15/1 Lördag - Slappat lite...

Var ju himla trött igår, och inte hjälpte det att sova heller. Så när hästarna väl var ute så blev det soffan och lite TV för min del. Där låg jag och slappa hela fm... slött heller hur ;-). Men ibland så behövds det lite slöhet också ;-)

Mitt på dan så var jag i alla fall tvungen att kravla mig ur soffan och fixa iordning mig för att gå ut i friska luften och jobba lite.
Mina kära små pållar hade ju fixat lite extra arbete åt sin matte, de hade helt enkelt ätit upp hagstolpar till i sitt favorithörn av hagen. Vad trött jag blir... och det går ju inte att få i några nya stolpar för tillfälelt heller. Plaststolp modell tramppinne funka ju inte heller... de välter ju i snön.

För att inte förlora mera stolpar så fick jag tillbringa en stund med att gå runt hagen och kleta på tjära på varje stolpe. Nu när man var ute i dagsljus så upptäckte jag att de varit på de flesta stolparna... förbannade hästbävrar...

För att fixa iordning på staketet så fick jag sedan köra en speciallösning. Satt en tramppinne bakom de avätna stolparna. Lindade sedan runt med silvertejp flera varv så plastpinnen satt stadigt Gjorde detta på alla 3 avbitna stoplarna och det blev faktiskt stadigt och tråden spänd. Sabla djur ifall de pajjar min nödlösning nu...

När staketet var lagat så mockade jag klart båda boxarna, slängde ner hö från höloftet och fixade iordning alla höpåsarna. Ställde iordning kraftfodret till kvällsmaten. Röjde upp sadelkammaren och sopade golvet. Till sist var jag klar och då hade jag hållit på och slitit i 2,5 timme. Lillan tyckte verkligen att det var hög tid att vi gick in i stugvärmen ;-).

Jag hann pausa en stund, laga lite mat och äta tills det att M1 och P kom vid 16-snåret. M1 friserade pållan lite granna så det ska bli snygga knoppar imorgon. Sedan blev pållan iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK.

När vi höll på i stallet så dök T och Lexi upp. Det var meningen att han skulle komma med Lexi till ÖFK, men hamnade här först. Mest för att Lexi skulle få springa av sig lite.

Fixade på trailern, lastade pållan och så full fart in till ÖFK. I båda ridhuset var det full fart. Tanken var att träna i gamla där tvävlingen är i morgon, men där var ett gäng ryttare och hoppade. Så det blev nya ridhuset i stället, visade sig att det var ett gäng ryttare där också. Fullt ös så här en lördag kväll ;-). För en gång skull så hade jag också med mig en termos kaffe, så vi fikade när M1 red. Det var meningen att T skulle haft med sig semlor, men de var slut överallt :-(, nåja, får bli en annan gång.

M1 tränade på som vanligt och idag var pållan på bra humör. M1 tyckte pållan var riktigt mjuk och följsam idag så hon var jättenöjd med dagens ridpass. Bra :-D. Jag hoppas nu att pållan är på samma fina humör i morgon ;-).

Var hemma igen runt 19-snåret och pållarna fick stå kvar inne och käka sitt hö. Oktawia fick behålla fleece och ulltäcket på sig för att torka upp ordentligt. Skiftar täcke när det är dags för kvällsmaten.

Har inte gjort något speciellt resten av kvällen. Slösurfat och käkat lite. Nu ska jag kolla på "I mördarens spår" - sedan blir det en sista vända ut till stallet för att kvällsfordra pållarna.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0