8/2 Tisdag - Min tur i ridhuset.

Efter jobbet så var det dags för en tur till ridhuset med pållan. Idag var det min tur att rida. Så först i med lite käk, avslutade måltiden med att trycka i mig en semla... det är ju tisdag idag :-)

När det är tisdag i semmeltiden - då får man käka en semla :-). Smakade mums!



När semlan väl låg på plats i magen så var det på med stallkläder och full fart ut till stallet. Under natten till idag så har det kommit cirka 3-4 cm blötsnö. Nu ikväll så var det -1, alltså lagom frusen snö och lagom halt ute.

Börjar bli lite trött på vintern måste jag erkänna... skulle vara skönt om halkan tar slut någon gång *suck*.

Nåja, bara att sätta igång med mockningen, Lillan var med och hjälpte till ;-). Var klar med allt i stallet strax innan kl 19 och plockade då in pållarna.

Oktawia blev sedan iordninggjord för ett ridpass inne i ridhuset. Att ge sig ut på vägen i väder som är idag, är bara att glömma. Blåst, mörkt och ishalka - då får det bli ridhuset.

Det gick bra att lasta och åka iväg, men körde sakta pga halkan. Kom i väg i hyfsat tid och satt i sadeln kl 20. Under mitt ridpass så var det ytterligare 2 hästar inne i ridhuset, så det var inte speciellt trångt utan jag kunde koncentrera mig på att tampas med min svarta madame ;-)

Under framridningen så koncentrerade jag mig på att få damen att gå framåt. Inte helt enkelt och hon hade egentligen ingen som helst lust att anstränga sig. Så det var huvudet på sne eller rakt upp för att sedan slappna av och vara eftergiven några steg. Bara att driva framåt och se glad ut. Började sedan rida övergångar i skritt-trav. Först så ville hon inte alls röra sig framåt, men efter några omgångar med ponnysparkar så blev damen lite mer alert. Men någon självklarthet är det absolut inte.

Under galoppjobbet så var det nog min gamla kropp som satte käppar i hjulet. Höger galopp funkade jättebra, damen ifrågasatte om hon verkligen var tvungen att galoppera, varje galoppsprång. Lyckades hålla igång högergaloppen. Blev lite värre när vi bytte varv och skulle jobba med vänster galoppen. Här ställde min svaga vänster höft till det - orkade inte driva ordentligt så damen bröt av hela tiden - blev till att träna på galoppfattningar istället.

Blev i alla fall ett bra ridpass på cirka en timme och på slutet så funkade det riktigt bra - efter X antal övergångar så slappnade madam av och slutade tjafsa och började jobba istället. Dock innebar det att jag fick rida som utav bara fasen - kommer alltså ha träningsvärk i morgon ;-).

Efter avslutat ridpass så stoppade pållan in i trailern och sakta styrde vi kosan hemåt. Var klar med hästarna och alla prylar i stallet vid 22-snåret. Så det fick bli TV en stund för gå ner i varv och nu är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Kan meddela Nalles fanclub att Nalle har det lite jobbigt för tillfället. Måste vakta gården och är ute och slåss hela dagarna. Är i alla fall inne och vilar upp sig under nätterna.

Nalle - stridis nr 1



Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Karin

Förstår om Nalle håller sig inne på nätterna - måste väl sova mellan varven :)

2011-02-08 @ 23:38:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0