7/7 Torsdag - Varmt...

Denna vecka så skulle det vara dåligt väder enligt alla väderprognoser... men jag har då inte sett till något regn. Däremot har det idag varit hur varmt och kvavt som helst... vart är åskan när man behöver den??

Dagen började i alla fall vid 9-snåret då jag vaknade av att T dök upp. Han hade varit iväg till hunddagiset och hämtat Lexi. Det hade gått bra med Lexi på hunddagiset. Hon hade gnällt ett par gånger under natten, men  i övrigt varit lugn. Hon blev i alla fall helt överlycklig när husse kom ;-).

Hemma hos mig så fick hon rusa runt i trädgården och kolla av allt. Gäller ju att kolla vart alla katter är så de inte hittar på något dumt ;-). Det blev frukost ute och tog det lugnt en stund.

Planen för dagen var att åka in till stan och shoppa lite mat och prylar inför lördagens trädgårdsfest. Men innan vi åkte iväg så behövde jag hjälp med att få upp ett fönster.

Fönstret i det nya gästrummet satt fast pga målarfärg och har gjort så sedan fönstrena målades för 3 år sedan. Nu orkade jag inte se de smutsiga fönstrena något mer och skulle ha upp eländet.

Vi slet så svetten forsae - inte alls konstigt pga värmen ;-). Och till sist så fick vi upp fönstret. Jag fixade iordning tvättvatten och tvättade jag rent dem. Det var välbehövligt... ;-). Nu ska jag bara leta reda på gardiner att sätta upp...

När jag ändå var i farten med fönstertvätt så tvättade jag om ett par fönster i mitt kontor. Det blir himla mycket fluglortar den här årstiden och så hade både Lillan och katter vart upp och kladdat ner fönstret.

När detta var avklarat så blev det ombyte till anständigare klädsel och så for vi iväg till Marieberg. Först stannade vi vid Café Garden och käkade varsin räksallad.

Åkte sedan vidare och shoppade en tack-present till M1 som igår tog hand om mina 4-benta typer. Åkte till Rusta och shoppade engångsprylar och grillbricketter. Fick stå i en kö 25 min och höll på att svimma av värmen... *pust*.

Det blev ett besök på Jysk där jag shoppade ett par nya kuddar. På fm så försökte jag nämligen tvätta en gammal kudde - tyget gick sönder och det blev skumgummi i hela tvättmaskinen :-O. På Jysk inhandlades också en ny vaxduk till det stora utebordet och några sittdynor så man inte får träsmak i rumpan när man sitter i utemöblerna länge :-).

Innan vi lämnade Marieberg så blev det också ett besök vid Elgiganten för T skulla ha iste-kapslar till sin nya maskin.

När vi var klara på Marieberg så var det full fart till OK-macken, fyllde upp gamla Gurkan med soppa och så vidare till Viktväktarna. Dags för veckans invägning. Med tanke på gårdagens mumsande så hyste jag inga förhoppningar om någon viktnedgång. Men se på tusen! Jag hade lyckats gå ner 0,2 kg - det är helt OK under semestertider. Varje hekto neråt är på väg åt rätt håll. Målet för semester är ju att i alla fall stå stilla. Förra året så mullade jag ju på mig 10 kg under semester - i och för sig så fanns det ju då orsaker till det...

Glad över invägningsresultatet så var det in i en varm bil igen. Gurkan har ju ingen fungerande AC.... och det var väldans varmt ute....

Det var nu dags att ta en sväng bort till Boglundsängen. Först in på systembolaget där jag shoppade hem vin till välkomstdrink och så ett par flaskor rosévin till mig själv.  T skulle självklart ha öl...

In med de alkoholhaltiga dryckerna i bilen så dags att shoppa mat. Maxi är vansinnigt stort och det tog evennerligtid innan vi äntligen var klara. Både T och jag behövde fylla på förråden och i morgon ska jag börja med att förbereda maten inför lördagen :-).

Var hemma igen 18:45 - in med allt i huset. T tog sina prylar och så  åkte han och Lexi ganska omgående till lägenheten. Jag käkade lite A-fil och müsli - det var det enda jag orkade få i mig i värmen... men så här frampå kvällningen så började det höras ett avlägset muller. Ska det ÄNTLIGEN komma lite åska så den här kvalmiga luften försvinner??

För min del så var kvällen inte slut ännu. M1 och P kom strax efter kl 19.30 för Oktawia skulle få ett motionspass i ridhuset. Framåt kvällning så hade i alla fall de flesta bromsarna gett med sig.

När vi kom till ÖFK så var det fullt fart där. Fjord-riks går av stapeln i helgen och de långväga deltagarna var på ingång under kvällen. Jag frågade en funktionär om det gick bra att parkera bland de andra trailers eftersom vi skulle åka efter någon dryg timme - och det gick bra.

Det var massor av folk och fjordhästar på anläggningen. I gäststallet brevid ridhuset var det allt annat än tyst. Fjordisar som gnäggade, någon som hamrade och folk som pratade. Nere i en av sommarhagarna var det för tillfället camping och det kryllade av husbilar, tält och husvagnar.

Så det var en hel del med saker som störde Oktawias koncentration. Men hon skötte sig himla bra ändå. Hon blev inte alls lika spänd som hon hade blivit för ett par år sedan. För då hade hon blivit skräckslagen. Nu tappade hon bara koncentrationsförmågan på M1 ett par gånger. För övrigt så jobbade hon på jättebra. När passet var avslutat så skippade vi dock att skritta runt SM-banan - det var det för rörigt för.

Var hemma igen strax efter 22-snåret. Åskmullret försvann under kvällen, lite svalare var det, men det var fortfarande rätt kvalmigt.

Oktawia blev ordentligt avsvampad med ljummet vatten. Serverad havre och när den var uppäten så blev det hagen igen. Jag kollade också av Bianca och fick stå en stund och sortera ur kardborrar ur man och svan... Undrar hur hon lyckats bli så intrasslad när inte Oktawia blir det....

Plockade undan all utrustning och så var allt klart för kvällen. Jag avslutade den i soffan och slökollade lite på TV samtidigt som jag surfade...

Och detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0