4/1 Tisdag - En slappdag...

Att sitta upp till kl 1 och kolla på TV i går kväll - det märktes i morse... Jag var skittrött helt enkelt! Men så är det när man måste kolla på reprisen av Morden i midsomer ;-). Bara att kravla sig ur sängen och släppa ut pållarna. Hann i alla fall vila en stund på soffan innan det var dags och fixa iordning mig och gå ut och mocka.

Märkte i alla fall - och det trots snöfallet - att det var partiell solförmörkelse idag. Det var väldigt mörkt på fm - kändes konstigt...

Vid 11-snåret var det i dags att ge sig ut i snöfallet. Fixade mockningen och så var det dags att ta in pållarna innan hovis skulle komma... Oktawia var måttligt intresserad av att komma in frivilligt. Försökte locka med höpåse - det var ju trots allts lunchtid... och då blev det ju lite interssant. Pållarna kom smygande, men Oktawia måste ha fattat misstankar, för vid stalldörren tvärvände hon och sprang längt bort i hagen... så när hovis kom var jag ute på hästjakt i hagen *suck*.

Fick tag på hästkräket, in i boxen och i med lite sedalin så hon skulle gå att sko. Det tar 20 min för Sedalin att verka, så hovis och jag gick in och värmde oss i mitt kök. Det behövdes!

När det så var dags för Oktawia att skos och hovis då kollat lite närmare på damens hovar - ja, då visade det sig att Oktawias hovar inte växt något på 10 veckor!!!!! Det fanns helt enkelt inget för hovis att karva bort - och lägga om sulor och skor verkade då vara tämligen onödigt.

In med Oktawia i boxen och så ut med Bianca på stallgången. Den lilla tandlösa pälsbollen -ja tandlös... fröken har tappat 4 mjölktänder fram och ser rätt rolig ut i munnen ;-). Fröken behövde verkas i alla fall och under tiden så försökte Bianca tugga på mattes jacka... gick inte så bra utan tänder mitt fram i munnen ;-).

Blev sedan lite snack med hovis och så bokades det ny tid för Oktawia 3 veckor framåt - så får vi se om det går att sko om damen då. Det snöade värre än värst, men pållarna fick nu gå ut i hagen igen och fick sitt lunchhö.

När jag var klar i stallet så tog jag med mig det trasiga shettistäcket in. Det har legat trasigt ett tag - lite lätt söndertuggat...




Tre minuter senare så var lappen, jag köpte igår, tillklippt och fastklistrad på täcket. Vips - täcket är som nytt och färdigt att användas :-)



När lagningen av täcket var klart så förpassade jag mig till soffan och försökte värma upp min sönderfrusna fötter under en filt. Min bästa filt hade Tussan lagt beslag på...



Som tur var så hade jag fler filtar tillgängliga så jag slapp frysa. Det fick bli soffan, filten och TV4 Fakta resten av em. Det snöade för fullt ute och jag orkade inte göra nåt vettigt - typ... Det var rätt skönt att softa i soffan och sällskap hade jag. Lillan låg utslag i 3-sitsdelen och jag och Minna samsades om 2-sitsdelen. Tussan hade ju intaget filthögen i hörnet ;-)



Efter ett par timmar var det slut på slappandet för då kom T och Lexi. Lexi fick springa lös en stund innan hon absolut skulle komma in. Lillan fick då finna sig i att vara instäng i badrummet.

T och jag fikade, jag var lite hungrig så det fick bli smörgåsar till kaffet. Under tiden som jag bryggde kaffet så passade jag på att ge pållarna sin em-mat. Jag blev väldigt förvånad över att det snöat dryga dm under tiden som jag slöat i soffan - och det snöade fortfarande... hm, undrar hur detta ska sluta....

När vi fikat klart så fick jag i alla fall hjälp men en sak jag som inte fixar själv. Nämligen att dra fram tvättmaskinen, som väger 93 kg, så jag kunde städa under och bakom tvättmaskinen... I morgon ska jag försöka storstäda resten av badrummet... hur som helst - det var en del spännande saker som trillat ner bakom tvättmaskinen, framför allt så var det i stort behov av städning där *harkel*. Fick till och med släpa fram dammsugaren!

Vi 19-snåret så åkte T vidare - först fick han dock gräva fram sin bil! Jag passade på att rasta Lillan och fixa iordning hästarnas mat. Sedan så pysslade jag med lite småplock. Vek ihop ren tvätt, hängde upp en ny omgång tvätt, plockade ur ren disk ur diskmaskinen. Passade på att dammsuga av golven på undervåningen när ändå dammsugaren var framme. Det blev också ett par telefonsamtal. Tog vidare tag i mitt dåliga samvete - att sortera iordning ett helt gäng med fotografier som jag framkallat... fotografierna ligger nu i en snygg hög kronologiskt ordnade. Nu ska de bara in i fotoalbum... fortsätter snöande så har jag i alla fall ingen brist på sysselsättning ;-).

Strax innan 21 var jag ute - ännu mera snö - och tog in pållarna. Nu var det inga problem att få in de små djuren. Bara att hälla upp deras kvällsmat så var det full fart in. Fast det var förstås 2 snöodjur som kom infarandes... efter lite grävande och sopande av snö så hittade jag två hästar under snön ;-). Får nog gräva mig fram till stalldörren i morgon bitti...

Resten av kvällen tillbringades framför TV:n, Kommissarie Lewis kan man ju inte missa.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0