29/6 Onsdag - fortsatt varmt...

Ytterligare en dag med högsommarvärme *pust*. Man orkar knappt tänka i värmen och vid fikaraster och lunch så passade vi på att gå ut ;-). Man blev lite piggare av det i  alla fall...

När det var dags att åka hemåt så hade min bil stått i solen hela dagen... gick knappt att hålla i ratten när jag skulle köra iväg. Inte har jag AC i bilen heller så det blev till att veva ner rutan och försöka överleva ;-).

På vägen hem så åkte jag förbi Netonnet och lämnade tillbaka enbensstativet. Det blev inget bra, det var för långt. Jag vill ha ett kortare kom jag fram till.

Sedan full fart hem och samtidigt dök T upp med Lexi. Han ville andas lantluft och Lexi behövde få springa lite lös.
Så det blev en fika i trädgården i skuggan under partytältet. Det var för varmt för att laga mat så det fick bli lite a-fil och müsli.  Självklart så blev det en portion jordgubbar också :-).

Satt och softade fram till 18.30 då M1 och P kom på avtalad tid. Hästarna hade jag tagit in direkt när jag kom hem pga värmen och miljoner med bromsar. De fick stå inne och mumsa på hö och slippa insekterna ett tag.

T och Lexi for vidare till lägenheten och Oktawia blev iordningfixad för eett dressyrpass i ridhuset och så for vi iväg. Lillan fick följa med så det blev en liten promis i värmen under tiden som M1  red fram pållan. Så det var i full gång när vi kom tillbaka till ridhuset.

Oktawia var samarbetsvillig. Tur att någon gillar att jobba i värmen ;-). Idag så skötte hon sig bra och klarade av att hålla en lite högre form under träningspasset. Fick även till några fina ökningar i traven. Pållan är ju också lite dubbel...  samtidigt som vi jobbar med hennes framåtbjudning och ridbarhet så blir hon mellanåt överambitiös istället ;-). Efter träningspasset så skrittade ekipaget av genom att ta ett varv runt SM-banan. Nöjd häst klev sedan snällt in i trailern och vi kunde fara hemåt.

Oktawia var fortfarande rejält svettig när vi kom hem så det fick bli ett bad. Använde ett coolingschampo som jag har för att få bort all svett och kyla av damen lite. Tyvärr så ville den otacksamma hästen inte stå stilla, utan slet av grimskaftet så jag istället fick hämta ett nytt grimskaft och håll damen med ena handen som jag samtidigt fick hälla vatten över henne med en hink... så gissa hur blöt jag var efteråt... väldigt blöt....

När jag var klar med Oktawia så fick pållarna gå ut i hagen igen. Kl var 21.30 och det hade blivit lite svalare och de flesta bromsarna hade gått och lagt sig. Innan jag gick in för kvällen så mockade jag ur boxarna och plockade undan alla prylar.

Dock var jag inte klar för kvällen. Innan det fick bli soffan så fixade jag iordning lite mat, inte för att äta nu ikväll, utan till min matlåda. Måste ju ha med mig mat till lunchen i morrn ;-).

Nu är jag i alla fall klar med allt. Svårigheten är ju nu bara att försöka sova i värmen ;-).

Men detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0