20/7 Onsdag - Utflykt...

Tog det lugnt på fm. Kollade till pållarna i hagen, tvättade en maskin tvätt, surfade lite. Vid 12-snåret så blev det i alla fall dags att fara in till stan. Det var dags för veckans besök hos Viktväktarna. Och trots födelsedag då jag mumsat i mig kanelbullar, chokladmuffins och min goda björnbärskaka så blev resultatet -1 kg sedan förra veckan. Går ju riktigt bra det här :-). Har lyckats gå ner 8,2 kg på 8 veckor - och mitt mål att gå ner 10 kg tills det är dags att börja jobba igen verkar inte vara totalt omöjligt att nå. Har ju 2,5 veckor semester kvar :-).

Åkte hem igen när mitt ärende hos Viktväktarna var avklarat och jag belönade mig själv med en riktigt smaskig lunch. Markrill i tomatsås, grönsallad med balsamicosås och 2 knäckemackor med salami och grönsaker. Smakade smaskens :-)




Jag hade precis fått i mig maten när det var dags att åka iväg på en liten utflykt. T kom och hämtade mig och vi fortsatte till Kumla för att hälsa på hans pappa. Vi hämtade upp T's pappa och så fortsatte vi till Kumla kyrkogård för att besöka Minneslunden där T's mamma nu ligger "begravd". Plaketten med hennes namn var uppsatt och vi satte oss vid en dam och pratade lite. Det var skönt väder ute även om det var lite mulet.

I dammen fanns det vackra näckrosor.




I dammens fanns det också ett gäng koifiskar i varierande storlekar...



Vi satt och pratade en stund innan vi åkte tillbaka hem till T's pappa där vi tog en fika. T's pappa hade fått ett stort brev från SCB, som han inte visste vad han skulle göra med. Det var en enkät om hemtjänsten så vi hjälpte svärfar att svara på frågorna. Det var många frågor så det tog tid, och svärfar tyckte nog det var lite jobbigt, men bra att vi hjälpte honom. När det så var dags för oss att åka så tog vi med enkäten och la på den på gula lådan.

På vägen hem så stannade vi till vid Marieberg. Först blev det ett stopp vid Elgiganten. T skulle ha en film, men det fanns inte där. Så vi fortsatte till Mediamarkt där han hittade filmen han skulle ha. Jag upptäckte också att Mediamarkt var mycket dyrare på en kaffemaskin som jag var intresserad utav - så vi åkte tillbaka till Elgiganten :-). Jag stod och velade mellan 2 olika varianter, men bestämde mig för en Dolce Gusto modell Melody. Den är jättesöt och ser ut som en kyckling ;-). Har en bra kaffebryggare, men kompletterar nu alltså med en liten kapselmaskin :-).

Nöjd med mitt inköp åkte vi iväg till Blomsterlandet där jag köpte pelargoner och margueriter till pappas och mammas gravar. Penséerna jag planterade tidigare har gjort sitt för länge sedan... När vi var klara vid Blomsterlandet så åkte vi alltså vidare till kyrkogården där jag alltså planterade nytt på pappas och mammas gravar. På mammas grav så blommar minirosen min yngsta syrra planterade för ett par år sedan, så den fick vara kvar. På pappas grav var det bara att rensa rent och plantera nytt. Blev jättefint med knallröda pelargoner och vita margueriter - mamma fick förresten samma blommor. 

När vi var klara på kyrkogården så var det full fart hem och jag packade upp min nya kaffemaskin :-). Visst är den söt? Ser ut som en kyckling ;-)



Varsin kopp Caufé au lait blev det och det smakade alldeles utmärkt. Himla smidigt sätt att få iordning gott kaffe, även om varje kopp egentligen är svindyr... Men Elgiganten hade himla bra pris på lilla maskinen så detta fick bli en lite försenad födelsedagspresen till mig själv :-D.

Fikat intog vi i trädgården och efter att ha slappat en stund så passade vi på att utnyttja det faktum att det var en total vindstilla kväll - fram med badmintonracketerna alltså och så spelade vi badminton en stund. Det var kul - svettigt, men kul .-).

När vi spelat oss trötta på badminton så var det dags att ta itu med lite motion av pållarna. Idag tänkte jag testa och se ifall det funkar att ta med lilla Bianca som handhäst under en skrittur. Så in med pållarna i stallet. Fixade iordning Oktawia och så på med grimma på Bianca. T fick vara behjälplig till att börja med. Testade först att rida fram och tillbaka till allmän väg - ifall jag skulle vara tvungen att släppa Bianca så skullle det vara bra att vara kvar hemma ;-).

Det var inga problem att ha med Bianca på släp när jag skrittade rakt fram - det blev svårt när jag skulle vända och rida upp på gården igen. Bianca ställde sig under Oktawias hals -  hon förstod inte riktigt vart hon skulle ta vägen när jag försökte vända Oktawia.

Så vi bestämde oss för att ge oss ut på allmän väg istället. T följde med för att kunna ta hand om Bianca ifall det skulle bli problem.



Oktawia tyckte det var himla trevligt att få komma ut på en liten skrittur och Bianca hängde snällt med. Inga problem alls att ha med Bianca som handhäst. Dock fick hon småspringa för att hänga med, och Oktawia tog ändå hänsyn till att Bianca var med och skrittade i ett rätt lugnt tempot.

Kände mig nästan som en cowboy där vi skrittade iväg i solnedgången ;-).




Totalt blev det en skrittur på 40 min. Vi fick möte med bil 2 gånger och då höll T i lilla Bianca eftersom hon inte är trafiksäker ännu. På hemvägen testade vi att trava en liten bit och det funkade fint också. Oktawia joggade i långsamt tempo så lilla Bianca inte behövde springa ihjäl sig ;-). När vi kom hem så var det en mycket trött liten ponny jag hade på släp ;-). Jättebra motion för lilla Bianca - den lilla fröken behöver också röra på sig ;-).

När vi var hemma igen så åkte T och Lexi till lägenheten. Jag tog hand om pållarna och när pysslet var avklarat så blev de utsläppta i hagen igen.

Innan jag stängde stallet för kvällen så tog jag hand om utrustningen och så mockade jag ur boxarna. Det första pållarna gör när de kommer in i sina boxar är att kolla krubben och sedan lägga en stor bajshög ;-). Var klar i stallet vid 22-snåret och förpassade mig då in i huset.

Resten av kvällen tillbringade jag sedan i soffa och kollade lite på TV och det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0