17/1 Måndag - Ny vecka...

Denna veckan fick ingen bra start... när jag klivit upp och är på väg för att släppa ut Lillan så ser jag en liten vattenpöl på golvet i hallen... fan, fan, fan läckage från taket. T har skottat bort blötsnön men tydligen har vatten trängt igenom plåtskarvarna. Förbannande skit också. Bara att ställa fram en hink - inte mycket annat att göra för tillfället.

Efter detta så tappade jag stinget lite och orkade inte stressa till bussen, utan det fick bli bilen istället. Med tanke på blankisen och blåsten så var det rätt skönt att slippa gå till bussen, trots broddar. Kom till jobbet tidit och det passade bra eftersom jag behöver jobba ikapp lite tid på flexen. Fullt ös på jobbet och totalt fick jag ihop en timmes extra tid idag.

Har funderat en del på hur man ska bära sig åt för att få gång Oktawias framåtbjudning. Kollade upp tips på Bukefalos, men vi tränar henne enligt de tips som finns. Jobba med övergångar, både inom och mellan gångarterna, omväxlande arbete, göra övningar som pållan tycker är lätta, mycket galopparbete och galoppfattningar etc. Oktawia har uträknad och väl sammansatt foderstat så hon får inte för lite mat. När hon var ny hos mig så fodrade jag med havre och då hade jag ju problem med en totalt apstressad häst som hade totalt frispel. När jag slutade med havren så blev hon "normal" i skallen på 3 dagar.

Numera är ju Oktawia i full gång och jobbas regelbundet - så för att utmana ödet åkte jag iväg till Granngården och shoppade en säck havre... Förhoppningsvis så får hon mer energi som kanaliseras som bättre framåtbjudning... men man vet aldrig - hon kan lika gärna bli en mara att hantera igen...

Efter besöket på Granngården blev det ett snabbt besök på Willys för att shoppa lite kattsand. Sedan full fart hemåt.

Hemma var det fortfarande isgata över hela stallplanen och gårdsplanen...

Skulle funka alldeles utmärkt att åka skridskor ;-)



Inte helt lätt att ta sig upp till huset från stallet. Broddar är ett måste ;-)



Denna kväll fick Oktawia hagvila och jag ägnade mig åt lite "hemarbete". Först lite fil och musli, sedan ut till stallet och fixade klart allt där. När stallsysslorna var avklarade så var det dags för fix inne.

Började med att tömma diskmaskinen på ren disk och i med smutsig disk. Rensade upp i köket. På med en tvättmaskin tvätt. Tog rätt på den torra tvätten i torkskåpet och vek ihop ren tvätt. Orkade inte med att ta hand om stryktvätten... Upp till kattungarna och städade där, gjorde rent sandlådan, fyllde på mat och vatten. Städade upp i kattrummet och gjorde rent sandlådorna där. När detta var avklarat så var det dags att gå ut och plocka in pållarna. Nu är det isigt i hagen också så pållarna rörde sig långsamt... utom när det gällde att gå in i Oktawias box... Lilla Bianca måste ha näsa för havren, för jisses vilken fart hon hade in till Oktawia och både två stod och smaskade ur Oktawias krubba. Inte helt lätt att få Bianca därifrån kan jag säga... men till sist var ordningen återställd och det var en häst i varje box :-).

Var klar till 21 så nu blir det CSI NY innan det är dags att ta en närmare till på kudden.

Sedan finns det de som föredrar en hög med mattor ;-)



/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0