12/7 Tisdag - En lugn dag..

Har tagit det tämligen lugnt i dag. På fm så tog jag hand om den stryktvätt som blev resultatet av gårdagens tvättning. Stryka är inte kul, men lika bra att få det gjort innan högen växer ännu mera...

Jag hade ytterdörren öppen så Lillan kunde gå ut och in som hon ville, tyvärr hade hon problem med det nya draperier jag satte upp igår. Det är lite långt och jag har fållat upp det med säkerhetsnålar så länge...

Naturligtvis så lyckades hon trassla in sig i det hela - snäll som hon är så la hon sig och väntade på att matte skulle komma och ta loss henne. Vad gör matte först? Hämtar kameran ;-) Men det såg för roligt ut...





Jag passade också på att baka chokladmuffins idag. Fyller ju år på fredag och tänkte ha lite fika att bjuda på ifall någon fikagäst dyker upp. Ska försöka låta bli att äta upp muffinens bara - de är urgoda ;-).



Det var inte sådär jättevarmt idag och så blåste det lite, men jag tyckte det var rätt skönt ändå. Jag tillbringade em ute. Först så skördade jag rosmarin och fransk dragon. Dessa repade jag och la på tork i min torkolla som fixades iordning. Mer kryddor ska skördas, men det tar en stund att sitta och repa bladen och jag blir trött i handen, så det får bli en annan dag.





När jag var klar med kryddorna så gick jag och hämtade min bok som jag har läst om kvällarna. Det är en decka av Anna Jansson och lite lätt otäck, så jag passade på att läsa ut en i dagsljus ;-). Men det var skönt att sitta ute, även om det var lite svalt. Passade också på att fika och provsmaka en av mina muffins.

Efter läs- och fikastunden så blev jag lite rastlös - kan ju inte sitta allt för länge ;-). Och tog därför itu med lite ogräsrensning. Mina nygrävda rabatter har verkligen tagit sig - både blommor och ogräset har tagit sig ordentligt...  Så det blev till att böja rygg ett tag. Det tog mig dryga timmen att rensa bort det värsta av ogräset och lagom när jag var klar så kom T och Lexi. Med sig hade T lite grillad kyckling. Upptäckte att jag var hungrig, så kyckling och lite sallad smakade kalas. Efter maten fixade jag kaffe och så blev det varsin god muffins. Resten av muffinsen åkte sedan in i frysen ;-).

Fikade och satt och släppade i dryg en timme innan jag hoppade i stallkläderna och satte igång med att ta itu med pållans motion. Plockade in pållarna och gjorde iordning Oktawia för ett dressyrpass inne i ridhuset. Oktawia var lugn att göra iordning, men när jag skulle lasta så blev hon stressad över något inne i trailern och slängde sig ut igen. Gjorde nytt försök att lasta och hon gick snällt in, men det var ut att T var på plats och kunde stänga efter oss. Nåt var hon stressad över. Nog för solen lös in i trailern och det bildades solkatter, men ändå.

Gick bra att köra in till ÖFK och det gick bra att lasta ur. Damen var kolugn och under tiden som jag red ett pass i ridhuset så gick T en runda med Lexi. Lillan fick idag stanna hemma den stunden som jag var i ridhuset.

Ridpasset gick bra och vi tränade på övergångar - som vanligt ;-). Avslutade ridpasset med att skritta ett varv runt SM-banan innan damen fick finna sig i att kliva in i trailern. Sedan full fart hemåt och fixa klart med kuse och alla prylar. Var hemma strax efter 20.30 och missade bara början av Morden i midsomer ;-).

Så kvällen avslutades med lite soffhäng och Morden i midsomer - känns som ett bra avslut på denna semesterdagen. Som bonus så avslutar jag med en bild på sötaste lills Grålle :-).



Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0