26/2 Lördag - fotokurs...

Idag var det full ös från början :-). Upp och ut med pållarna. Fixade iordning mig själv och under tiden jag käkade frukost och fick i mig mitt morgonkaffe så passade jag på att skriva ihop ett brev till min brevkompis. Det var hög tid att svar på hennes förra brev, och äntligen fick jag till det ;-).

Så packade jag iordning kamera, extra minneskort,  ner med allt i ryggsäcken och så for jag iväg. När jag kommit ett par km så kom jag på att jag INTE hade packat ner mitt presentkort till Naturens Hus. Bara att vända och åka hem och hämta med andra ord eftersom jag hade  lunch inbokad på Naturens Hus efter fotokursen!

Kom hem till T kl 10.30 där lånade jag hans objektiv - passar så himla bra när man ska ut på fotouppdrag på stan ;-). Det var ok väder för att ge sig ut på fotouppdrag en februaridag. Lite lätt mulet, men upphåll och så 1 plusgrad ute. T körde sedan upp mig till Medborgarskolan. Kurstillfället idag började kl 11 och vi fick varsin lapp med ett antal fotouppdrag för dagen, vilka bl. a var: vårtecken, hundägare, det gamla Örebro, det moderna Örebro, hål, mönster och så ett spännande och kreativt porträtt på sin fotokamrat - det sista visade sig bli det svåraste ;-)

Medborgaskolan ligger ju på norr i stan och vi skulle sammanstråla cirka 2 timmar senare på ett fik i södra delen av stan. Jag och min fotokamrat hann bara utanför dörren då vi upptäckte saker att fota ;-)



Det är rätt otroligt vad mycket man upptäcker i sin omgivning när man får en lapp med fotouppdrag. I vanliga fall så lyfter man ju knappt blicker utan går dit man ska. Vi hittade massor av spännande saker att fota på vår vandring till fiket. Hittade motiv till alla kategorierna - men jag fick inte till något spännande och kreativt bild på min fotokamrat, utan ett rätt vanligt porträtt ;-). Totalt knäppte jag ett 90-tal bilder så några borde jag bli nöjd med :-)

Jag och min fotokamrat blev klara först och var på fiket redan 11.30. Det var skönt att komma inomhus och kaffesugen var jag. Till kaffet blev det en semla också ;-)




Snart kom resten av gänget och vi fikade en stund och hade lite eftersnack. Kl 13 var det dags för mig att fara vidare. Blev upphämtad av T och vi åkte vidare ner till Naturens hus.




Det var rätt mycket folk, men vi lyckades få ett bord och så käkade vi en jättegod lunch - baconfylld köttfärslimpa *mums*. Det är mer mat än mat än vad det ser ut att vara - tallriken var enormt stor ;-)




Efter maten så tog vi en promenad utmed de anlagda promenadstråken som finns i området. Det fanns gått om gamla träd och de flesta träden har haft en date med hackspetten ;-)







Vi kollade även in en stor träbro - T's arbetsplats har fixat bron och hans del av arbetet är ubalkarna som bron vilar på :-)



Efter promenaden så åkte vi en sväng till Ö&B där jag shoppade lite rengöringsmedel utav olika de slag - märkligt att alla flaskor tar slut samtidigt ;-). När vi var klara så styrde vi kosan till T's lägenhet där jag bytte tillbaka till mitt objektiv. Det sista ärendet innan jag till sist for hemåt var ett besök på Maxi så jag kunde fylla på matförrådet lite.
När matinköpen var avklarade så var det full fart hemåt.

Resten av em och tog jag det lugnt. Först så fixade jag stallet och gjort klart allt. Behövde dock inte fixa iordning någe mera mat åt mig - jag var fortfarande mätt efter den goda lunchen. När jag var klar med stallpysslet så gick jag igenom alla bilderna jag fotat idag. Fick ihop en del rätt bra :-). På måndag ska vi ha redovisning av bilderna och jag är väldigt nyfiken över vad mina kurskamrater och kursledare kommer tycka :-).

För övrigt har jag tagit det lugnt i kväll. Kollat på TV, pållarna är inne och ha fått sin kvällsmat. På fm var M1 här och fixade med pållans motion - en skrittur runt Rumboholm. Skönt att det inte var kallt.

Nu ska jag kolla klart på I mördarens spår - sedan blir det sängen så jag orkar upp i morgon bitti :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0