19/3 Lördag - städdag...

Vaknade upp till ett helt otroligt vackert väder :-D. Trots att det är 15 cm snö ute så känns det att våren är på väg. Solen lyste helt otroligt starkt och snön hjälpte ju till. Det starka ljuset gjorde att jag såg mitt hem i ett "nytt" ljus ;-). Det fanns liksom ingen återvände... det var dags för en ordentligt storstädning av hela huset. Katterna fäller sin vinterpäls och med 3 st långhåriga kissar blir det en hel del päls. Även Lillan fäller, små korta vassa hårstrån. Går knappt att dammsuga upp...

Så efter frukost var det bara att sätta fart. Som vanligt är det plock av prylar som tar längst med tid. Röjde upp i vardagsrummet där jag hade ett helt gäng med pysselmaterial låg i kartonger. Sorterade upp materialet och plockade undan det till mitt bibliotek istället. Det är väl så det blir när man plockar undan sina prylar - de flyttas från ett ställe till ett annat ;-).

Fortsatte sedan med dammvippan och dammtrasan i högsta hugg. Solen sken och det blev väldigt varmt i huset - eller var det jag som jobbade hårt? ;-) Förstår inte vart allt damm kommer ifrån...

När det gäller mitt kontor så hade jag 3 kartonger under skrivbordet där jag samlat pappersskräp och överfullt var bara förnamnet.

Tog en paus i städningen mitt på dagen och istället förpassade mig ut i solen en stund - i och för sig gick jag sedan in i stallet och fixade mockningen - men det var skönt att få det gjort. När stallet och lunchmatning av pållar var fixat så var det bara att fortsätta med städningen.

Städningen tog typ resten av dagen. Dammsugningen tog sin lilla tid idag eftersom jag även dammsög lister och skrymslen - var helt slut efteråt. Vid 16-snåret kom T så jag fick hjälp med att skaka mattor och filtar. Svårt att skaka av dem själv ordentligt.

Vi tog en fika och när han sedan åkt så fixade jag toaletter och badrumm och avslutade med att moppa golven i hela huset.

Jag har även tvättat ett par maskinen och tagit hand om den ren tvätt. Sånt där småpyssle som tar tid...

Men framåt kvällningen var det äntligen rent och snyggt i hela huset. :-)

Så i morgon när mina fotoklubbskamrater kommer hit för att bedöma bilder från en annan fotoklubb, så ska de i alla fall klara sig ifrån att få katt- och hundpäls över hela sig. Baka en liten kaka till fikat får bli i morgon fm.

Man kan också säga att kvällen var lika vacker som dagen. Klart väder och en helt otrolig fullmåne. Tydligen superfullmåne då den  inte varit så nära jorden de senaste 19 åren. Så jag klampade självklart runt ute i snön på och fotade den :-)




Resten av kvällen låg jag i soffan och kollade på TV4Guld - hade ont i hela kroppen efter storstädningen. Det är damsugningen som tar knäcken på mig. Får ont i ryggen och armbågen av att dra runt på eländet. Tur att jag inte behöver storstäda så himla ofta i alla fall ;-). Det som ligger på plussidan är att halsontet gått över :-).

Jaha - roligare än så här blev inte min dag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0