7/3 Måndag - En vanlig dag

Idag har det inte hänt några konstigheter. Tog bilen till jobbet för att på morgon göra ett besök till farbror bildoktorn. Efter en snabb konsultation visade det sig att ett av styrservoslangen är av och behöver bytas. Jo tack!! Köra bilen i nuläget är som att brotta runt med en tank! Tungstyrd är bara förnamnet. Farbror bildoktorn tyckte att operation var nödvändig tämligen omgående - men efter en lång stunds telefonerande så fanns det inga begangnade delar att få tag på i Örebro. Jag sa att jag kan kolla med bildelsbasen.se och beställa slangen.

Det visade sig inte vara det lättaste. Fanns gott om begangnade att köpa - men vilken modell??? Ringde till Rejmes för att få råd....  Jag fick bra råd på ett sätt... att åka dit och köpa den!

Fick förklarat för mig att VILKEN  styrservoslang jag skulle ha berodde på vilken servopump som sitter i bilen. Där låg problemet... det finns 3 olika varianter av servopump som kan sitta i min variant av bil. Finns inga ledtrådar att få till vilken pump jag har - utan enda sättet att få rätt slang är att montera bort den gamla och åka med den till Rejmes så de kan plocka fram rätt slang och då modell ny - smart va!!!

Det är så man ska tillverka produkter... då är kunderna tvungna att åka och köpa nya prylar istället för att shoppa begangnat på skroten.

Inte mycket att göra! Eftersom jag inte kan montera bort halva motorn för att få bort styrservoslangen så var det bara att ringa till farbror Bildoktorn och beställa operationstid. I morgon bitti ska vi inställa oss med bilen vid verkstaden och förhoppningsvis så blir den klar i morgon.

Det funkar i alla fall att köra med bilen korta sträckor och varje gång jag ska svänga så blir det ett styrketräningspass som heter duga...

På jobbet var det full rulle som vanligt - men fick ett avbräck mitt på dagen då jag hade lunch inbokad med kamrat MK nere  vid restaurang Öhmans. Jag hade bokat en cykel och trampade iväg i god tid innan vi skulle sammanstrålas. Fick i alla fall stressa eftersom jag hade glömt bort hur långt ner på öster det låg. Så jag fick chocka kroppen lite. Det var första gången jag cyklade sedan sedan slutet av oktober. Jag går ju till busshållplatsen och så försöker jag motionera pållan emellan åt - kan lugnt säga att mina lår inte var direkt van vid rörelsen som det innebär att trampa på en cykel ;-).

Maten var god och det var trevligt att få snacka av sig lite med MK - idag var det mest jag som bubblade av mig dessutom... Sedan blev det dags att trampa tillbaka till jobbet - tyckte jag cyklade iväg i god tid. Dock hade jag missat en parameter i min planering av hur lång tid cykelturen skulle ta... den totala motvinden som jag fick på väg tillbaka till jobbet!!! Slutade jag trampa åkte jag baklänges.... När jag var tillbaka på jobbet igen så hade jag garanterat motionerat bort lunchen... ;-)

Resten av em försvann fort i ett virrvarr av jobb. Till sist så var det dags att åka hemåt, men först blev det ett snabbt stopp vid granngården där det införskaffades 3 olika säckar av mat till pållarna. Havre, lucern och soja - 25 kg av varje. Tyvärr har in skufflucka gått i baklås, vilket innebär att jag var tvungen att baxa in säckarna i baksätet... Där fick mina stackars armar och axlar en rejäl omgång av ren styrketräning... Räknade snabbt ut att innan kvällen var slut så hade jag lyft runt med 300 kg kraftfoder... Yes, tur man är en stark kvinna tänkte jag när jag på ren råstyrka styrde ut min bil ur parkeringsfickan ;-)

Hem till en lycklig vovve, som blev ännu lyckligare när hon rätt snabbt fick hoppa in i bilen och ut och åka en sväng. Efter att ha snabbt slängt i mig lite fil och müsli, åkte jag till min gruppchef i Oriflame och hämtade lite varor och efter en stunds prat var jag hemma igen.

Full rulle med andra ord. Bara att dra på sig stallkläderna och ge sig ut och fixa stallet. Hade i alla fall ingen tidspress idag, så jag kunde pula runt med mockning och övrigt stallfix i lugn takt. Dessutom baxa runt med kraftfodersäckarna igen ;-).

Var klar i stallet vid 19.30-snåret och tillbringade en timme med att surfa runt på Juseks hemsida och kolla upp lite lönestatistik och tips inför kommande utvecklingssamtal - tiden försvann och snart var det dags för pållarna att få komma in från blåsvädret och få sin kvällsmat.

Det tog en stund att få in pållarna för de tyckte att det var bättre att stå och häcka i ett hörn i hagen än att komma in och käka mat. Fick alltså klampa ut och hämta de små liven...

Nu är pållarna i alla fall installerade i stallet. Maten serverad  och själv är jag parkerad i soffan och ska nu kolla på CSI NY innan jag tar en närmare titt på min säng.

Det var allt för idag - en tämligen vanlig dag... eller nåt...

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0