22/3 Tisdag - Full rulle...

Full rulle har det varit idag. På fm kom enhetens nya bärbara dator som jag ska ha ansvar för. I huset jag jobbar ska det finnas trådlöst nätverk, men det visade sig inte vara helt lätt att komma in på det. Fick tillbringa en rätt lång stund hos en systemadministratör och vi tillsammans lyckades klura ut hur det hela fungerade.

Den nya laptopen fick sedan debut direkt på em. Vi hade seminarium i projektet Avlopp i kretslopp där jag dokumenterade vad förläsaren hade att säga. Tur att jag har ett förflutet som läkarsekreterare... är vansinnigt snabb på att skriva. Hade en politiker satt brevid mig och i pausen fick jag beröm för att jag skrev så snabbt :-D.

Seminariet höll på i 2 timmar, jag plockade ihop mina grejjer och sprang från det ena kommunhuset över till det andra för att vara med och dokumentera på ytterligare ett möte. Så upp till 4:e våningen och upp med alla prylar igen. Upptäckte också när jag tog mig över gården att det där med jacka var tämligen onödigt att släpa på ;-).

Det sista mötet handlade om en sammanslagning av avdelningar, och det är mycket att tänka på. Jag väntade svar på hur det gick med min bil, men eftersom jag var på möte hela em så hade jag telefonen bortkopplad. T var snäll och kollade läget, och skickade ett SMS att bilen var mådde bra och Bildoktorns arvode för denna gången var 1020 kr. Dessutom satt T och väntade på mig för att skjutsa mig till Farbror Bildoktorn så jag skulle kunna lösa ut min bil. Så gissa hur stressad jag blev när mötet drog över en kvart.

När mötet var klart och jag lastat av alla prylar på mitt rum, så ringde jag Bildoktorn och förklarade att jag var sen. Det var inga problem - himla skönt. Så iväg för att hämta min lilla bil.

Det var givaren till fördelaren som var glapp. Fabror Bildoktorn hade också gjort rent fördelaren för det hade läkt in olja i den. Han talade också om att fördelaren inte såg helt fräsch ut och att jag snart kommer behöva byta ut den. Eftersom en ny kostar 2500 kr, så skulle han hålla koll på skroten åt mig och höra av sig när han fått tag på en fräsch åt mig. Det kallar jag service :-). För övrigt så tyckte Farbror Bildoktorn att det var värt att underhålla bilen för motorn går hur bra som helst. Inga knackande ventiler, inga missljud - utan spinner som en katt.

Betalade arvodet och jag och Gurkan åkte hem - just de! Min bil heter Gurkan... avlång och grön ;-).

Så nu är Gurkan hemma igen och nu är det slut med att sova borta för ett tag framöver  ;-)



Hemma så har nästan all snö försvunnit - sol och blåst gör sitt. Dock så är vägen upp till mitt hus nästan helt bottenlös :-O, och gatan är fylld med vatten - vattnet gick jämsmed diket och gärde runt om... Vadarstövlar skulle inte vara helt fel...



Det är bra blött i hagen också. Ingen is kvar, bara lite snö - men rätt mycket vatten. Som tur är finns det ytor som inte står under vatten. Det tycker Oktawia är bra - hon gillar inte att bli blöt om fossingarna... ;-)



Nu hoppas jag att blötan försvinner och det FORT. Det blåser rejält och det underlättar ju. Blir det nu lite varmt och fortsätter blåsa, borde det torka upp rätt snabbt. Dock får min fasadflagga slita hårt i blåsten. Börjar faktiskt se rätt luggsliten ut och jag behöver nog en nu till vårsäsongen ;-)





Efter att ha kontrollerat ägorna en stund och rastat Lillan - som inte alls ville vara ute - var det full fart in för att få i sig nåt att äta. Hade dåligt med tid, så det fick bli a-fil och müsli.

Full rulle med att få på sig stallkläder, fylla vattendunkar, göra rent katternas sandlådor och fylla upp deras matskålar. Sedan full fart ut i stallet.

När jag stod och mockade som bäst, blev det ett sabla oväsen vid min trapp till huset. Det var Nalle och Tyson som hade maktkamp. Det är inte klokt vilket ljud katter kan frambringa!!! Jag släppte grepen och gick upp till huset för att ta i sär slagskämparna och slänga in Nalle i huset. Tyson är typ dubbelt så stor som Nalle, men det stoppar ju inte Nalle från att mucka gräl med Tyson *suck*. Precis när jag kom fram till katterna så rök de ihop och det var bara en enda stor boll av två katter som for runt på gårdsplanen - rök päls åt alla håll!!! Inte direkt något man stoppar ner händerna i för att försöka fånga en av kissarna... Istället fick det bli min stövelbeklädda fot - en liten lätt tuch i pälsbollen och katterna for åt varsitt håll. Nalle såg helt mosad ut - till och med öronen var vända ut och in!! Men katterna förstod vad klockan var slagen och tassade iväg  åt varsitt håll - lugnt för tillfället med andra ord.

Jag fortsatte med mockningen och fix av mat. Plockade in pållarna vid 19-snåret och de följde gärna med in - trötta på blåsten måntro.

M1 och P kom precis när pållarna var intagna och idag blev Oktawia iordningfixad med hopputrustingen. Det fanns en förhoppning om att kunna lägga ut lite bommar ifall det var lugnt i ridhuset.

Strax innan kl 20 var vi inne till ridhuset och jag började med att ta en promis med Lillan under tiden som M1 red fram Oktawia. Efter promenaden fick Lillan sitta i bilen - det tyckte hon var helt OK... tror Lillan skulle kunna bo i bilen ;-)

När jag kom in i ridhuset så konstaterade jag att det där med bomövningar inte funkade. Det var fullt med privatryttare i ridhuset som red runt. Så M1 tränade på lite konditionsövningar istället  - funkade bra det också. Dock så tyckte ju Oktawia att det där med att öka i galoppen  - det är totalt onödigt ;-). För övrigt så skötte sig pållan bra.

Var hemma igen vid 21.30-snåret och eftersom min väg upp för backen är rena gyttjebadet så stannade jag bil och trailer nedanför backen, lastade ur och gick upp med Oktawia. Sedan tillbaka, hakade av trailern för att rulla ner den till vändplanen. Den planen gick om intet. Trailern satt fast i leran!!! Ja, ja - den fick stå kvar tills i morgon. Jag lyckades i alla fall slira upp bilen till huset. Försökte få ut Lillan, men hon hade parkerat sig i bilen och VÄGRADE komma ut!!! Så hon fick sitta kvar där tills jag var klar med häst och stallet. Sicken vovve...

Pållan blev således omhändertagen, undan med alla prylar och kvällsmaten serverad. Idag var jag klar i stallet vid 22-snåret och kom in lagom till 4:ans nyheter. För att få med mig Lillan in i huset så fick jag DRA henne ur bilen *suck*. Mycket grinig gick hon sedan och la sig i soffan...

Kollade på Nyheterna under tiden som jag slösurfade en stund. Och det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0