10/6 Fredag - Lite lätt stressad...

Började arbetsdagen med ett administratörsmöte kl 8. När det var klart så var det bara att koppla om hjärnan och åka iväg på nästa möte. Ett samverkansmöte där jag är sekreterare. När det var klart så tillbringade jag och en chef 1,5 med att få till en videokonferenstest - inte helt enkelt. Det visade sig också att i min bärbara jobbdator fanns det ingen webb-kamera! In på IT-enheten och jagade runt efter en. Till sist så hittade vi den enda som fanns och så fick jag hjälp av en tekniker att installera programvaran till kameran.

Var åter på plats på mitt kontor kl 14.00 - och då hade jag inte ätit lunch ännu.... var lite trött alltså. Dessutom så hade i princip alla mina arbetskamrater gått hem eftersom det var "kort dag" idag.

För min del var det bara att slänga i sig en lätt försenad lunch och så ta itu med det jobb som jag var tvungen att fixa klart innan jag kunde gå hem... och klockan var närmare 16 när jag äntligen kunde stämpla ut och pysa hemåt.

När jag inte får äta på mina vanligt tider, och dessutom stressa som en tok för att bli klar med jobb - ja då är man rätt trött när man kommer hem från jobbet. Dessutom är det svårt att få ner stressnivån - det är himla lätt hänt att man fortsätter i samma tempo fast man inte behöver.

När jag kom hem så var T där och vi tog en fika ute. Han tyckte jag babblade alldeles  för mycket - vilket jag brukar göra när jag blir stressad... ;-) men till sist så kom Nalle och parkerade sig mitt knä och spann som en lite bilmotor.

Det är nog bland det mest effektiva stress och blodtrycksdämpande medel som finns... en spinnande kisse i knät - då blir man lugn ;-)





Dock fanns det vissa individer som också ville sitta i knät och som blev avundsjuk på Nalle... Men Lexi är allt för stor för att få plats i mitt knä ;-)





Så efter lite kaffe, vila och mat så tog jag itu med stallet. Mockade och fixade klart allt. Hade gott om tid på mig innan M1 skulle dyka upp så jag passade på att träna lilla Bianca lite.

Bianca fick i dag sin första lektion i longering. T fick hjälpa till i början och hålla henne på rätt avstånd från mig. Bianca fattade i alla fall rätt fort vad det hela gick ut på :-). Tränade på halter och igångsättning och att hålla henne på en cirkel runt mig.

Bianca lärde sig väldigt fort vad "proo" betydde ;-). Hon tyckte det var lite jobbigt att behöva fokusera på mig när hon sprang runt mitt i maten.





När jag var klar med longeringsövningen så miljötränade vi med att stå i närheten av en brummande bil. T satt i sin bil och gasade och åkte lite fram och tillbaka. Skumt värre tyckte Bianca, men blev i alla fall inte skräckslagen.

Efter dagens övningar så fick blev det boxen i väntan på att M1 skulle komma. Oktawia var redan inne och hade stått i sin box och gnäggat förtvivlat efter sin lilla kompis ;-).

M1 och P kom vid 19-snåret och Oktawia blev iordningfixad för lite hoppning. När vi kom till ÖFK så blev det utebanan istället för ridhuset. På utebanan stod det redan hinder uppställde som vi kunde utnyttja.

Oktawia skötte sig kalasbra och tyckte livet är toppen när hon får hoppa lite ;-). Tur att M1 också tycker det är kul eftersom jag absolut inte vill hoppa. Tycker det är alldeles för läskigt ;-)




Efter avklarat ridpass så var det bara in med pållan i trailern igen och så hemåt. Trasslet med lastning verkar vara över för den här gången...

Väl hemma så blev det avsvampning av Otkawia och fick sedan äta sitt kraftfoder i boxen, därefter på med insektsmedel och så fick pållarna gå ut i hagen igen. Till deras stora lycka!

Jag plockade undan alla prylar som vanligt innan jag själv förpassade mig in i huset för kvällen. Det fick bli Tyst Vittne på TV4+ som avslutning på denna dag. Och i morgon har jag sovmorgon för första gången sedan hästarna blev installade i höstas!!!

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0