3/1 Måndag - Rea, eller nåt...

Idag fick pållarna käka frukost inne och under tiden som de käkade frukost så fixade jag iordning mig själv. Strax innan 10 kom M1 och P. Oktawia var snabbt färdig för en tur in till ÖFK och ett dressyrpass.

Vi var helt ensamma i ridhuset en måndag förmiddag som denna ;-). Idag så var också Oktawia på riktigt bra humör, syntes redan i framridningen. Då brukar hon vara lite motsträvig, framför allt i galoppen - men idag så var hon riktigt avslappnad. Även övningarna som M1 utförde med pållan funkade kalasbra och damen såg ut som en riktigt dressyrhäst idag :-). M1 var riktigt nöjd med pållans insats idag. Fortfarande mycket kvar att jobba på när det gäller Oktawias inställning till arbete, framåtbjudningen alltså, men idag var hennes inställning riktigt bra. Damen orkade samla upp sig både i traven och i galoppen - så när hon är riktigt stark så kommer nog framåtbjudningen också...

Var hemma igen strax innan 12 och när jag var klar med Oktawia så fick pållarna gå ut i hagen. Det var också dags för lunchhöt - det gillade båda pållarna ;-).

Jg passade på att mocka när jag ändå var ute i stallet, men sedan var jag så himla hungrig så jag var tvungen att gå in och käka efter mockningen. Fixa hästmaten fick vänta till senare.

Som lunch blev det snabb varianten - mackor med skinka. När jag precis käkat klart kom T - han gick också lös på brödet och skinkan.

Sedan åkte vi ut till Marieberg - det var planerat att jag skulle följa med som smakråd till T. Han är i behov att shoppa lite möbler, bl.a TV-möbel, köksbord och ev skrivbord. Eftersom möbelrean börjat så åkte vi iväg till EM-möbler... där var det mest soffor som fanns med på rean. T hittade ingenting som han ville ha. Jag hittade däremot en liten porslinghsät som fick följa med mig hem. Vi fortsatte till Ikea där stor rea utlovades.... jag tyckte då inte det var mycket till rea... samma TV-bänk som haft nedsatt pris hela 2010 - fast nu var det rea...dock samma pris nu som tidigare. T hittade inget som han direkt föll för. Jag shoppade med mig 2 nya stolsdynor hem till köket. Snart dags att städa ut julen och då behövs ju lite nya prylar till hemmet ;-). Jag kollade på tyg också, och hittade ett till kökssoffan - tyvärr fanns det bara 1 meter kvar och jag behöver ju 2,5 meter...

Vi fortsatte till Cafe Garden där vi käkade lite mat innan vi gick på Almsteds blommor. Där finns ett köksbord inkl stolar som T är intresserad  av. Det fanns fortfarande kvar, men han ska fundera ett tag till då det är rätt dyrt och det INTE var med på någon möbelrea. Dock höll jag med om att det var snyggt.

Jag gick in på Calletex, men hittade inget tyg till köket. Kom i alla fall ihåg att shoppa självhäftande bävernylon - nu kan jag laga ett shettistäcke som min förra häst bet sönder för några år sedan. Kanske dags att laga det ;-)

Vi åkte sedan vidare till Miomöbler, men inte heller här hittade T någonting. Över lag så tyckte jag att det där med möbelrea var överreklamerat... Julprylar fanns till halva priset - men inte mycket annat...

Våra turen runt till de olika möbelaffärerna hade tagit hela em och det var dags att åka hem till mig. T hade lämnat Lexi hemma hos mig och vovvarna behöver komma ut. Pållarna behövde också em-fodras - alltså bara att åka hemåt ;-).

Jag var i alla fall nöjd med mina köp under vår runda - dock inget på rea ;-)



Innan T och Lexi åkte hemåt så fick jag hjälp med att flytta ner infravärmaren i stallet. Förhoppningsvis så värmen den min hovis i morgon när hon kommer för att sko om pållan. Och så får jag hoppas att det inte är så vansinnigt kallt. När hon var här vid den här tiden förra året så var det typ -25 grader. Inte skönt att sko i ett kallstall då inte...

Jag fixade klart allt hästmat när jag ändå var ute i stallet och T åkte hemåt.

Resten av kvällen tillbringas med att slappa framför datorn eller TV:n. Just nu är det CSI som gäller :-). Därefter är det dags att plocka in pållarna. Sedan får det blir soffan och TV:n igen :-)

Roligare än så här blir det inte idag.

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Marianne

Kan tipsa om Israelssons möbler i Nora, stort utbud och lägre priser än här i stan :)

2011-01-07 @ 13:12:25
URL: http://garntussen.blogspot.com/
Postat av: Lizzie

Tack för tipset! :-D

2011-01-07 @ 13:39:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0