19/7 Tisdag - Vilan slut...

Under förmiddagen så var jag hemma och grejade lite inne innan jag hakade på trailern och åkte in till T. Hade med mig lite prylar som han skulle ha. Tillbringade em i sällskap med T innan vi åkte ut till Kartorp för att andas lite lantluft och för att Lexi skulle få sprina lite lös. Fast Lexi vill helst in i huset och hålla kolla på Sixten och Alfons. Just dé ja, Grålle heter numera Alfons och har fått en ny matte :-). Så både kissungarna är tingade och det känns bra.

Tillbringade ett par timmar i trädgården - även om det var lite mulet så här sen em så var det än då varmt. Jag hade fått senaste numret av Må Bra, så det blev en skön stol, kaffe, en chockladmuffins och så lusläsa tidningen. T roade sig med Aftonbladet ;-). Må Bra-tidningen var han inte ett dugg intresserad av, märkligt... ;-).

När vi satt där och slappade så upptäckte jag plötsligt att vi hade besök...

En liiiiten igelkotte kom knatande över grusgården... Jag har sett en stor igelkott 3 gånger denna sommar och jag hoppas innerligt att detta är en bebise från den igelkotten. Vill så gärna ha små piggar i min trädgård. Jag tycker de är rätt mysiga ;-)

Denna lilla krabat var jättesöt och jätteliten ;-)



Självklart så fjäskade jag för Pigge och hämtade lite hundmat. Pigge blev lite nyfiken och tyckte det luktade intressant och vågade krypa ur bollen ;-)



Dock så tyckte nog Pigge att vi var lite otäckt närgångna, för han pinnade snabbt ifrån platsen. Bara att hålla tummarna att Pigge håller sig i närheten...

Till sist så var det i alla fall dags att sluta slappa. T åkte vidare till Marieberg för han skulle shoppa sig en dvd-film (som vanligt) och jag satte fart i stallet.

M1 var för dagen inbokad till 18-snåret och det är allstå slut för totalt vila för Oktawia - får räcka med en veckas vila för damen... Men innan M1 skulle dyka upp så satte jag fart med att smörja lite läder. Lagom när jag var klar med dressyrsadeln och tränset så dök M1 och P upp. Jag hade tagit in pållarna strax innnan så de hade luktat klart i sina rena boxar. Det var ett väldans sniffande på båda två när de blev placerade i rena och nyströade boxar ;-).

Under tiden som M1 borstade iordning Oktawia så passade jag på att piffa till hoppsadeln, som också fick följa med in til ridhuset. Eftersom Oktawia vilat en vecka, så var planen för dagens pass lite lättare ridning. Så då fick det bli hoppsadeln.

När vi var klara för att åka så klev pållan snällt in i trailern och vi kunda vara in till ridhuset. Det var varmt och kvalmigt och då är det skönt att få krypa in i ett ridhus. Lillan var självklart med så hon och jag gick en promenad först innan vi gick tillbaka och kollade in ekipaget.

Oktawia var lite trött till att börja med, antagligen värmen som påverkade. Ridövningarna idag var inga svårigheter, trav och galopp över markbommar - inga andra konstigheter. Även om det kan vara tillräckligt svårt att hålla samma tempo fram till bommarna, över bommarna och efter bommarna ;-). Oktawia har ju svårast för galoppbommarna  - men det gick bra till sist. För övrigt så skötte sig pållan alldeles utmärkt. Inga större protester över att behöva röra på sig och efter ridpasset så såg hon lika nöjd ut som vanligt. Som avskrittning blev det också ett varv runt SM-banan och det var en skön kväll att vara ute och strosa i.

När vi var klara så klev pållan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt. Väl hemma så blev det avsvampning av en svettig pålla innan lite havre serverades. Under tiden som damen käkade havre så plockade jag iordning på utrustningen, gjorde rent sadeln och lädergjorde från svett, hängde upp ett blött schabrak och så mockade jag ur trailern och hakade loss den. När jag var klar med allt så hade Oktawia käkat upp och pållarna blev utsläppta i hagen.

Vid utsläppet så var det inte kvavt längre, utan det kom lite lätt duggregn - skönt :-).

Jag avslutade kvällen i stallet med att mocka ur boxarna och sopa stallgången. Lagningen av stallgången blev bra och även om jag använt grovbetong som är mer grovkorning än finbetongen, så gick det bra att sopa rent från spån.

Var lagom klar med allt till klockan 21 så det var bara att för passa sig in i huset och slå på TV:n. Och det fick bli Morden i Midsomer som avslutade denna dag.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0