9/6 Torsdag - Kvalmigt

Dagen började med sol och lagom värme - tyckte jag i alla fall. För det fick bli shorts på till jobbet. Men vädret resten av dagen har varit rätt regnigt och tryckande kvalmighet. Jag hade tänkte cykla till viktväktarna på lunchen, men då regnade det så det fick bli bilen. Var inte med på mötet idag utan åkte bara iväg till VV för att väga in mig. Till min förvåning så hade jag gått ner 1 kg sedan förra veckan :-O. Detta trots ostfrosserierna igår... Så snabbt tillbaka till jobbet och käkade lunch  för att sedan resten av em sitta i möte.

Efter jobbet blev det en sväng till Willys och där irrade jag runt i cirka en timme innan jag fått med allt jag skulle ha med hem. Gillar inte alls hur de har byggt om butiken. Det är trångt och det är inget bra flyt på hur man ska hitta de olika varorna.

Väl hemma så hann jag inte laga någon mat eftersom jag bara hade 30 minuter på mig att byta om, få i mig ätbart och fylla på vatten i vattendunkarna innnan jag var tvungen att ge mig ut i stallet. Så det fick bli fil och müsli till middag.

Hann i alla fall klart med allt i stallet och fått in pållarna tills det att M1 och P kom vid 19-snåret. Det regnade inte längre, utan nu var det bara kvalmigt och fuktigt.

M1 fixade iordning pållan inför ett stundande dressyr och färden gick sedan mot ridhuset. Som vanligt så tog jag en promenad med Lillan under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Det dröp av fuktig luft ute - rent av tropisk fuktighet. Så det var jobbigt att vara ute och knalla och rätt jobbigt att andas. Så det var skönt att släpa sig in i ridhuset efter avklarad promis - där inne var det lite svalare.

Oktawia skötte sig jättebra idag. M1 tränade på ökningar  i trav och galopp och Oktawia kämpade på bra. Hon gick med på att ändrar tempot utan att bli förbannad och fick faktiskt till en travökning som faktiskt såg "riktig" ut - inte bara springa fortare :-).

Efter avklarat ridpass så var det avskrittning ute i tropikerna innan avfärd hemmåt. Snällt klev pållan på trailern i dag.

När vi kom hem så var Otkawia fortfarande varm och svettit så det fick bli avsköljning mer rätt svalt vatten för att skölja bort svett och svalka av henne lite. Hon såg sedan rätt nöjd ut när hon väl blev förpassad till sin box och serverad kvällsmaten :-).

Som avslutning som vanligt, in med alla prylar i sadelkammaren. Mockade ur trailern och så var det klart för ikväll.

Nu är det dags att gå och lägga sig och förhoppningsvis så funkar det bra att sova - trots det kvalmiga vädret.

Se roligare än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0