite spännande nyheter :-). Som vanligt blev det ett långt telefonsamtal ;-)

För övrigt så hann jag inte med så mycket mer denna kväll. Kollade på TV resten av kvällen. Tvingade med mig Lillan ut en gång till vid 21.30 då det var dags att kvällsmata pållarna. Lillan tyckte inte alls att det var speciellt skönt ute - hon får kramp i tassarna på en gång... inga problem att få henne in igen med andra ord. Lillan gillar soffan inne i huset väldigt mycket just nu ;-).


Nu börjar det i alla fall bli dags att gå och knyta sig. Ska upp tidigt i morgon bitti för att agera hästskötare åt en kompis som ska tävla. Det är hopptävlig så det är kul med lite omväxling ;-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0