17/3 Torsdag - stress, stress, stress....

Under förmiddagen idag så hade vi omgång 2 av vår svenskakurs på jobbet. Repetion av vilka satser en mening består av. Huvudsats och bisats, vad som är subjekt och predikat osv. Gick sedan igenom en text där vi skulle sätta ut vad som var huvudsats och vad som var bisats.... efter dettta fick jag lite lätt ont i huvudet ;-). Svenska grammatiken är SVÅR!!! Men ack så välbehövlig denna kurs är :-).

Kursen höll på fram till kl 12, lunchen blev sedan ett välkommet avbräck för att återhämta sig och orka med resten av arbetsdagen :-).

Jobbade fram till 16.30, sedan åkte jag iväg till OK-macken för att försöka tanka bilen... det gick inte så bra! Först och främst så var det kö... Så jag stod och väntade bakom en bil vars förare var inne på macken, föraren kom aldrig ut så till sist blev det ledigt vid en annan pump. Bytte snabbt plats. Nu började jag bli lite stressad, och vad händer... pumpjävlen funkar inte!!!

Nu hade jag inte tid att ställe mig i kön till någon annan pump, utan det for iväg till motorvägen i full fart. Idag var jag tvungen att ta omvänge förbi ICA-affären där jag hämtar ut paket. En liten käck omväg på typ 1,5 mil... men där fanns också en pumpstation, så det fick bli till att försöka tanka där. När jag väl kom på plats och hoppade ur bilen för att skruva bort tanklocket så upptäckte jag att det hade jag glömt bort att skruva på plats vid förra macken!. Var så disträ och stressad att jag hade åkt iväg utan att komma ihåg att skruva fast tanklocket.

Helt otroligt nog så fanns tanklocket kvar i den lilla klykan som finns i lucken för tanklocket. Detta trots att jag åkt 1,5 mil på motorväg. Var tacksam över att locket var kvar och så blev bilen tankad!

Sedan in på ICA-affären för att shoppa med lite mjölk och bröd hem, fick stå i en lång kö för att betala. När jag packat varorna så fick jag ställa mig i ytterligare en annan kö för att hämta ut mitt stora brev.

Till sist så var jag äntligen hemma, och då var det ingen lugn och ro - lätt stressad så blev det snabbt mat - en fryspizza från affären. Ombyte av kläder och så ut i stallet. Mockade i raketfart och var nästan klar när M1 och P dök upp. Lillan var idag helt omöjligt och var hur upphetsad som helst. Nu har hon lärt sig att när M1 och P kommer så får man ut och åka bil... Till sist så blev jag så trött på hennes gnorrande att hon åkte ut ur stallet - men Lillan var lika glad för det. Nu kunde hon sitta och vakta bilen tills vi skulle åka ;-).

När M1 var klar med pållan så var det in med hennei trailern och full fart in till ridhuset. Väl framme så förpassade sig M1, P och häst in i ridhuset. Jag och Lillan tog en lite promenad och avslutade den med att hälsa på i privatstallet. Träffade N som vi pratade lite med och Lillan blev miljötränad... det var ju en MASSA hästar och hur mycket spännande lukter som helst.

Hann i alla fall se slutet av M1's ridpass idag, pållan hade inte varit riktigt till sin fördel idag heller. Men övningen med att flytta in baken på pållan som de gjorde i måndags också, funkade bättre idag. Verkade som om polletten trillat ner lite. Arbetet med den förvända galoppen såg bra ut. Pållan orkar galoppera i förvänd galopp hela ridhuset och på volt. Hon har bättre balans nu än tidigare, men M1 får jobba hårt för att pållan inte ska "ramla isär". Hur som helst - pållan jobbade på jättebra och det är svårt att få till alla benen, och hålla bogarna på rätt ställe ;-).

Var hemma igen runt 20.30 - den vanliga proceduren tog vid med omhändertagande av häst, prylar och trailer. Fixade klart med maten och pållarna blev serverade sin kvällsmat.

Min kväll slutade som vanligt i soffan, med datorn i knät samtidigt som jag kollade på CSI Maimi :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0