26/1 Onsdag - Hovisbesök

Slutade lite tidigare idag för att fara hemåt till det planerade hovisbesöket. Så jag var hemma kl 16 så jag hann få in pållarna och ge Oktawia Sedalin  (lite lätt lugnande medicin) en stund innan hovis skulle komma. Under tiden som Sedalinet fick verka gick jag in i huset för att få i mig en macka och byta till stallkläder. Hovis kom sedan vid 16.30-snåret och den här gången behövde pållan verkas och bli omskodd.

Skor och sulor kunde läggas om. Har 4 brodd i varje sko och det var tåbroddarna behövde bytas för de var lite väl nerslitna, så på med 2 nya brodd i varje dojja.

Typiskt nog så var det -10 grader just idag. Slog på infravärmare, men den ville inte funka :-). Lillan fick jag placera i "höhörnet" på ett av Oktawias täcken så hon inte skulle frysa ihjäl. Med i stallet var hon ju tvungen att vara... och gnällde gjorde hon ändå ;-). Blev tyst en stund när hon fick en hovbit att gnaga på ;-).

För övrigt skötte sig Oktawia bra. Tidigar har jag behövt bremsa damen när det varit dags att slå på sista skon. Idag räckte det med att jag nöp ett tag i mulen. Bianca behövde inte verkad idag då hon fick sina hovar fixad för 3 veckor sedan. Bokade in ny tid och betalade för dagens besök. Pållarna fick stå kvar inne och fick hö att tugga på. Själv gick jag och Lillan in för att försöka få igång värmen i kroppen igen. Fy vad jag frös *burr*.

Satte direkt igång med att göra upp en brasa i kamen och fick fyr i den på en gång. Hade 18 grader i huset så det var inte så himla kallt, men efter lite eldande så hade jag 22 grader i mitt kontor där kaminen står. Hm, det var skönt. Lillan kröp upp i fåtöljen som står framför kaminen och sov som en gris.

När man tittade på kaminluckan och såg glöden, så upptäckte jag en fin bild som skulle ha passat till fotokursen i höstas - när vi jagade ansikten...

Kaminen - ett ansikte med glödande ögon och en mustach... ;-)



Tillbringade sedan ett par timmar med att jobba åt Gränsbrytning, men nu hade jag det varmt och skönt i alla fall ;-). När jobbet var fixat så blev det till att dra på sig kläder och ge sig ut i kylan igen. Mockning och fix av hästmat kvar.

Pållarna hade käkat upp sin mat och jag började med Biancas box. Passade sedan på att borsta av den lilla fröken sedan. Det tyckte hon var jätteskönt och det första hon gjorde när hon var tillbaka i boxen - det var att lägga sig ner och rulla sig fulla med spån igen ;-) Tack för den borstningen...

Fixade sedan Oktawias box, det tog lite längre tid än Biancas. Oktawia ställde sig dock och sov på stallgången så det var inga problem. När mockningen var avklarad fick jag ett gympass i och med att jag fick klättra upp på höloftet och slänga ner hö, sedan klättra ner igen. 4 höbalar lades på hög i "höhörnet" och den 5:e höbalen gick åt till de maten för det närmaste dygnet.
Pållarna fick sin kvällsmat och jag var klar i stallet för kvällen - äntligen in i stugvärmen igen. Nu var klockan så pass mycket så det nästan var läggdags. Alltså lite slösurfning och koll på nyheter en stund - kvar nu är att ta sig till sovrummet ;-).

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0