7/1 Fredag - julen ut...

Sista semesterdagen och jag tillbringade en stund på morgon med att ha lite soffhäng efter det att pållarna blivit utsläppta och fått sin frukost. Funderade länge och väl på om jag skulle orka ta itu med att plocka undan julen. Bestämde mig till sist att det nog fick vara dags att plocka undan allt julpynt och satte fart. Det tog en stund och plocka ner alla tomtar och julstjärnor. Passade också damma ordentligt och byta lite dukar. Julgardinerna i köket åkte ner och så var det bara att sätta igång med städningen när man ändå var i farten.

När allt julpynt var undan plockat så satte jag alltså gång med att damma, dammsuga och moppa hela huset. Det är helt otroligt hur jag ensam, en hund och några katter kan stöka till så i huset och framförallt, vart kommer allt damm ifrån. Vem som är skyldig till all katthår som hamnar högt och lågt - det vet jag - men dammet *suck*.

Hur som helst, slet som en slav hela dagen och till sist så var huset i representabelt skick, inklusive byte av gardiner i köket. Köket var verkligen i behov av storrengöring - nackdelen med vita köksluckor - syns väl när de behöver göras rent ;-)

Var klar med all städning till kl 16. Fick i mig lite mat och hann precis käka klart när T kom. Han agerar chaufför för kvällen. Det har varit plusgrader under dagen så det är rejält moddigt och jag hade ingen lust att köra fast med häst och trailer ikväll. Det är svårt att dra släpet med min bakhjulsdrivna volvo i 1 dm snömodd. Då funkar det bättre med T's Honda.

Som tack för hjälpen fick jag fixa iordning T's gardiner till hans sovrum. De behövde läggas upp. Lättfixat i alla fall :-).

När jag fixat klart T's gardiner så var det full fart ut i stallet. Mockningen gick inte så himla fort direkt pga att jag hade ont i ryggen. När jag dammsugit och moppat govlen i hela huset - då får jag grym ryggvärk... men sakta men säkert blev mockningen fixad. T var i alla fall snäll och klättrade upp på höloftet och slängde ner hö åt mig. Fixade klart med hästmaten och så plockade jag in pållarna. M1 och P kom strax efter 18.30 och pållan blev sedan iordninggjord för ett pass med lite hoppning i ridhuset. Även M2 med sin pålle skulle vara med.

Vi lyckades sammanstråla i ridhuset ungefär samtidigt med M2. När tjejerna red fram så släpade jag, T och P fram hindermaterial till ett krysshinder, ett rättuppstående studshinder, därefter en oxer som kom ett galoppsprång efter studshindret.

Tjejerna började med att trava över bommar, sedan travhoppa krysshindret. När detta funkade så byggde P upp studshindret, ett rättuppstående på cirka 50 cm, när det funkade bra så byggde P upp tredje hindret och sista hindret. Oktawia hoppade kanonbra idag. Var rapp i benen för en gångs skull och det syntes att hon tyckte det var hur kul som helst.
När hoppomgången var avklarat så plockade vi undan allt hindermaterial under tiden som ryttarna skrittade av sina pållar. Därefter in med pållan i trailern och så full fart hemåt. T släppte av mig och hästen, parkerade trailern åt mig innan han och Lexi for in till lägenheten. Jag fixade klart i stallet, serverade pållarna kvällsmaten och sedan blev det soffhäng för resten av kvällen och lite TV-tittande.

Tydligen ska det komma ännu mera snö i morgon...

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0