17/7 Söndag - Kroppsarbete del 2...

Sov länge idag... kom ur sängen 10.30 och kände mig lätt stel i hela kroppen. Gårdagens kroppsarbete gjorde sig påmint ;-)

Blev lite kaffe för att komma igång. Väckte T så han också skulle komma igång lite... Under tiden som jag intog frukost så rotade jag igenom de gamla papper jag har på fastigheten. Hittade köpeavtalet där det står att jag ska vara garanterad väg ut till allmän väg. Hittade också dokumenten som visade delning av fastigheten på 70-talet då en hel del mark såldes av. En fastighetskarta fanns med, men den var i svartvitt och liten skala och till viss del gick tomtmarkeringen så att gärdesvägen såg ut som om den tillhörde min mark. Men det var svåret att exakt se vart tomtgränsen går. Så det blir till att åka in till Lantmäteriet i morgon och få fram en detaljerad fastighetskarta. Inget mer att göra just nu i alla fall...

Istället tog jag itu med dagens arbete. Kroppsarbete del 2. Först så kollade jag gårdagens arbete. Det blev hur bra som helst. Framför allt framkanten till ingången till stallet :-).



Det som nu skulle fixas var att tvätta av metallen runt boxarna och boxgallren. Dessa skulle sedan bättras på med ny svart färg. Hästarna har ju en förmåga att gnaga bort färg från ubalkarna och gallren.

Vi började dock först med att T hjälpte mig att putsa fönstret i Oktawias box. Det är så högt upp så jag når ju inte även om jag står på en pall. När fönstret var putsat så satte vi upp fönstergallret. Därefter så satte jag igång med att måla all metall med målartvätt. T hjälpte mig sedan med att måla med svart färg.

När vi var klara med målningen så hade jag kvar att olja in träväggar och boxväggar, men när T plockade fram den gamla burken med träoljan, så visade det sig att den var - just för gammal.

Jag bestämde mig för att åka in till stan och shoppa en ny burk träolja, ville bli klar med stallet idag. Så vi tog en paus och när vi kom in ihuset så visade det sig att vi tillbringat 4 timmar i stallet!!! Vi hann precis in till Biltema innan stängningsdags! Passade också på att svänga förbi lägenheten och kolla till T's kissar m.m, innan vi åkte tillbaka till Kartorp.

Väl hemma igen så kom jag på att jag inte ätit mat på hela dagen, så snabbt fixade jag iordning Kyckling fylld med parmaskinka och ädelost, till detta pasta, tomatsallad och basilikasås på fraiche.

Det är inte klokt vad gott man kan äta och samtidigt bra och nyttig mat :-)




Efter maten satte vi igång med att olja stallet. T oljade den höga väggen och jag gick lös på boxväggarna. Jag hade köpt 3 liter träolja och det räckte ganska precis. Trät sög in oljan rätt ordentligt så det kändes bra att jag bestämde mig för att olja in trät - det behövdes uppenbarligen.

Var klar med stallet vid 20-snåret och så var ännu en dag med kroppsarbete avklarad. Nu är stallet superfräscht och jag ska bara in och shoppa ett par spånbalar och Stalosal F för att fylla upp boxarna. Det lagade golvet ska få härda ett tag till, men på tisdag kväll är minivilan slut för lilla Oktawia ;-).

T och Lexi åkte nu till lägenheten. Jag sjävl förpassade mig in i huset och tillbringade resten av kvällen i soffan. Slösurfa lite och så kolla lite på TV - det är en lagom avslutning på en söndag som denna :-).

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0