5/3 Lördag - Besök till stan

Dagen började soffhäng, lagom start på en lördags :-) Det blev alltså frukost framför TV4:ans morgon  TV. Jag var trött efter veckan, men idag hade jag i alla fall ingen känning av min neuralgi - himla skönt att slippa vakna med värken i huvudet. Framför allt var det skönt att jag inte hade nåt inbokat direkt på morgonen så jag kunde ta det lugnt.

Så jag roade mig med att kolla på TV och leka med min kamera - testade lite olika inställningar och föremålet för mitt testande fick bli min orkidée som blommar för fullt.



Dock kunde jag inte slappa hur länge som helst. Mitt på dan hade jag en träff min kamrakt K och ett planerat besök på en konstutställning. Innan jag skulle iväg så kom T, han skulle grejja lite med min bil under tiden som jag skulle vara borta och jag skulle låna hans bil istället.

Så T kom på fm och innan han åkte till mig så hade han tagit en sväng till claes ohlsson där han shoppat en wake-up-light åt mig. Jag hade bett honom göra det eftersom de hade rea på den. Jag har velat ha en länge och det jag hoppas på är att jag ska ha lättare att komma ur sängen på morgonen ;-)

I alla fall hoppas jag på ett uppvaknande som är mindre brutalt än min nuvarande väckarklocka som skulle kunna väcka döda med sitt tjutande :-)

Att få vakna till ljus och lite fågelkvitter känns mer lockande ;-)




Strax innan 13-snåret så var det dags att åka in till stan och jag parkerade vid Vasa-torget och gick upp på stan. Hade stämt träff med K vid konditori Hälls. Vi började alltså med att fika och jag smaskade i mig en helt otroligt god wienersemla - efter en trevlig stund på Hälls fortsatte vi till Örebro Konsthall. Inte alls långt att gå - ligger porten brevid Hälls :-).

I Örebro Konsthall började idag konstutställning med alster från Magdalena Eriksson - jag tycker hon gör häftiga tavlor och hade fått en inbjudan av henne att gå på detta vernissaget.

Eftersom jag inte en kan måla eller teckna själv så är jag djupt imponerad av dem som kan skapa på detta sättet. Så även idag - som vanligt gör hon häftiga tavlor. Även om man som person inte tycker om det hon målat - så berör motivet på ett eller annat sätt :-). Tyvärr hade jag inte råd att shoppa något verk av henne... och de häftigaste tavlorna är ju de stora - och där räcker inte mina väggar till ;-).

Konstnären i egen hög person :-)



När vi var klara med utställningen så strosade jag och K sakta mot Vasatorget. Vi hittade en rolig affär att spana i, inte ren loppisbutik, men jag hittade ett mera modernt glasfat för 30 kr - passar perfekt till tårtfat eller ostbricka osv. Så småningom var vid Vasatorget och jag hoppade in i bilen och K fortsatte hem till sin lägenhet.

Innan jag åkte hemåt så blev det ett stopp vid Willys där jag fyllde på förråden lite. För att vara sen lördag em så var det rätt mycket folk i affären, men jag skulle inte ha så himla mycket så jag var snabbt klar och så var det full fart hemåt.

Väl hemma blev det lite käk och så tog jag itu med stallet. Mockning och fix av mat var snart fixat. När det gäller min bil så visade det sig att T inte kunde fixa problemet - utan bilen ska få träffa farbror bildoktorn på måndag. Bilen är dock fullt körbar - den läcker servoolja så den är lite av miljöbov...

Efter att tillbringat hela dagen på landet så tyckte T att det räckte och for tillbaka till lägenheten. Jag fortsatte i stallet, plockade in pållarna så de var inne till 18.30. Strax därefter kom M1 och P - så pållan blev iordninggjord för att motionspass i ridhuset. M1 var på konser i går kväll - så hon hade rockat loss ordentligt och var lite trött i kroppen ;-). Ekipaget kämpade på i alla fall och de skötte sig bra och jag åkte sedan hem med en trött och nöjd pålla.

Så jag var klar i stallet som vanligt strax efter kl 21. Resten av kvällen tillbringades sedan i soffan och jag kollade på Bridget Jones dagbok på 3:an.

Och vips var denna lördag slut!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0