4/6 Lördag - en lugn dag...

Även idag så vaknade jag upp till en solig sommardag. Käkade frukost ute i trädgården och njöt av det fina vädret. Det är rätt behaglig tillvaro att sitta och slappa i trädgården så här en vacker sommardag. Dock blev det ingen långvarigt slöande för T dök upp. Det blev en kopp kaffe innan han släpade fram åkklipparen och började leka med den.

Eftersom det inte direkt är någon kö av män som vill leka med min åkklippare, så är det trevligt att i alla fall T vill göra det ;-). Jag har ju rätt mycket gräsmatta som ska klippas ;-). Under tiden som T körde runt med åkklipparen så passade jag på att fixa stallet. Mockade, fixade mat och vatten.

När jag var klar med stallet så fortsatte jag inne. Gjorde rent alla sandlådor till katterna och självklart så blev det en stunds gos med Lisas kattungar. Kattungarna är nu 2 veckor och har fått upp sina blå ögon och börjar bli så där äckligt söta som bara kattungar kan vara ;-)




Den ljusgråa är mest intresserad av omgivningen - även om mamma är bäst ;-)



När det var gjort så var det dags för lite lunch. Käkade rester från igår, och det smakade bra idag också. Lunchen intogs ute - allra bäst med sommar och fint väder. Att kunna inta måltiderna ute ;-)

Även vovvarna tycker det är skönt med att kunna vara ute, även om de får finna sig i att vara fastbunda på varsitt håll i trädgården. Lexi är nöjd med att få ligga mitt på kullen och spana ut över nejden och hålla koll på saker och ting. Lillan - hon är nöjd med att få vara där jag är ;-)



Efter lunch så fortsatte T med klippa gräset, jag satt i skuggan och läste min bok. Dock så blev det inte så långvarigt för T kom och talade om att bensinen till klipparen var slut. T skulle också åka ut till Marieberg för att shoppa nåt på Jula. Så jag bestämde mig för att hänga på och passa på att köpa med bensin hem.

Så det blev en tur till Marieberg. När jag kom dit så kom jag på att jag faktiskt behövde köpa en munkorg till Bianca så hon kan gå på sommarbetet hela dagen istället för bara ett par timmar på kvällen. Började med att åka till hästbutiken alltså. Tyvärr var munkorgarna slut - inte bara jag som har ponnys som inte får bli tjock ;-). Fortsatt in på gallerian och jag kom ihåg att jag behövde få hem linsvätska, blev alltså snabbt en tur in på Apoteket. T skulle också in på Systembolaget, jag hänge på som sällskap - inte för att jag behövde köpa nåt. Har vin hemma och nu gäller ju strikt viktväktardiet = nonalcohol ;-).

Men när jag strosade runt inne på systemet så hittade jag två stycken roséviner som var gjorda på shiraz-druva. Självklart fick dessa följa med hem - bra att ha till semestern och grillkvällar ;-)

Till sist så kom vi in på Jula, T kollade rund och hittade funktions-Tshirt och en keps. Jag hittade ett par biliga fritidssandaler, min gamla har slängt för de var trasiga.

Till sist så var det dags att åka hem igen. Hade faktiskt kommit ihåg att ta med en stor bensindunk, så vi avslutade turen till stan med att köpa med bensin hem till åkklipparen.

Jag som hängde med till Marieberg som sällskap - jag tänkte inte shoppa nåt alls... men se hur det gick ;-)



Väl hemma igen så satte T genast igång med att klippa klart gräset. Jag satte mig i trädgården med min bok och läste. Hade någon timme på mig innan det var dags att börja fixa middag. Jag hann läsa klart min bok  på denna timme :-)

Fixade sedan en kasslerpytt till middag och T fick käk som tack för att han leker med min åkklippare. Smakade bra med mat i alla fall.

Hann lagom käka klart och plocka undan allt tills det var dags att börja tänka på Oktawias motions. Idag var det M1 som skulle rida och det var ridhuset som väntade så här en lördagkväll. M1 och P kom vid 19-snåret och snart var pållan färdig för att åka till ridhuset.

T mötte upp vid ÖFK och under tiden som M1 värmde upp Oktawia så gick vi en liten promenad med vovvarna i den ljumma sommarkvällen. Karlslundsområdet är så himla fint och det var rätt mycket folk som satt vid de olika grillplatserna - bra att de utnyttjas :-).

Varmt var det och när vi var tillbaka till ridhuset så var i alla fall Lillan bra trött.... T fortsatte med Lexi och jag förpassade mig till ridhuset för att kolla på M1 och Oktawia. Idag så skötte sig pållan utmärkt. Hon fick träna på lite svåra saker... nämligen travökningar och galoppökningar. Det tycker hon är himla svårt... men idag så funkade det väldigt bra. Fick till bra ökningar och det utan att damen tjurade ihop. Verkligen ett steg i rätt riktning :-).

Gick också bra att lasta pållan och så full fart hem. Var hemma vid 21.30 och svampade av Oktawia då hon var rätt svettig och så fick de sin kvällsmat. Jag plockade som vanligt undan alla prylar och mockade ur trailern innan jag var klar i stallet för kvällen.

Avslutade kvällen med att gå runt och vattna mina nyplanteringar och urnorna. Det vackra vädret är himla mysigt, men går hårt åt växtligheten. Tyvärr är det så att det inte skulle skada med en omgång rejält regn...

Till sist så fick det bli TV:n för kvällen - det fick bli kanal 8 och Brottskod försvunnen.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0