16/1 Söndag - Tävling...

Idag var det alltså dags. Lite tävlingsdebut för året :-). Vi börjar med klubbtävling i hemmaklubben - omgång 1 i dressyrcup för ÖFK. Programmet LB:0.

Pållarna blev utsläppta i vanlig ordning och jag själv hann parkera mig i soffan i cirka en timme innan det var dags att ta tag i soker och ting. Gjorde mig iordning och så ut i stallet. Började med mockningen och var precis klar när M1 och P kom. Pållarna blev intagna och M1 började med att fixa frissan på pållan - alltså knoppningen. Det var i alla fall 3 plusgrader ute och regnade. Bättre än minusgrader när man ska pyssla i stallet ;-).

Jag fixade iordning sadel och träns så de blev uppsnyggade inför tävlingen. Hann sedan gå in och käka lite innan det var dags att fixa iordning trailer och åka iväg.

T hade kommit och han var snäll och lånade ut Hondan eftersom det hade kommit blötsnö och så regn på det = isgata. Fördelen med plusgraderna i dag var att det gick att få rent i trailern. De fastfrusna bajshögarna hade lossnat.

Kom in till ÖFk strax innan kl 13 och det var fullt fart inne i ridhuset. Oktawia var taggad till att börja med, hon fattade direkt att det var något på gång. Tyvärr tappade hon stinget lite när hon upptäckte att hon var i samma gamla vanliga ridhus ;-). Så idag var hon tämligen seeeg...  men skötte sig bra ändå. Brydde sig inget om att högtalarna var igång eller att det kom och gick hästar ut och in i ridhuset.



Så blev det dags att ge sig iväg till gamla ridhuset där själva tävlingsmoment skulle ske. Oktawia var hur lugn som helst. En granne kände inte igen min häst... har hänt en del sedan hon såg hästen senast ;-)

Jag tycker att Oktawia skötte sig bra idag. Ställde sig snett i halten, men inga större missar. Domaren tyckte ritten såg prydlig och mjuk ut, men att pållan stod emot skänkel och tjafsade med munnen. Totalt blev det 52 % i LB:0 klassen. Lite snålt med poängen tycker jag, men inte mycket att göra. Matilda skötte sig jättebra och det är bara att träna vidare och se glad ut.

Här är länk till dagens insats: http://www.youtube.com/watch?v=PAfHTL1fLDw

Hur vi ska få till Oktawias framåtbjudning - det är en annan sak. När hon blir så där seg så går det ju inte att gå på henne hur som helst. Då tjurar hon ihop totalt - men det är ju det som är utmaningen med ston ;-)

Det var i alla fall inga bakutsparkar eller ilska svansviftningar utan jag tyckte pållan såg hyfsad positiv ut i alla fall :-)




Vill man göra en jämförelse så finns här en länk till förra årets debuttävling : http://www.youtube.com/watch?v=MdFW8_34Yk8

När tävlingen var avklarad och pållan avskrittad så var det bara att stoppa in henne i trailern och fara hemåt. Väl hemma så fick pållarna stå kvar inne och käka sin em-mat. Oktawia var svettig så hon fick behålla fleece och ulltäcket på sig. M1 plockade rätt på sina prylar och så var det tack för idag :-)

Under tiden som pållarna stod inne och käkade sitt hö, så passade jag och T på att dra iväg en sväng till Marieberg. Passade på att shoppa lite matlådor inför kommande veckan, i övrigt så spanade jag bara runt lite bland reorna, men hittade inget speciellt.

For hemåt igen, ut med pållarna och så fikade T och jag en sväng innan han och Lexi for tillbaka till lägenheten. Jag drog på mig stallkläder och broddar för att ge mig ut i stallet ytterligare igen. Eftersom pållarna stått inne ett tag så behövde det mockas lite och så fixade jag iordning hästarnas mat. Jag var glad att jag hade tagit på mig broddarna - tack var regnet har jag blankis över hela stallplanen!!

In en stund och fixade lite inne. Igång med en tvättmaskin och tog jag itu med projekt städning av toan på övervåningen. Där kattungarna bor... det tog en stund  - såg ut som om kriget dragit fram. Busfröna passade på att busa som vettvillingar ute i hallen under tiden som jag skurade rent sandlådan, städade toaletten och handfatet.

Kattungarn blev sedan avmaskade.... INTE alls populärt och jag är nog den mest avskydda personen de vet för tillfället ;-)

När jag var klar med allt i huset så var det ut i halken för sista gången idag. Det var dags för pållarna att komma in och få sin kvällsmat.

Kvällen avslutades sedan med soffhäng och Morden i Midsomer på TV:n :-). Bra avslut på en bra dag!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0