27/7 Onsdag - Sväng till stan...

Nåt skumt blir det med mina inlägg... trots att de publiceras i kronologisk ordning så hamnar de inte i rätt ordning. Vet inte vad detta beror på. Har inte hänt tidigare, men det är inte jag som publicerar i fel ordning.

Kan också meddela att önskemål om receptet på mina goda kakor kommer att tillgodoses. Snart kommer receptet ;-)

Idag fick det bli en sväng in till stora staden. Men innan jag åkte iväg så tog jag itu med att fixa klart med månadens räkningar. Himla trist göromål, men lika bra att få det gjort. Så vid 12-snåret var jag klar och for iväg och första anhalten var Viktväktarna och det var dags för veckans invägning. Resultatet visade på -0,4 kg från förra onsdagen. Ett resultat jag är mycket nöjd med så här i semestertiden med allt vad det innebär, t ex mina goda bullar och kakor ;-).

När jag  var klar hos viktväktarna så åkte jag till T där vi snackade bort en timme innan vi åkte vidare. Jag behövde köpa hem kattmat så vi åkte iväg till Granngården. Det blev också ett par flughuvor till pållarna - Oktawia plockar av sig sin grimma med flyveiln hela tiden. Så när jag hittade flughuva av en modell som sparar pannluggen så blev det en till Oktawia och en till Bianca.

När vi var klara på Granngården så åkte vi vidare till Karlslunds Herrgård och uppsökte deras café där vi intog en delikat (och svindyr) räkmacka. Men det är himla trevlig miljö - en grön oas i stan. Vädret var soligt och hur varmt som helst, så det var himla skönt att sitta i skuggan och inta kaffe och macka och bara vara :-).



När vi fikat och slappat klart så gick vi en vända runt i ört/köksträdgården och spana in växterna innan vi i sakta mak drog oss vidare mot bilen. Vid parkeringen finns ett stort magasin som var ett typ av museum över Karlslunds gårds historia. Det var öppet så där tittade vi in och fastnade ett tag - himla intressant var det.

När vi var klara med vår lilla rundvandring så blev det min bil igen och vi for iväg till Marieberg. T skulle in på Elgiganten för att shoppa nåt skydd till sin nya pekmobil. Dock hittade han inte vad han sökte, så vi åkte vidare till Siba. Där blev det en liten väska till mobilen istället för det skydd han hade tänkt sig från början. När den shoppingen var avklarad så åkte vi vidare till Willys eftersom jag behövde shoppa mig lite mat. Det var inte så farligt med folk inne på Willys och jag var snart med det jag behövde få hem för några dagars ätande ;-).

Körde sedan hem T till lägenheten och fortsatte sedan hemåt. Vi hade gjort upp att T och Lexi skulle komma ut till landet. Så jag packade upp matvarorna och så satte jag på kaffepannen. Så småning om kom T och Lexi och vi intog fikat ute i trädgården. Himla skönt var det ute och vi satt och slappade rätt länge. T löste lite sudoki och jag passade på att slösurfa lite. Passade också på att klippa klorna på lite lätt motvilliga jyckar ;-).

Vid 20-snåret så var det i alla fall slutslappat och det var dags att dra på sig ridkläderna och plocka in pållarna. Idag fick det bli en skrittur i kvällsolen med pållarna. Vid 20.40 satt jag i sadeln på Oktawia och lilla Bianca fick följa med på släp. T föjde med på min cykel som back-up ifall det skulle bli något krångel med Bianca. Men jag behövde inte oroa mig...

Bianca tyckte det var alla tiders att hänga med på tur. Oktawia skrittar på i sitt vanliga tempo och Bianca (fetknoppen) får småspringa för att hinna med, men följer jättebra och håller sig i höjd med min högra skänkel.

Skrittade på landsvägen och vände efter 20 min, nu började Bianca bli lite trött och försökte få stopp på Oktawia genom att nafsa henne i bogen ;-). Oktawia lät sig dock inte avskräckas utan knallade bara på i sitt tempo. Bara för Bianca att hänga med ;-)

-




När vi är nästan hemma så är Bianca så trött, så trött. De sista hundra metrarna gick inte fort direkt, men en skrittpromenad på 40 min är kalasbra motion för båda pållarna och Oktawia verkade tämligen nöjd i alla fall ;-).



När jag väl fått in pållarna i stallet så behövde jag ingen back-up längre och T och Lexi for iväg till lägenheten. Jag pysslade om pållarna och de fick åter gå ut i hagen för natten. När jag var klar med allt istallet och skulle gå in i huset så upptäckte jag en mindre kul sak. T hade snällt låst huset åt mig innan vi skrittade iväg, men han hade låst med sin nyckel... och inte låst upp när han åkte iväg till lägenheten. Alltså kom jag inte in i huset för mina nycklar var ju inlåsta....

Fick tag på T via mobilen och han fick alltså vackert komma tillbaka för att låsa upp åt mig ;-). Det tog en liten stund och under tiden så satt jag ute och väntade - det var en skön kväll som tur var. Som sällskap hade jag lilla Nalle som höll utkik -  som vanligt ;-)



När väl huset var upplåst så jag kunde ta mig in, så fick det bli soffan och hade väl i princip slagit mig till ro och börjat koll på TV när T ringde. När han kom hem till sin lägenhet så hade han fått ett otrevligt brev från grannen ovanpå. Han har ett riktigt psyko till granne, så han tyckte det var hemskt otrevligt. Så jag sa åt honom att ifall han ville ha lugn och ro fick han sova över hos mig... och 20 min senare så var han tillbaka igen ;-). Tur att gästrummet var städat ;-).

Resten av kvällen tillbringades i alla fall framför TV och kollade på Navy CSI och sedan Bones.

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Kan det vara kommentarerna som ställer till det? det vill säga att det kommentarens datum som avgötr placeringen?

2011-07-29 @ 19:38:34
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Tror inte det. I alla fall har inte kommentarernas datum spelat någon roll. Tittar man på publiceringsdatumet på inläggen så stämmer det med tidpunkt för publicering. Ändå hamnar de i fel ordning. Skumt är ordet.

2011-07-29 @ 23:09:16
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0