9/3 Onsdag - Vem motionerar vem...

Idag blev det buss till jobbet. Regnigt och blåsigt har det varit idag - bra, för då försvinner isen. Det var full fart på jobbet hela dage, och så buss hem.

Hemma blev det också full fart. Det ska bli oväder i morgon så jag bestämde mig för att åka till ridhuset idag istället för i morgon. Lika bra att passa på när man kan ta sig fram utan snö och is ;-). Dock blir det stressigt när man ska in till ridhuset på onsdagar - hela ridhuset är nämligen bokat av ridskolan från kl 20.10. Alltså behövde jag vara inne till kl 19 med mig och pållan.

Fullt ös alltså ;-). Idag höll schemat och kl 19 var jag inne på ÖFK. T mötte upp för att ta hand om Lillan så hon slapp sitta i bilen.

Oktawia var INTE på sitt bästa humör idag. Redan i stallet så märktes det att hon var skitgrinig - pälsfällning på gång?? Själva ridpasset gick ut på att försöka få hästen att röra på sig, och det utan att springa runt med huvudet rakt upp och piskande svans ;-). Damen hade ingen som helst lust att röra på sig idag. Jag försökte värma upp damen utan att reta upp henne, men jag insåg att det inte skulle bli bättre idag. Fick slita som ett djur att få henne att trava framåt, varje steg var en kamp... så när damen var hyfsat uppvärmd var jag tvungen att skritta en stund för att JAG skulle hinna återhämta mig innan ridpasset fortsatte.

Märkligt nog så funkade sedan galopparbetet bra - man får vara glad över det lilla *fniss*. Så jag koncentrerade mig på att träna på galoppjobbet - kommer ha träningsvärk i morgon ;-). Dock behöver jag träna mycket mer på övergångarna ;-).

Pållan var i alla fall inte lika sur när jag avslutade ridpasset, så det kändes ju bra. När vi var klara så var jag i alla fall bra mycket mera svettigare och trött än vad min häst var ;-). Så matte hade fått rejält med motion i alla fall ;-).

Hann i alla fall precis klart innan ridhuset blev upptaget så in med pållan i trailern och så full fart hemåt. Proceduren när vi kom hem var ju som vanligt. Omhändertagande av häst, servera kvällsmaten, plocka undan alla prylar och så släcka stallet för natten. För min del avslutad dagen i soffan och Efterlyst på 3:an.

Roligare än så här blev det inte idag :-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0