12/1 Onsdag - Mera snö

Vad vaknade man till idag då?? Självklart ännu mera snö *suck*. Nu börjar till med jag bli trött, trots att jag gillar snö och vinter... men ett lager nysnö på blankis -hur kul är det??? Förenat med livsfara!!

Behövde i alla fall inte halka iväg till busshållplatsen eftersom jag behövde bilen till jobbet - gick bra att köra i alla fall och höll mig på vägen ;-).

Tog bilen för jag hade bråttom hem efter jobbet. M1 skulle komma kl 18 för att fixa med Oktawias motion. Jag brukar sluta kl 16 och med bil är jag hemma fortare än med buss - men vad händer. Jo mötet som jag är med på under eftermiddagen drar ut på tiden och slutar kl 16.45!! Inte mycket att göra, bara ta sig hem och anpassa sig. Blev lite stressigt att få i sig något ätbart. Inte tal om att laga mat, utan det blev macka med makrill i tomat. Sedan snabbt i stallkläderna och ut till stallet.

Jag började först med att fixa ihop bil och trailer så det ekipaget var reseklart. Jag hann sedan fixa kraftfodret till pållan och mocka Biancas box tills det att M1 och P kom. Hästarna blev snabbt inplockade i stallet och Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Sedan började äventyret att ta oss från gården. Jag ställde bil och trailer i början på gatan efter min kulle. Oktawia klev snällt in i trailern - allt ackomanjerat till en vrålskällande Rambo. Helt otroligt vad den hästen kan stå ut med egentligen...

Vi kom iväg utan större problem, lite halkigt, men det gick bra och vi kom fram till ÖFK utan några problem.

Idag så såg jag inte så mycket utav M1's ridpass. Under framridningen gick jag iväg till cafeterian för att shoppa te och nåt ätbart. Träffade lite kamrater där som jag pratade med en stund. Hann sedan kolla en stund på M1 och Oktawia, sedan var det en pappa och dotter som behövde lasthjälp med sin ponny. Så jag och P ställde självklart upp. Den lilla ponnyn ville verkligen INTE kliva in i sin trailer och envis till max var den. Den var som fastfrusen i backen ;-). Men skam den som ger sig. Lugnt och metodiskt gick vi tillväga. Vi höll ponnyn på plats och dottern flyttade fram ett ben i taget på ponnyn. Så trots att den inte ville så befann den sig helt plötsligt på baklämmen... och hux flux så klev den in i trailern.

Tacksam pappa och dotter kunde sedan åka hemåt med sin ponny. Så när jag kom in i ridhuset igen så var M1 klar med ridpasset, men hon tyckte det hade gott bra och att Oktawia skött sig alldeles förträffligt.

Pållan klev i alla fall in i sin trailer när vi skulle hemåt och vi kunde sakta halka mot Stallkartorp. Väl hemma så parkerade jag nedanför kullen, lastade ur - även nu ackompanjerad av en vilt skällande Rambo. Något Oktawia helt otroligt nog accpeterade. In med hästen i stallet och så ner till bilen igen. Av med trailern och parkerar den vid brygghuset. Backar halva gatan för att ta sats så jag kommer upp för in backen. Missar Rambo med en hårsmån när han slänger sig ut över grannens staket - snacka om att den hunden har dödslängtan :-O.

Parkerar bilen och i med motorvärmare. Släpper ut Lilla och hon får följa med in i stallet. Oktawia får stå på stallgången med fleecetäcke på under tiden som jag mockar hennes box. Oktawia passade på att stå och sova då jag mockade ;-). När mockningen var avklarad så var kl 21 och jag gav pållarna deras kvällshö och så fixad jag klart resten i stallet innan jag serverade kraftfodret till pållarna och stallet var klart för kvällen.

Försökte kvällsrasta Lillan innan det var dags att gå in för kvällen, men hon ville bara in så det fick bli så.

Resten av kvällen blev det lite småplock i köket och slötittning på nyheterna på TV. Men nu är det dags att ta sig en närmare till på kudden ialla fall.

Godnatt!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0