17/6 Fredag - En liten genomkörare....

Jobbade full dag och så full fart hemåt. Hann vila en stund och käka lite mat innan jag tog itu med stallsysslorna som vanligt. Hade inte allt för bråttom ut - det spöregnade och åskade lagom när jag kom hem.

Precis när jag fått i mig maten kom T. Han hade varit ute i Marieberg en sväng och blivit lite kaffesugen ;-). Så det blev en snabb fika innan det var dags att gå ut till stallet. Under tiden slutade det att regna och det var skönt.

Grannen som ville ha min gödsel hade varit här idag med traktor och kärra - så nu är gamla gödselhögen ett minne blott. När jag mockat klart så skulle jag ut med kärran på den uppbrävda platsen. Dagens regnande visade sig ha gjort platsen bottenlös av lera...  så det blev det till att lägga gödslet vid kanten. Vattnet rinner ju undan så småningom.

När jag var klar i stallet så plockade jag in pållarna. I morse så hade jag lagt på regntäcke på Oktawia. Det var ett smart drag, med tanke på hur mycket det har regnat idag. Så när M1 kom vid 19-snåret så var det en torr pålla som väntade i boxen.

Även idag blev det sedan en tur till Ridhuset. I morgon är det dags för debut i LB:3, så idag fick det bli en uppmjukande genomkörare i ridhuset för ekipaget.

Oktawia klev snällt in i trailern när det var dags att åka och så for vi iväg till ÖFK. Vi var helt själva i ridhuset så här en fredagkväll ;-). Eftersom det var regn i luften så skippade jag promenad med Lillan. Dock fick hon springa lös i ridhuset en stund när jag plockade bort ett gäng bommar som låg kvar i managen. Lillan börjar vänja sig vid att få följa med till ridhuset nu, inte lika pipig och gnällig längre. Hon visar att hon är uttråkad, men är i alla fall tyst ;-)

Oktawia skötte sig bra idag och M1 var nöd med damens insats. Tävlingen i morgon får ses som ett bra träningstillfälle :-).

När vi kom hem, jag och pållan, så var det dags för ett bad. För pållans del alltså :-). Även om ekipaget inte är helt klar för LB:3 så ska de vara snygga i alla fall :-)

Oktawia blev alltså uppbunden utanför stallet och jag började plaska på varmt vatten och schampoo. Det var tydligen vad damen också tyckte behövdes, för hont tyckte det var väldans skönt och stod och sov under tiden som jag slabbade på vatten/schampoo och skurade rent damen. När jag var klar så var hästen ren och jag väldigt blöt ;-).

In med hästen i boxen och kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar och mockade rent trailern. Var klar logom till kl 22 då fick det bli soffhäng!

Detta var alltså allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0