9/7 Lördag - Trädgårdsfest

Direkt efter frukost så satte jag igång med städning del 2. En följdeffekt av att bestämma sig för att bjuda hem en massa folk är ju att man blir tvungen att ta tag i att få ordning i huset. I alla fall när det gäller mig :-). Om jag kommer hem till någon annan så bryr jag mig inte ett dugg över hur det ser ut. När det gäller mitt eget hem så är jag ingen perfektionist för jag hinner inte städa. Så när jag då väl måste göra en ordentlig storstädning - ja då tar det tid!

Mest tid tar ju det förbannade plocket. Det tog mig typ 2 timmar att få ordning på mitt kontor. Mitt skrivbord var som vanligt belamragt med högar av papper. Sorteringen tar tid, och det som ska sparas ska ju sorteras undan.... Fyra kassar fick åka iväg till pappersåtervinningen ;-)

Dammade och röjde köket, skurade badrummet och toaletten. Innan jag tog itu med golven så blev det en sväng hem till min gruppchef från Orilfame och shoppade lite "bra att ha prylar". Det blev en fika och lite prat en stund också innan jag for hemåt och fortsatte med städningen.

När jag var hemma igen så hade T kommig och han var i full färd med åkklipparen. Så under tiden som jag var inne och fixade klart med den sista städningen och la på rena mattor så fixade T iordning min gräsmatta. Blev så fint så.

Avslutade det hela med att sätta upp lappar till min tipspromenad - ett litet intelligenttest med kluriga frågor. Småprylarna som jag sedan shoppad av min gruppchef blev sedan inslagna i små paket och jag räknade med 9 gäster så det blev 9 paket :-).

T och Lillan åkte sedan till lägenheten. Eftersom Lillan är lite rädd när det blir mycket folk så fick hon bo i lägenheten under natten och Lexi fick vara kvar hos sin matte. Lexi tyckte nog det var roligast att få springa lös i trädgården och hålla koll på alla katter ;-).

Nu var det hög tid att fixa iordning mig själv... det var knallvarmt och jag hur svettig som helst. In i duschen och försökte svalka av mig så gott det gick... Men när jag var klar och fått på mig rena kläder så var jag lika varm igen *puh*.

Det där med att försöka anlägga en snygg make-up var bara att glömma... Det fick duga med enbart mascara. 

Sista timmen innan gästerna skulle dyka upp så fixade jag med sista finputsen. Dukade borden. Gjorde iordning bål osv.
Vid 18-snåret börjde de första gästerna dyka upp och vid 19-snåret var alla samlade. Jag fixade klart med mozzarellasalladen och crostini med färskost under tiden som jag skickade ut gästerna att gå den lilla tipsrundan. Alla tyckte frågorna var jättesvåra, det tyckte ju inte jag - men jag visste ju svararen... ;-)

Vi hade en himla trevlig kväll. Fick fart på grillen så alla kunde grilla sin mat. Vi hade otroligt skönt väder. Lagom varmt och helt vindstilla. Hur skönt som helst. Jag bjöd på hemmagjord potatissallad, min färskost med örtkryddor, 2 olika grillsåser, crostini med färskost och mozzarellasallad. Tror inte det var något som inte blev mätt.



Samling runt grillen. Kanske inte så snygg grill - men himla praktisk när man ska grilla mycket.



När vi ätit så så drog jag de rätta svaren på tipspromenaden. Tror det var kamrat K som lyckades pricka in 8 rätt av 10 frågor så hon fick välja först ur min påse med paket. Sedan fick var och en ett paket och alla var lika nyfikna på vad det kunde vara.

Jag hade packat ihop små Womens survival kit och det verkade på mina kamrater som om prylarna uppskattades :-D. Det var lite olika saker i de små paketet så man var ju tvungen och jämföra vad man fick... ;-)



Efter den lilla prisutdelningen så serverades kaffe och efterrätt i form av chokladpannacotta med jordgubbar. Smakade himla bra om jag får säga det själv :-)

Jag hade ytterligare en gäst som jag inte räknat med. Grannen har tydligen skaffat en liten kattunge - som var supersocial och skulle vara med mitt i smeten. Inte ett dugg rädd och Lexi höll ju på att bli tokig... en främmande katt - den var hon ju tvungen att hålla koll på och helst tugga på. Men inte blev kissen rädd för de...



Under kvällens lopp så upptäckte vi också att jag hade besök av pigge i trädgården. Det är 3:e gången denna sommar som jag ser pigge. Och jag hoppas innerligt att den har bestämt sig för att bo i min trädgård. Tycker det är himla mysigt med igelkottar och så har jag väldigt gott om sniglar, så pigger behöver knappast svälta ;-).



Till sist så tog en himla trevlig kväll slut och gästerna började troppa av hemåt. Jag hade också fått fina värdinnepresenter som jag bugar och bockar för. Det paketet som är inslaget är från kamrat K och får inte öppnas förrän på fredag när jag fyller år :-).



Trött och nöjd blev det sedan sängen för min del :-)

Det var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0