24/2 Torsdag - Svinkallt!

-22 grader hade jag idag på morgonen - totalt svinkallt med andra ord!! Tog på mig extra kläder innan jag knatade iväg till bussen och det visade sig vara ett smart drag... för det kom ingen buss på utsatt tid. När jag väntat 20 min kändes det som om mina fossingar var helt djupfrysta. Då kom det äntligen en buss och vad står det på den?? "Ej i trafik" - trodde jag skulle bryta ihop! Men till min stora förvåning så stannar bussen och plockar upp mig! Det tackade jag för. Det var problem med att bussarna inte räckte till pga inställde tåg och så några trasiga bussar.  Dock tog det hela fm innan jag tinat upp efter att varit ut så länge i kylan.

När jag sedan skulle hem från jobbet så var det inte lika kallt, endast -9 grader - rena sommarvärmen jämfört med morgonen ;-). Behövde inte heller vänta lika länge på bussen när jag skulle åka hem, då kom den som den skulle ;-).

Full fart hem med andra ord. Hade lite att pyssla med innan det var dag att ta tag i stallet. Fixade mat åt mig och min matlåda. Pratade sedan med några grannar och problemet med en grannes hund är mycket större än vad jag trodde. En granne kan inte ta promenader med sin hund för hon blir jagad av grannens hund som också morrar åt henne. En annan skulle tycka det vore himla skönt att kunna rida förbi utan att bli jagad av hunden. En tredje är vansinnigt trött på skällandet och en fjärde är asförbannad pga att den ränner runt på åkrarna och jagar efter viltet.

Och jag då? Jag har blivit totalt isolerad i mitt hus. Så fort jag går ut så drar det igång med skällandet. Jag kan inte utnytja hela min trädgård går jag ut så då blir jag totalt utskälld. Min hund törs bara vara i den delen av min trädgård som är mot stallet. Den andra halvan går hon inte till.  Pga att hunden är ute lös när ägaren inte är hemma så kommer jag inte av min gård. Skulle jag vilja ta en promenad med Lillan så går inte det alltså eftersom jag måste gå förbi grannen för att komma ut på allmän väg. Skulle vi gå vi till fots blir vi jagade och attackerade av en stor skällande hund. Så ENDA sättet för mig att komma av min gård och få med mig min hund. Det är genom att stoppa in henne i bilen och ÅKA hemifrån. Situationen är totalt sjuk! Dessutom så ligger Lillan inne och skakar av rädsla när hunden står utanför mitt hus och vrålskäller. Så det kan inte vara kul för henne på dagarna när jag inte är hemma :-(. Av fotspåren i snön att dömma så står hunden uppe vid mitt hus under dagen. Det är helt tilltrampat och jag tror knappast att den är tyst.

Mer än 1 gång har jag fått åkte hemifrån för att man inte står ut med skällandet. Men det som är värst nu är att min trigeminusneuralgi blir totaltriggad av hundskall. Får smärtgenombrott direkt någon hund skäller - jag har blivit totalt överkänslig. Min sjuka nerv fick nog då i lördags när hunden stod 2 meter från mitt fönster och vrålskällde i 4 timmar.

Dessutom så har jag fått reda på att de problemen som varit sedan vecka 49 med att sopåkarna inte tömt våra soptunnor, beror på den lösa hunden. Då har jag använt mina kontakter för att få till extra tömning av tunnorna, eftersom jag trodde att tunnorna bara blivit missade av någon anledning. Förra veckan så hade jag även sagt till att jag hade en lös säck med sopor som sopåkarna skulle ta med. När de inte tog med den så trodde jag att den var för tung. Men nä, har fått besked att sopåkaren försökte lyfta in den i sopbilen, men grannens hund hade pissat ner hela säcken så det gick inte att ta i den. Dagen efter så roade sig samma hund med att totalt massakrera sopsäcken och dra ut sopor över hela min vändplan... Någon ursäkt eller hjälp från grannen - NÄ! Jag har ett flertal gånger påtalat problemet med att hunden står och skäller vid mitt hus, men inte fått någon respons på problemet.

Det är inte ofta jag blir arg... men nu är måttet rågat och jag har fått NOG!!!! Kommer bli gemensam sak genom flera grannar...

Att ha en hund stå och skälla i flera timmar varje dag är ren terrror - och jag har faktiskt allvarligt börja fundera på ifall grannen vill driva mig från gården. Om jag skulle behöva sälja - vem tusan vill köpa ett hus som ligger närmast med den gård som hörs över hela byggden pga sina skällande hundar. Knappast någon och inte till marknadspris i alla fall.

Nu har det i alla fall varit hyfsat lugnt sedan i lördags kväll. När jag kommer hem från jobbet så reagerar jag på att det är TYST  och det säger en del om hur mycket det har skällt.

Kvällen har i alla fall fortsatt normalt :-). Efter grannkontakter och mat så blev det stallet och mockningen fixades först. Hästmaten fixades och så plockades pållarna in. M1 och P kom vid 18.30 snåret. Jag fixade klart trailern och strax efter kl 19 så for vi iväg till Ridhuset.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så passade jag på att ta en promenad med Lillan. När vi kom tillbaka till ridhuset igen så blev hon inlindad i Oktawias upptäcke för att inte frysa. Lillan var inte lika gnällig idag - promenaden funkade tydligen bra ;-).

Oktawia var för övrigt jätteduktig idag. Hon klarade av en av galoppövningarna från Helene Wannerth-träningen utan att få fullkomligt spader. Den enda protesten som kom var svansviftning och det syntes att hon för övrigt kämpade som som bara den med att få ordning på sina ben ;-) - Duktig liten pålla <3

Nöjda med ridpasset fick sedan pållan kliva in trailern och åka hem till den väntande maten. Skönt att det inte var lika kallt nu ikväll. Borde inte bli lika svinkallt i natt i alla fall.

När pållan blivit omhändertagen och maten serveras så var klockan strax efter 21 - inte så sent ikväll med andra ord. Skönt att få komma in i stugvärmen :-)

Resten av kvällen har ängats åt rådgivande telefonsamtal med kompis - samtalet tog en stund, hade en del att ventilera ;-).

Men nu är det i alla fall dags att uppsöka sängen så man orkar med morgondagen.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0