9/1 Söndag - massor att göra...

Hade ställt upp klockan på 7 för att komma upp tidigare - har ställt om dygnsrytmen lite under min ledighet. I morgon är det ju jobb igen och alltså dags för tidigare morgnar. Istället för att komma upp tidigare så försov jag mig!! Inte riktigt meningen och det blir nog lagom lattjo att komma isäng i vettig tid ikväll.

Tog det i alla fall lugnt en stund och käkade frukost och kollade på morgon-TV. Dock så satte jag snart fart. Hade bestämt mig för att köra en storstädning av tvättstugan. Det hinns liksom aldrig med ordentligt gjort när jag städar hela huset. När jag väl kommer fram till tvättstugan så tar tiden/kraften/orken slut.

Plockade ner allt jag har i en vägghylla och tvättade rent den från allt damm och prylarna blev också rengjorda. Även väggarna blev rentvättade - behövdes - hittade mer blodfläckar efter hundslagsmålet... 2 meter upp på väggarna!!!

Skåpluckor gjordes rent och diskbänken skurades ordentligt. Även dem dammiga gardinen åkte ner och jag torkade rent fönstret. Till sist blev en ren gardin uppsatt.

2 timmars slit - men rent och fint :-)



Efter denna kraftinsats så blev det lite lunch och kaffe. Passade på att pausa en stund framför datorn.

Jag fortsatte sedan med mina fotografier, sorterade in resterande foton i fotoalbumet. Skönt när det var gjort! Nu ska jag skicka ivägen ett ny omgång för framkallning ;-). Några av bilderna sparade jag och de nymålade fotoramarna kom till användning. Frampå em så hade jag 5 st små tavlor klara för uppsättning :-)



Var lagom klar med pysslet med fotografierna när T dök upp. Lexi var med och hon var nöjd över att få kuta runt på gården. Hon fick vara ute ett tag eftersom jag ändå var på väg ut när T kom. Efter pysslet med fotografierna så behövde jag gå ut och röra på mig. Alltså var det dags att gå ut till stallet och mocka lite hästbajs så man fick igång kroppen igen. T passade på att roa sig med det han tycker är kul. Elda skräp i eldningstunnan ;-).

Ute var det för övrigt så var det totalt snorhalt på stallplan. T berättade att vår gata var full med 20 cm snömodd och att det inte fanns en chans att ge sig ut med trailern. Jag kollade med grannen ifall det fanns en möjlighet att få snömodden röjd tills M1 skulle komma kl 18.30 - och det skulle grannen hinna fixa. Kalas!

Så när mockningen och hästmaten var fixad och jag halkat färdigt ute på stallplanen så gick jag in och fixade lite käk åt oss. Efter mat och kaffe så kom jag i alla fall på vart 3 av mina små tavlor passade och vips så hängde de på plats :-)



Jag hade en stund över innan M1 och P var på intågande och jag passade på att fixa undan lite av strycktvätten. Hann inte med alltihopa, men hann stryka klart mina kläder i alla fall. Inte lika bråttom med den övriga stryktvätten så den fick vänta ett tag till.

Vid 18.30 var det dags att gå ut och få in pållarna. Det var inte så svårt, bara att öppna stalldörren till hagen och skramla med lite kraftfoder ;-). Så pållarna hade lagom kommit in i stallet när M1 och P dök upp, och är Oktawia käkat upp sitt kraftfoder så blev hon iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset.

Grannen hade hunnit ploga undan det mesta av snömodden, men det var sörjigt ändå att köra. Himla tur att T ställde upp som chaufför med sin Honda. Min gamla volva hade nog inte kommit iväg med trailer och häst...

Oktawia är ju en mycket bestämd dam när det gäller det där med arbete... framridningen måste ske i hennes egen takt annars så tjurar hon ihop totalt. Hon har oftast starka åsikter om det där med att galoppera - i början av arbetspasset.

Så också idag!




När väl damen klivit över protesttröskeln så är det inga problem attt arbeta ;-)



Oktawia kämpade på bra idag. Övergångar, övergångar, övergångar - men det stärker damen och idag så innebar passet att träna på lite ökningar, både i galopp och trav. Och för att var Oktawia så funkade det riktigt bra. Damen har ju en ovilja för ökningar... det är typ jobbigt...

Full fart!



Trött och svettig pålla fick sedan åka hemåt efter avslutat ridpass. Grannen höll på och plogade snömodd igen, och ju mer vi kör detsto mer modd blir det. Det var i alla fall med nöd och näppe som vi kom upp med Hondan och trailern... bilen krängde än hit och än dit :-O - Oktawia trampade runt i trailern och tyckte det var lite jobbigt. Så hon tyckte nog det var lite skönt när väl fick komma ut och såg att hon var hemma, trots den lite bumbiga färden.

Fixade klart pållan och allt i stallet med raketfart. Hann nästan in till "Morden i midsomer", missade 10 min i början... som vanligt. Tänk att det ska vara så svårt att hinna in till kl 21 ;-). T fixade trailern åt mig och sedan åkte han och Lexi hem till lägenheten.

Nu är Morden i midsomer avklarat och jag ska försöka förpassa mig till sängen. I morgon ska jag chocka kroppen och kliva upp ett antal timmar tidigare än vad jag gjort de senaste 10 dagarna.

Det var allt för idag!


/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0