13/6 Måndag - Rensning...

Efter en stressig dag på kontoret så var det skönt att komma hem. Dock fanns det inte tid för att slöa något. M1 hade varit hemma hos mig på em och ridit ut en sväng på Otkawia, så pållans motion var avklarad. Behövde inte heller fixa stallet eftersom pållarna nu går på sommarbete. Lite annat jobb väntade...

Men först så blev det till att fixa middag. Lagade en stor sats med falukorv i ugn och så potatis/spenatmos till detta. Blev middag och 3 matlådor :-).

Vid 18.30-snåret kom sedan en granne på avtalat besök. Han och hans fru har en underbar trädgård och är storodlare - när jag frågade ifall de vill ha välbrunnen hästgödsel så blev svarat - ja!. Därför kom han idag för att kolla hur mycket gödsel det är. Jag behöver bli av med hela högen. Jag fick också erbjudande om att få min "nya" dygnhög omgrävd så den brinner ihop fortare. Det tackade jag ja till.

På min dygnhög så var det gott om ogräs som växt sig som just "ogräs" de senaste veckorna. För att det skulle bli lättare för den som ska gräva upp dygnan med traktorskopa så var det till att rensa bort ogräset. Som tur var så var det lättryckt i och med att det satt i porös gödsel.

Min gödselhög innan ogräsrensningen...




Efter 1,5 timmers hårt arbete, där jag slet upp ogräs och T körde iväg ogräset åt mig, så kom hela gödselhögen fram.





I min gödeslhög fanns det också väldigt gott om vinbärssnäckor. Den mullrika jorden är tydligen favorittillhållet för att lägga äggen till blivande vinbärssnäckor.

T plockade upp alla vinbärssnäckor, tog med sig lite av mullet från gödselhögen och så blev snäckorna förflyttade till en säkrare plats en min gödselhög som ska bortforslas.

Upptäckte även vinbärssnäcks-BB som försiktigt flyttas till ny plats...




När jag var klar med rensningen av ogräset så var jag lite lätt stel i kroppen ;-). Ut till hästarna i hagen och kollade av dem. Bianca har acceptera munkorgen och fått in bra teknik för att äta. Pållarna blev insmörjda med tjärsalva för att inte bli så illa bitna över juvren. Gjorde också rent vattenkaret och fyllde på fräscht vatten. Sedan var den här kvällen avklarad ;-).

T och Lexi åkte till lägenheten och jag gick in för att varva ner för kvällen. Kollade på CSI som avslutning för denna dagen och nu är det sängen som väntar.

Detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0