25/1 Tisdag - Åter till ridhuset...

Var hemma vid 17-snåret, riktigt ruggigt väder var det när jag knallade hem från busshållplatsen. Hemma och lite frusen så smakade det bra med mat. Blev pasta och en baconsås.

Fixade lite inne efter maten, sedan blev det dags att dra på sig stallkläderna och ge sig ut för att fixa stallet. Mockning och fix av hästmat och så in med pållarna. M1 och P kom strax efter 18.30 och pållan blev iordninggjord för lite dressyrtrimning i ridhuset. Vid 19-snåret var vi klara och kunde åka iväg.

Inne i ridhuset var det ett par privata ryttare, men de var nästan klara och inga fler kom så M1 hade hela privatdelen helt för sig själv under nästan hela ridpasset. Även idag fick Otkawia finna sig i att ha remontnosgrimma på sig. Oktawia var motsträvig bara ibland. Det är tillfällen som hon väldigt gärna vill gapa och då när det inte gick så stretade hon istället, men över lag så funkade det bra. La inte huvudet på sned utan när hon slappnade av så gick hon riktigt bra.

Det var för övrigt råkallt och Lillan, den uttråkade hunden jag hade med mig, fryser ju väldigt lätt. Så vad gör matte... lindar in djuret i pållans ulltäcke.

Lillan fortfarande uttråkad, men fryser i alla fall inte ;-)



Den gamla damen skötte sig riktigt bra idag. Gnällde bara lite men blev inte rädd för folk som gick förbi fram och tillbaka.

Synd att jag inte fick plats under filten... jag frös också ;-).

M1 och P har lite taktiksnack :-)



För övrigt så fortsatte jobbet med övergångar, både inom gångarter och mellan gångarterna. Tyckte damen accepterade ökningen av traven bättre idag - det är nämligen något som hon tycker är totalt onödigt att utföra ;-).

Efter en timmes ritt så var det en trött och nöjd pålla som fick åka hem. Lillan var också nöjd över att få åka hem, fast mest handlar det om att få åka bil ;-). Och hemma fick hon allt stå ut med att vara med i stallet och vänta på att matte skulle bli klar med pållan.

När jag var klar med pållan och kvällsmaten var serverad till båda damerna så var det skönt att få gå in i stugvärmen. Var totalt sönderfrusen och hade tappat känseln i tårna.

För att få upp värmen fick det bli en mugg varm mjölk. Nu är glöggen slut ;-). Men varm mjölk och inlindan i en varm filt framför TV:n har i alla tinat upp min kropp. Nu är det dags för sängen så jag orkar med morgondagens slit :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0