12/3 Lördag - Föraning om vår

Föraning om vår har det varit idag... milt, blåsigt och soligt. Fick i alla fall börja med att sanda lite till. Vi skulle in till ridhuset på morgonen för att M1 tänkte dressyrtrimma lite. Hade fortfarande is i backen upp till mitt hus och eftersom jag hade svårt att ta mig upp igår kväll med bil och trailern så blev det mera sand.

M1 och P kom vid 10 och då hade pållarna käkat upp sin frukost så det vara bara att fixa iordning Oktawia och så på med alla prylar. Lastningen gick bra och färden gick  mot ridhuset.

Träningspasset idag gick bra. Oktawia tyckte det var lite jobbigt att samla upp sig i galoppen och hålla bogar och rumpa på rätt plats. Eller i alla fall på den plats där ryttaren vill ha pållans olika kroppsdelar. Hade pållan själv fått bestämma, så hade det nog varit enklare ;-). Hon protesterade lite när det blev jobbigt, genom att kicka lite mot skänkeln. Det var mer en markering att hon tyckte det var jobbigt, för att sedan jobba på och göra det bra. Galoppen var riktigt bra och längningarna i traven gjorde hon också riktigt bra. Avskrittning gjorde vi ute och det var skönt att komma ut i solen. M1 var nöjd efter ridpasset och pållan klev snällt in i trailern så vi kunde fara hemåt igen.

När jag kom hem och skulle uppför min backe så visade det sig att det inte var den kvarvarande isen gav mig problem... Det var den totala lervällingen som hunnit skapats under fm... än slank bilen hit och än slank den dit och det vet var på det berömda håret att jag kom upp på gårdsplanen med bil och trailer *pust*. Trailern var helt rappad med lervälling....

Hallå - vart är trailerns framlampor...




Så man kan nog nu påstå att våren är påg G i alla fall ;-)

Pållan blev omhändertagen och när jag var klar så blev det utsläpp i hagen och 2 ystra pållar for runt i hagen innan de lät sig smaka av lunchmaten. Sickna busfrön ;-)

Jag passade på att mocka och fixa klart i stallet när jag ändå var ute.

Lillan var med i stallet, men hon tyckte att allra bäst var det tydligen att klättra upp och sitta på en en höbal. Där hade hon bra koll på vad jag pysslade med ;-)



Efter stallpysslet blev det lite lunch för min del och så drog jag på mig lite snyggare kläder och for till stan.

Jag hade lovat att följa med T som smakråd för inköp nya jeans - till T alltså. När jag parkerade utanför T's lägenhet så kom han gående med Lexi - de hade varit ute på promenad. Lexi blev glad att se sin matte :-).
.
T och jag for så iväg till Mega, enda stället som T kan tänka sig att shoppa brallor... ;-). Det fanns gott om jeans, men T är kinkig när det gäller hur jeansen ska passa och helts ville han ha svarta. Det visade sig att den modell av jeans som passade bra enbart fanns i blått - blev två par sådana i alla fall.

Jag hittade också ett välbehövligt klädesplagg... nämligen en fin behå. Betalade 149 kr för en abecitabehå istället för 399 kr. Tyckte det var ett bra köp :-).

Vi fortsatt med att ekipera T. Det blev en tur till Marieberg, jag skulle i alla fall shoppa paspartout... och inne på Teamsportia blev det ett par Adidas joggingskor åt T. De kostade 499 kr istället 1099 kr - också bra pris.

Innan vi åkte tillbaka i till T's lägenhet så blev det ett snabbt besök på ClasOhlsson där jag shoppad paspartout och dessutom hittade jag en jättebra verktygslåda för 49 kr, lådan är av modell större och kommer passa utmärkt till mina pysselprylar :-).

Vi lämnade Marieberg nöjda med vår shopping. Fortsatte mot T's lägenhet - där det blev lite kaffe innan jag förpassade mig hemåt.

Dagens shopping...




Väl hemma var det dags att servera pållarna deras em-mat. Det var också fortfarande ljust ute, så det blev koppel på vovven och en promenad. Så skönt för mig och Lillan att kunna ta oss av gården gåendes utan att riskera att bli anfallen av en viss maremm.

Lillan uppskattade promenaden och pinna på bra. Tyvärr kunde jag inte gå så himla långt eftersom jag har en pågående reaktiv artrit i höftlederna igen. Var ju förkyld för några månader sedan... och känner av mina höftleder nu... Ska nu medicinera med en kur Naproxen och jag hoppas att det hjälper med en kur. Det är ett förbannat skit med dessa följdsjukdomar som kommer med en förkylning *suck*.

Efter promenaden fixade jag klart med hästmaten så allt var klart i stallet. Inne i huset blev det sedan fix med tvätt. Tvättmaskinen fylldes på med en 60-tvätt och torkskåpet tömdes på ren tvätt. Hm, kommer ha ny stryktvätt i morgon... ;-)

Hux flux så var det kväll och dags för melodifestivalen. Har inte orkat kolla på deltävlingarna, men finalen kan  jag genomlida ;-), mest i brist på andra bra progam faktiskt.

Kvar att göra för kvällen är att plocka in pållarna, men i övrigt så blir det inte roligare än så här :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0