21/1 Fredag - slut på veckan...

Äntligen fredag! Var hur trött som helst när jag vaknade och mitt mål med att komma till jobbet kl 7, slutade med att jag stämplade in kl 7.50. Inte så nära målet, men jag tog mig till jobbet i alla fall ;-).

Det var full fart hela dagen och snart så var det dags att åka hemåt. Åkte bil idag för den både jag och bilen behövde ha mat ;-). Skönt att slippa tanka med när man har släpet hänger bakpå. Så efter besöket på OK och bilen blivit full med mat så åkte jag till Willys för att shoppa lite förnödigheter till mig själv. Det var proppat med folk där så det tog längre med tid än vad jag tänkt mig. Men var ändå hemma i hyfsad tid.

Jag kunde med andra ord äta, byta om och fixa stallet och hästmaten utan att stressa ihjäl mig innan M1 och P skulle dyka upp vid 18.30. Jag hade till och med hunnit ta in pållarna och börjat projekt sandning av vägen uppför min backe. I morgon ska jag hämta hö och då måste jag få upp släpet... En 10-liters hink full med sand räckte precis för att sanda backen.

Så på med trailer på bilen och M1 fixade iordning Oktawia för ett lite pass med studs över hinder inne på ÖFK. Lastade nedaför backen för att slippa risker att hamna ute på åkern. Idag var det dock lite problem att få in pållan i trailern - det var nu TVÅ hundar som stod och vrålskällde 2 meter från trailern... *suck* Att de inte tröttnar... Efter att matte vrålat tillbaka och jagat bort hundarna så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde åka iväg.

Inne i ridhuset var det inte en själ och vi byggde alltså upp 4 små hinder. Eftersom det inte var några andra hästar i ridhuset fick Lillan gå lös. Trots detta så var hon 0,5 efter mig hela tiden, med näsan i sanden ;-)




Sand fulla näsan ;-)

Att studsa över 4 små hinder verkar ju vara enkelt - jag skulle aldrig göra det, men jag har ju bomskräck! Men det är svårare än vad det ser ut. Gäller att få pållan i rätt balans och i lagom takt för att komma rätt på hinder och hoppa som skjuten ur en katapult. Alltså öka sista steget.

Alltså tydliga instruktioner för hur man ska angripa hindren ;-) Tur att vi har P för jag är ju totalt värdelös när det gäller den här delen av ridsporten ;-)



Ekipaget kämpade på och det funkade bra även om pållan - som vanligt - hade åsikter om farten in till varje hinder... ;-)

Efter passet så släpade vi tillbaka allt hindermaterial under tiden som M1 varvade ner Oktawia. Lillan visade igen att hon kan gå fot - utan koppel! Duktig liten vovve :-) Gäller ju att hålla koll på matte ;-)

Sedan in med kusen i trailen och vi kunde vara hemåt. Tack vare sandningen så funkade det också bra att komma upp för backen hemma.

Fixade klart med allt i stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Jag var klar och inne i huset kl 12.45. Hann med andra ord att ställa fram lite ost, kex, marmelad och vindruvor tills det att Mord i sinnet på TV4+ startade. Det blev också ett glas "black granite" till detta.

Helt otroligt nog så klarade jag också av att hålla mig vaken under hela programmet och inte somna efter 30 min och vakna upp till eftertexterna.

Men när mord i sinne var slut - då var det hög tid för sängen!

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0