14/7 Torsdag - Stora skurardagen...

Kroppsarbete är det som har ståttt på schemat idag! T kom vid 10 och vi började en kopp kaffe. Jag hade precis vaknat och behövde komma igång först ;-).

Dock var det bara att snabbt sätta igång... Det var dags att ta itu med den årliga skurningen av stallet. T hjälpte mig med det tunga jobbet - att tömma boxarna på de permanenta bäddarna som leat sedan förra sommaren. Ett tungt och drygt jobb.

Först ut blev Oktawias box. Bäddens tjocklek cirka 20 cm...



Avslutar det hela med Biancas box, hennes bädd var endast 10 cm..-

T öste och jag gick med skottkärra. Har två skottkärrror så det var bara att gå i skytteltrafik och efter dryga 2 timmar var boxarna tömda och stallet tömt på all utrustning.

För att orka ta itu med nästa steg - nämligen själva tvättningen - så var vi först tvungna att få i oss lite lunch. Snabbt fixade jag iordning soppa och så passade vi på att ta en kopp kaffe på maten.

Efter matpausen så plockades  högtryckstvätten fram och jag blandade i tallsåpa som sprayades på väggar och boxväggar i stallet. Under tiden som det fick verka en stund så passade jag på att tvätta ett av de tjocka vintertäckena som inte får plats i min tvättmaskin.



Även täcket fick såpa på sig och sedan avsköljd med högtryckstvätten. Funkar faktiskt rätt bra. Bra mycket bättre än att inte tvätta alls i alla fall ;-). Avslutade med att täcket hängdes upp och spolades av - får hänga ut ett dygn för att torka nu.

När jag var klar med täcket så gick jag lös i stallet med högtryckstvätten. En timme senare så var stallet renspolat och allt vatten utsopat.

Äntligen rent stall som doftar såpa :-). Skönt att få det gjort och man har uppflytt ett av kraven som finns i djurskyddsföreskrifterna för att hålla häst :-).

Renskurat stall - jag var dock inte lika ren ;-)



Högtryckstvätten tog sedan T över och han roade sig med att spola rent fönstergallret, krubbor och hinkar innan han sedan fortsatte med min bil och trailer ;-)



Nu var vi klara med dagens kroppsarbeten och totalt utsvulten kände jag mig. Man blir hungrig av att jobba hårt ;-). Så jag fixade snabbt iordning lite färsk potatis, och till det blev det skinka och sallad.

Maten smakade mycket bra och snart så var vi mätta och belåtna. När vi käkat klart så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag själv hoppade in i duschen för att fräscha upp mig lite. Fixade mig sedan iordning för en sväng in till stan. Planen för kvällen var nämligen ett biobesök.

Så när jag var klar så åkte jag till T för han skulle med och gå på bio. Jag hade bokat biljetter till Pirates of Carribean, äntligen skulle jag få se min favvoskådis när det gäller manliga skådisar - Johnny Depp!

T och jag var på Filmstaden strax efter kl 20 och jag insåg att det är väldigt länge sedan jag var på bio senast. Filmstaden var tämlige ombyggd vid entren... Löste ut biljetterna och sedan så gick vi en sväng och kollade på några av de installationer av Open art som står runt slottet.

Det finns en del häftiga, även om man inte alltid förstår vad det föreställer eller vad de står för ;-)






Strax innan kl 21 var vi tillbaka till Filmstaden så till sist så blev det biosalongen för att kolla på en 2 timmar lång film. Det var nya stolar i biosalongen så man satt rätt bekvämt. Den senaste "Pirates-filmen" med mr Depp tyckte jag var helt OK, men så är jag också barnsligt förtjust i just den typen av filmer. Så en trailer under kvällen på en nyinspelning av de Tre musketörerna... hm, den måste jag nog se på bio ;-).

Var hemma igen vid 12-snåret och kollade en stund på TV8,men nu är det nog dags ta en närmare titt på kudden för idag.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0