1/3 Tisdag - Ridhuset...

Idag fick det bli bil till jobbet. Det var dags för ett besök hos frissa idag :-).

Dock hade jag inget trevligt uppvaknande... vaknade av värk från trigeminusnerven :-( Man måste själv ha besvär med trigeminusneuralgi för att ens förstå hur in i helvete ont i skallen/ansiktet man får. Så det första jag gjorde när jag kom till jobbet var att ringa till neurologen och boka in en telefontid, fick en kl 9.20 idag - och de ringde upp i rätt tid.

Uppenbarligen så funkar det inte att trappa ner på medicinen. Trigeminusneuralgi är en väldigt aggresssiv neuralgi - så jag fick rådet att öka upp dosen till 2 tabletter om dagen igen. Jag frågade om min ljudkänslighet om den var typisk för sjukdomen, men fick svaret att hur man reagerar och varför man får smärtgenombrott är högst individuellt. Det som spelar väldigt stor roll är den psykiska anspänningen. Psykisk anspänning gör ju att man blir extra känslig vilket gör att man får smärtgenombrott. Så jag hoppas jag får lite lugn och ro nu i fortsättningen.

Resten av dagen kämpade jag på. Pillade i mig en tablett till frampå em - nu kommer jag ha mos i hjärnan en vecka framöver innan kroppen ställt in sig på den högre dosen *suck*. Dock så höll nervsmärtan i sig resten av dagen. Slutade i alla fall lite tidigare för att åka iväg till min frissa, kunde sedan åka hem med ny färg och nyfrissad - skönt.

När jag kom hem så var det mat till alla djuren och sedan till mig själv. När jag ätit och var klar inne så var det bara att dra på sig stallkläderna och ta itu med stallsysslorna. Mockning, fix av hästmaten, göra rent vattenhinkar och fylla på vatten. Fixade på trailen på bilen och in med pållarna. Skulle precis sätta igång och borsta Oktawia när M1 och P kom - tre personer som fixade iordning pållan - då blev hon snabbt färdig för avfärd mot ridhuset ;-).

Vi kom ju iväg lite senare än vanligt så sista lektionen från ridskolan var avklarad. Bara några privata ryttare. Jag tog en liten promis med Lillan direkt så hon inte skulle bli fullkomligt uttråkad, då när jag var tillbaka till ridhuset höll M1 på med Galoppövningen för dagen... förvänd galopp. Pållan skötte sig bra och kämpade på även om hon tyckte dt var jobbigt. Svårt är det i alla fall. M1 och pållan tränade även på dt som var svårt förra ridtillfället. Övergång från galopp till trav på diagonalen. Funkade bättre idag.

Trött och nöjd klev sedan pållan in i trailen när vi var klara. Full fart hemåt och den väntande kvällsmaten. Damen fick dock finna sig i att bli av med utrustning och lite omskött innan hon fick gå in i sin box och den väntande maten :-).

Var klar med allt i stallet vid 22.30. Bara att förpassa sig in i huset och försöka gå ner i varv så man somnar nån gång. Blev lite sent idag.... men har i alla fall inte så av min neuralgi nu så det borde gå bra att somna ikväll.

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0